Pages

sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Ja niin loppuu lokakuu / And so it is the end of October

Oikein hyvä kuu se olikin. Ja niin kaunis. Olisi voinut puolestani jatkua vielä pidempäänkin. En nimittäin oikein ole varma,olenko vielä valmis marraskuulle. 

 And it was really good. And so beautiful. I think it could've been a bit longer too,because I'm not ready for November yet.

lauantai 30. lokakuuta 2010

Lauantaina / On Saturday

Kävelyllä mentiin lapsen valitsemia reittejä ja löydettiin hassuja pampuloita maljakkoon. Pappakin kävi kylässä,toi hyvää teetä tullessaan ja villitsi lapsen ihan täysin. Mentiin piilosta,kontattiin,juostiin ja kiljuttiin ja välissä hörpätiin vähän kahvia ja teetä. Ja sain raaputusarvankin! Olipas sitä hassua raaputtaa vaikka voittoa ei tullutkaan. Sen sijaan tuli ihan lapsuus mieleen,kun mummo ja isä niitä silloin tällöin ostivat ja minä sain välillä raaputtaa. Se oli jännää!
Huomenna mennään autoilemaan uuteen kaupunkiin kun kyyditään tuttava ostamaan uutta autoa. Olisi kiva päästä samalla vähän seikkailemaan ja tutkimaan uusia paikkoja,mutta saa nähdä ehditäänkö. Toivottavasti! Mutta nyt kelloja siirtämään ja nukkumaan,hyvää yötä!

On our walk P. chose where to go and we found those funny bobble-headed branches to put in a vase. Later my father came to visit us and brought me some good tea. P was so exited! We crawled and run around and went hiding and between all that we stopped quickly to have some coffee and tea. It was fun!
 Tomorrow we're going to go on a little road trip - we'll drive one friend to buy a new car. It would be nice to explore new places at the same time,but I don't know if we have time for it. Well,hopefully! But now I must go to sleep,good night!

torstai 28. lokakuuta 2010

Kävin tänään kangaskaupassa ja ostin vihdoin ja viimein kankaita lapsen joulukalenteriin. Jos sitten vaikka viikonloppuna kaivaisin ompelukoneen esiin. Ja sen jälkeen haluan kyllä tehdä itselleni jotain,niin paljon ihania kankaita oli taas tarjolla! 
Samalla matkalla poikkesin lelukaupassakin ja ostin kalenteriin pienen Pikku Myyn ja Muumipeikon (muumit on ihan parhaita nyt!). Pienet puuväritkin on jo valmiina ja niiden lisäksi ajattelin ostaa ainakin muutaman kivan pinnin ja - tietenkin - pari tikkaria. Mutta sitten tulee jo vähän ongelmia..en halua täyttää kalenteria pelkillä leluilla enkä karkeilla,mutta mitäs muuta sinne keksisin? Mitä kaikkea te olette laittaneet? Olen kyllä aivan innoissani tästä,mutta silti samalla vähän hämmentynyt - ei näiden pienten yllätysten keksiminen olekaan niin helppoa kuin luulisi!

I bought some fabrics for an Advent calendar,which I'm going to make for our girl. I'll try to start making it on weekend and hopefylly get it done in time. And after that I want to sew something for myself too - there were so many lovely fabrics in the store!
I also stopped by at a toystore and bought little Moomin figures for the calendar - Moomintroll and Little My (our girl loves Moomins!). I've got small coloured pencils too and I'm thinking of buying few cute pins and - ofcourse - few lollipops. But then it gets difficult..I don't want to fill the calendar with just toys and candy,but what else I could get for it? I'm really excited about this this but at the same time I'm bit confused too - it's not so easy to make up these little surprises as you would imagine!

tiistai 26. lokakuuta 2010

Tänään söin aamupalaksi sacher-kakkua kahvilassa ja sain hienon peikonlehden mieheltä lahjaksi. Ei kuulemma halunnut antaa mitään heti kuihtuvia ruusuja,vaan jotain pitkäikäisempää ja oikein hyvä niin. Toivottavasti tuosta tulee oikein iso ja komea! 
Päivällä haravoitiin muutama tunti tytön kanssa niin kuin eilen suunniteltiin ja kylläpäs tuntui hyvältä. Reippaalta ja ahkeralta,kerrankin. Ja miten sopivasti postikin toi uuden ja upean Toastin ja kauniin porokortin kaukaa pohjoisesta! Ihan kuin olisivat molemmat tienneet tulla juuri tänään eivätkä vaikka vasta huomenna. Varsin hyvä päivä tänään siis. Ja tälle hymyilin ihan erityisen pitkään. Voi miten kivaa,minäkin haluan! 

Today I ate some sacher cake for breakfast at a cafe and got a nice plant from my partner (I couldn't find a translation for it but if you translate it straight from Finnish,it would be 'gnomes leaf'). He didn't want to give me roses or anything that wilts right away,so instead he gave me something long-lasting and I like that. I hope that plant will become big and strong!
At day we raked with P as I planned yesterday and it felt good. Brisk and energetic,for once. And how convenient that I got a new and gorgeous Toast gatalogue and a beautiful postcard from Lapland today! It's like they knew to come just today and not for example tomorrow. So it's been quite a good day today. And especially this made me smile a lot. I want to dance like that too!

maanantai 25. lokakuuta 2010

Viikonloppu meni ihanasti laiskotelessa ja tänään ollaan yritetty saada arkea kiinni. Vaikeaa on ollut,niin kovin kutsuvalta on sohva näyttänyt hyvä kirja ja kutimet käsinojallaan. Mutta vasta äsken tähän istahdin,maha täynnä uuniherkkuja ja mieli kevyenä. Mies ja lapsi menivät saunaan,minä kudon hetken pehmoista kaulaliinaa ja napsin pähkinöitä kiposta. Kylläpä ne maistuvatkin taas hyvältä pitkän tauon jälkeen. Lisää piti kaupasta heti hakea kun edelliset loppuivat. 
Ja jos huomenna ei sada,niin ajattelin vähän haravoida - lapsikin sai lauantaina oman pienen haravan. Ehkä käydään myös nimpparileivoksella jossakin,toivottavasti:) 

 P.S Kuvassa näkyvät viininpunaiset ranteenlämmittimet ovat kaupan. Ja lisää tulee heti kun jaksan päätellä langat:) Jos olet kiinnostunut,laitahan sähköpostia: muruinen@luukku.com

We were lazy the whole weekend and it was lovely. Today we've been trying to catch up with everything but it's been quite difficult as the couch has been calling for me all day,with a good book and knittings on it's arm. But I sat here just a moment ago,belly full of good food from the oven and mind lightweight. My partner went to sauna with our girl and I'm going to knit for a moment and eat some nuts. They taste so good after a long time,I had to go and buy some more when the previous run out. 
And if it wont rain tomorrow,I'm going to rake the yard with P - she got herself a little rake on Saturday. And maybe we'll go and have some cake or pastry too,because of my name day:)


P.S Those burgundy wrist warmers in the picture are for sale. If you're interested,send me some e-mail to muruinen@luukku.com. I've got few other pairs too,I just have to tie them off:)

perjantai 22. lokakuuta 2010


Järvi jäätyi jo reunoistaan ja huurre pysyi maassa koko päivän. Tuntui hyvin kummalliselta ja hyvin kylmältä,vaikka kaunista olikin. Päivällä näin ihanan punatukkaisen ystävän,jonka kanssa käytiin teellä ja kahvilla ja leikittiin puistossa lehtisotaa lapsen kanssa. Oli hauskaa! Uskaltauduttiin lankakauppaankin,mistä olisi tehnyt mieli ostaa vaikka mitä,mutta tyydyin vain noihin kahteen vihreään kerään. Niistä tulee yksi joululahja,mutta lanka on kyllä niin ihanaa ja sitä oli vaikka missä sävyissä,että tekisi mieli kutoa siitä itsellekin jotain. Vaikkapa taas uusi kaulaliina..:) Seuraavaksi ajattelin keittää ison mukillisen rooibosta,kaivaa kaapista suklaata (pähkinät loppui jo) ja käpertyä kirjan kanssa peiton alle. Sitä olen odottanut koko päivän,vaikka oikein hyvä päivä olikin. Hyvää yötä ja mukavaa viikonloppua kaikille!

All shores are already frozen and the frost has stayed in the ground all day. It's beautiful,but feels so weird and cold. At day I saw my good friend and we had fun! We went to have some coffee and tea and played with P. in the park. There were so many leaves! We visited one yarn store too and I could've bought all the yarns from there but only bought those two green ones. I'm making one christmas prsent out of them,but that yarn is so soft and lovely that I want to knit something for myself too..maybe another scarf:) 
Next I'm going to have a big mug of rooibos,some chocolate and go under a blanket to read a book. I've been waiting for that the entire day,although it was a very good day. Have a good night and a nice weekend!

torstai 21. lokakuuta 2010

Kaipuu


Päivät ovat olleet harmaita ja utuisia,mutta kuitenkin mukavan letkeitä ja laiskoja. Olen lukenut pitkästä aikaa,uppoutunut ihaniin uusiin maailmoihin ja toivonut,että voisin hetkeksi unohtaa kaiken muun. Ja haaveillutkin olen paljon. Kaikenlaisista pienistä ja vähän suuremmistakin asioita,ehkä mahdottomistakin. Ainakin siitä olen haaveillut,että saisin olla yhden päivän ihan yksin. Se tekisi hyvää nyt. Ja muutostakin olen haaveillut taas,miettinyt olisiko minusta maalla eläjäksi ja olisiko se niin ihanaa,kuin mitä mielessäni kuvittelen. Ihan erityisesti olen haaveillut yhdestä talosta,mitä kävimme muutama viikko siten vakoilemassa. Se oli vanha ja keltainen puutalo,pellon ja metsän reunalla,vähän jo rapistumaan päässyt. Ei mikään täydellinen,mutta jotenkin niin kovin kiehtova. Mieleenpainuva. Olen myös miettinyt Lappia viime aikoina. Kaipaan sinne kovasti ja jotenkin tekisi mieli päästä sinne ihan pidemmäksikin aikaa. Ja varsinkin yhtä herttaista vanhempaa naista olen miettinyt paljon. Kun pysähdyimme Inarin lähellä huoltoaseman pihaan,eräs vanha nainen tuli juttelemaan minulle. Hän kyseli koiristamme (tyttärellään oli kuulemma samanlainen),mistä päin olimme tulossa ja minne menossa ja kertoili itsestäänkin. Lapset olivat kuulemma lähteet etelään,mutta hän ei siellä viihtynyt kun oli niin kuumaa ja kosteaa. Iltaisin kävi kävelyilläkin,kun silloin oli vähän viileämpää. Ja että tämä oli hyvä lenkki hänelle,kävellä sillan yli tänne huolto-aseman pihaan ja takaisin,kun ei vanhemmalla iällä enää jaksanut pitkiä matkoja. Heti perään kertoi olevansa 86-vuotias ja olin aivan yllättynyt. Hän oli niin avoin ja iloinen ja reipas ja pirteä,että olisin veikannut paljon nuoremmaksi. Nyt minua harmittaa,että en jutellut pidempään hänen kanssaan,kysellyt enemmän hänen elämästään,sillä aivan mielellään hän olisi varmaan kertonut. Olen kovasti miettinyt,mitä hänelle nyt kuuluu,millainen hänen elämänsä on ollut ja etenkin sitä,mitä taikaa pohjoisessa on,sillä jotain siellä on. Ei täällä tule vastaan 86-vuotiasta ihanaa,sauvakävelevää mummoa neljän tuulen hattu päässään ja jos tulisikin,ei hän pysähtyisi minulle juttelemaan. Tiedätte varmasti mitä tarkoitan. Tämä on yksi niistä monista syistä,miksi Lappi niin kovasti kiehtoo.
Ja sitäkin olen ihmetellyt,kuinka sisällä on niin kovin hämärää ja uneliasta,mutta ulkona harmaa taivas onkin kirkas ja ilma on ihanan raikasta hengittää. Olen käynyt etsimässä hiljaisuutta lähimetsästä,kävellyt hiljaa pieniä polkuja ylös mäelle ja takaisin,nuuhkinut märkien lehtien tuoksua ja huomannut sen saman,minkä melkein joka päivä nykyään. Lähimetsä ei riitä minulle. Eikä tämä piha riitä minulle. Eivätkä varsinkaan nämä valmiiksi viitoitetut ulkoilureitit riitä minulle. Haluan tilaa. Ja hiljaisuutta. Haluan pois täältä.

(sorry,I'm too tired to translate this now..)

tiistai 19. lokakuuta 2010

Tänään oli siskopäivä,prinsessakakkupäivä,raitamekkopäivä,tuulispäivä,ihanan postin päivä,hassuttelupäivä,mustan teen päivä,villasukkapäivä,kiva päivä. 
(kiitos ihanalle siskolle ensimmäisestä kuvasta!)

Today was a sister-day,a cake-day,a striped dress-day,a windy day,a lovely mail-day,a funny day,a black tea day,a woolen socks-day,a nice day. 
(thanks to my sweet sister for taking that first picture!)

maanantai 18. lokakuuta 2010

***

Mukava päivä pikkusiskon kanssa. Ja huomenna taas uudestaan!

A nice day with my little sister. And tomorrow again!

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Kaikenlaista punaista tänään / All kinds of reds today

...oli iso punainen muki,mistä hyvää teetä aamulla,vaaleanpunaisia kukkia villatakissani,punaista ja makeaa mansikkahilloa pannukakun päällä,lapsen uusi kirpparilta löytynyt hohtavan punainen Marimekon takki,naapureiden upeasti punastuneet marja-aroniat,hämmästyttävän kaunis taivas täynnä vaaleanpunaisia pilviä hetkeä ennen auringonlaskua,pussillinen punavalkoisia karkkeja kaapissa odottamassa rauhallista hetkeä.

...morning tea from a big red mug,light pink flowers in my gardigan,sweet&red strawberry jam on the top of a pancake,our girls' new glowing red Marimekko jacket from a flea market,our neighbours nicely blushed chokeberrys,amazing sky full of pink clouds just before sunset,a bag full of red&white candies in our cupboard,waiting for a quiet moment.

lauantai 16. lokakuuta 2010

Lauantaina / On Saturday

Rakeita ja lisää lunta. Pihalla yksi punatulkku,kaksi tilheä ja monta mustarastasta. Kirpeä kävely vanhan työnantajani uuden kahvilan avajaisiin,sieltä mukaan muistoja ja jättiläiskorvapuusteja. Kaikenlaisia lanka- ja kutomishaaveita vaan ei yhtään intoa kutoa. Pitkästä aikaa ihanaa,miehen savustamaa lohta. Hulvattomia kommentteja lapsen suusta. Ja kummallinen aamuinen uni,missä sain joltakin tuntemattomaksi jääneeltä bloggaajalta postissa katajanmarjoja. Hmm..:)

Hails and more snow. One bullfinch,two waxwings and many blackbirds on our yard. Crispy walk to see my ex-employers new café. Memories and giant cinnamon buns to take along with me. All kinds of yarn and knitting dreams but no enthusiasm to knit. Lovely smoked salmon made by my partner. Hilarious comments by our girl. And a funny dream from this morning. Some unidentified blogger send me juniper berrys through mail. Hmmm..:)

perjantai 15. lokakuuta 2010

Vihdoinkin! / At last!

Kortteja nimittäin! Olen niin onnellinen,kun viimeinkin sain niitä teetettyä:) Ja toki laitan niitä nyt heti myyntiin! Voit siis ostaa viisi valitsemaasi korttia / 6 euroa (sis. postimaksut Suomeen) tai kaikki 10 korttia / 10 euroa (sis. posimaksut Suomeen).
Tilaukset ja muut tiedustelut sähköpostiini: muruinen@luukku.com
Kiitos!

1. Tyttö ja matkalaukku / Girl and a suitcase
2. Lyhty / Lantern
3. Pöydällä / On the table
4. Kukkuu! / Peek-a-boo!
5. Päivänkakkarat / Daisies
6. Ikkuna / A window
7. Iltatee / Evening tea
8. Rullat / Rolls
9. Taulut / Paintings
10. Leivos / Pastry

Postcards I mean! I'm so happy that I finally had them made:) And ofcourse I'm selling them right away! So,you can buy five cards of your choice for 6 euros (doesn't include postage if you order outside Finland) or all ten cards for 10 euros (doesn't include postage if you order outside Finland).
Orders and questions to my e-mail: muruinen@luukku.com
Thank you!

torstai 14. lokakuuta 2010

Tallinna VI

Viimeiset,sekalaiset kuvat kauniista Tallinnasta. 
En millään voi uskoa,että siitä on vasta viikko kun tultiin takaisin. Tuntuu paljon pidemmältä ajalta.

Last,miscellaneous pictures from beautiful Tallinn. 
I can't believe we came back just one week ago. Feels so much longer time than that..

Taas toimii! / Working again!

..tai ainakin puoliksi. Blogger ei vieläkään kelpuuta ostamaani lisätilaa,mutta tein sitä itse poistamalla valokuvia Picasan albumeista...ja kas kun en ollut aikaisemmin tajunnut! Siellähän oli vaikka mitä kaikkea ylimääräistä,monta kuvaa mitä en ole koskaan blogiin laittanut ja ihan turhaan viemässä tilaa. Taisin kyllä vahingossa poistaa muutaman kuvan täältä blogistakin,mutta onneksi ne saa takaisin. Mutta sen korjaan myöhemmin,nyt iloitsen toimivasta blogista!
Näihin päiviin on mahtunut paljon kaikkea. Liikaa kiukuttelua,liikaa suklaata ja liikaa jalkasärkyä,mutta myös paljon kivoja ystäviä,muutama ihana kirpparilöytö (tuo teekannu on yksi niistä),raikkaita metsäkävelyja ja yhden pitkäaikaisen haaveen toteutuminen. Siitä lisää vähän myöhemmin:) Tänään onkin sitten satanut kaikkea mahdollista,myös lunta. Lapsi oli aivan innoissaan ja kysyi heti että voidaanko mennä tekemään lumiukko? :) No,lumiukon tekeminen ei onnistunut päivällä mutta nyt on maa ihan valkoinen. Hui! Kylläpäs näyttää oudolta.

P.S Kiitos kaikille neuvoja antaneille! Vaikka blogger tökkii edelleen,oli kiva kuulla kokemuksianne ja ajatuksianne. Ja kuvani pienenivät heti. 

...well,almost. Blogger doesn't still qualify that storage I bought,but I made some storage myself by deleting pictures from my Picasa albums...and now I wonder why I didn't figure that out earlier! There were so much additional pictures what I've never published in my blog,just taking up my storage. I think I accidentally removed couple of pictures from my blog too,but luckily I can get them back. But I'll fix that later,now I want to write here because I'm so happy this works!
These days have been full of everything. Too much tantrums,too much chocolate and too much foot ache. But also lot's of good friends,few lovely flea market finds (that teapot is one of them),fresh forest walks and one wish coming finally true. I'll tell you more about that a bit later:) 
Today it's been raining - even snow! Our girl was so exited and asked right away "could we make a snowman?" :) Well,at day we couldn't but now everything is covered in white! Scary..it looks so weird.

P.S Thanks for everyone who gave their advices!