Pages

tiistai 30. marraskuuta 2010

Kaupunkireissu siirtyikin huomiselle,onneksi! Nyt mennään naapureille leikkimään ja syömään loput synttäriherkut. Kivaa tiistaita!

We're leaving to our neighbours to play and eat the remains of my birthday-treats as our trip to town moved to tomorrow,luckily! Have a nice Tuesday!

maanantai 29. marraskuuta 2010

Arki alkoi inhottavalla jalkasäryllä,huonosti nukutulla yöllä ja kireällä pakkasella. Ikkunoista vetää niin,että viima tuntuu ja parvekkeen oven väliin piti taas tunkea vanha patja. Koiratkaan eivät viihtyneet ulkona,kun kävin räpsimässä muutaman kuvan. Kaunista kyllä on,vaikka aurinko paljastaakin järkyttävän likaiset ikkunat. Mutta samalla se täyttää myös koko kodin valolla ja sitä ei ole tapahtunut moneen kuukauteen. Eli pyh likaisille ikkunoille ja jee valolle!
Olen juonut paljon valkoista teetä,herkutellut ihanasti kostuneella täytekakulla (synttäreiden jälkeisenä päivänä parasta on kyllä kaapista löytyvät herkkujen jämät! Nam. Vielä on onneksi pari palaa jäljellä:) ),harjoitellut käyttämään uutta jalustaani (apua!) ja leikannut vähän kankaita. Ommellut en ole kuitenkaan yhtään,kone ei edelleenkään ole kovin yhteistyöhaluinen. Enkä minäkään sen puoleen. Jos jaksan,käyn lainaamassa anopin konetta mutta saatan myös sortua kangasliimaan. Joulukuu alkaa kuitenkin jo ylihuomenna ja kalenteri on levällään pitkin makuuhuonetta ja keittiötä. Ja huomenna pitää varmaan mennä käymään kaupungillakin - muutama tasku on vielä ilman yllätystä ja naama kaipaa tuhdimpaa kosteutusta. Mutta ajatus jäätävästä ulkoilmasta,tunkkaisista kaupoista ja paksuista vaatekerroksista ei nyt liiemmin houkuta. Ja tietenkin huomiseksi on luvattu vielä kylmempää kuin tänään. Hyrrrr. Taidanpa mennä juomaan taas yhden kupillisen teetä. Se auttaa kaikkeen.

The week started with aching feet,badly slept night and a cold freeze. The draught comes inside through our poor windows and we had to put an old mattress in between our balcony door. Even the dogs don't want to be outside. It's really beautiful,although the sun reveals our shockinly dirty windows. But at the same time it fills our home with light and that hasn't happened since summer. So bah to dirty windows and yay for light!
I've been drinking lot's of white tea,treated with lovely cake (the best thing on the day after birthday is that the house is full of remains of all the treats! Yum. And luckily I still have a few pieces left:) ),practised to use my new tripod (!) and cut some fabrics. But still haven't sewn at all,becase the sewing machine isn't quite cooperative. And neither am I. I might borrow my mother-in-laws machine,but I guess I have to use some glue. December starts the day after tomorrow and my calendar is laying around in pieces. And I should go to town tomorrow too - there's still a few pockets without a surprise and I really need a thicker moisturiser to my face. But the thought of cold freeze,stifling shops and a thick layer of clothes doesn't really excite me. And ofcourse it should be even colder tomorrow. Brrrr. I think I'll go and have yet another cup of tea. It helps in every way.

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

25

Kello 20.10 olen tasan 25-vuotias. Ja niin onnellinen sellainen! Olen saanut ihania vieraita,ihania herkkuja ja ihania lahjoja. Nyt saan olla pienen hetken yksin,kun mies meni lapsen kanssa saunaan. Ja kohta saan vielä muikean maukasta ruokaa,nam! Mutta olen vähän hämillänikin kaikesta tästä mukavasta,että miten ihmeessä minä olen nämä ansainnut..tuntuu hyvältä,lämpimältä,rakastetulta. On sellainen pehmeä olo - ja niin kovin kiitollinen. Ihan kaikesta ja kaikille!
Eilisestä mainitsemisen arvoista: todella hyvä työpäivä,vähän vähemmän kipeät jalat,miehen ja lapsen kauppareissu,mikä päättyi lapsen oksennuskohtaukseen (mikä onneksi oli vain jotain ohimenevää eikä sitä itseänsä!),illalla tehty pikainen päätös lähteä tyttöjen kanssa pitkästä aikaa ulos ja aivan mielettömän hauska ilta! Kiitos siis teillekin murut!

At 20.10 pm I'm exactly 25 years old. And so happy! I've had lovely guests,lovely treats and lovely gifts. Now I have a little moment of my own as my partner and P. are in the sauna. And later I'm going to have some yummy food! I'm a bit confused too,of all this kindness..can't believe I've earned this all. Feels good,warm,loved,soft. And so grateful,to everyone and for everything!

perjantai 26. marraskuuta 2010

Tänään
suklaata suupielissä ja vilu varpaisssa  
ihana aurinko ja kultainen valo
kirpeä pakkanen ja kiukutteleva ompelukone 
huonot hermot ja rutikuivat kädet
paljon teetä ja liikaa tekemistä
kova meno lintulaudalla ja piha täynnä pupujen jälkiä
takka-haaveilua ja lahjamietteitä
ihan vähän aikaisempi nukkumaanmenoaika

Today
chocolate on the corner of my mouth and a cold in my toes
lovely sun and golden light
a crisp freeze and an irritating sewing machine
bad nerves and dry hands
lots of tea and too much things to do
a bustle in a bird feeder and a yard full of hare tracks
dreaming of a fireplace and thinking about Christmas presents
just a little bit earlier bedtime

torstai 25. marraskuuta 2010

Tänään oli kiireinen,mutta hyvä päivä. En ehtinyt tarttumaan edes kameraan,joten alkuviikon kuvilla mennään - ja päivän toisen teemukillisenkin join vasta äsken. Mutta oli mukavaa tuntea itsensä kiireiseksi ja ainakin vähän tehokkaaksi. Tuli tehtyä talven ensimmäiset lumityöt,pestyä lattiat viikonloppua varten ja joulukalenterikin sai melkein kaikki numerot. Tosin ihan heti en kyllä ärsyttävämpää puuhaa keksi - pikkutarkka leikkaaminen oli ehkäpä maailman hitainta ja tuntuu vieläkin ikävästi ranteessa. Mutta kyllä se kalenteri taitaa silti ajoissa valmistua,kivaa! Ja sekin on kivaa,että menen lauantaina taas töihin! Ja että sunnuntaina minulla on synttärit! Jee! Mutta ennen kuin tämä muuttuu pelkäksi hihkumiseksi ja huutomerkeiksi koko postaus,sanon hyvät yöt ja menen nukkumaan. Nukkukaa tekin hyvin! (On myös varmaan hyvä mainita,että saatoin äsken syödä kokonaisen rasian After Eight-suklaita. Vahingossa. Tietenkin.)

It was a busy but a good day today. I didn't even have time to take pictures,so these are from earlier this week - and I drank my second mug of tea just a minute ago. But it was nice to feel busy and atleast a bit efficient. I ploughed the yard for the first time this winter,washed the floors for weekend and finally made numbers for the advent calendar. Although,I can't make up another thing as irritating as it was - painstaking cutting was the slowest ever and my wrist is still bit tender after it. But still,it seems like the calendar is going to be completed in time,yay! And another yay for Saturday: I'm going working then! And yay for Sunday too - it's my birthday then! How nice! But before this whole post turns into just hooraying and exclamation marks,I say good night to all of you and go to bed. Sleep well! (I guess it's good to mention that I might have eaten a whole box of After Eight-chocolates while go. By accident. Of course.)

keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Ulkona pyryttää lunta taukoamatta. Tuuli ravistaa puita ja tekee lumesta pyörteitä. On kaunista. Tällaisesta ilmasta pidän,varsinkin jos voi olla sisällä ja juoda vähän makeaa teetä,lukea muutaman sivun kirjaa ja sytyttää kynttilöitä. Mutta ei ulkonakaan hassumpaa ollut kun päivällä käytiin. Tehtiin ensimmäiset jäljet uuteen lumeen kun pulkkailtiin rantaan ja takaisin. Matkalla nappasin taas uuden oksan maljakkoon,miehen kiusaksi. Hän ei oikein ymmärrä miksi kerään moisia risuja ja väitää,että ne ovat koko ajan tiellä. Minusta ne ovat kauniita,ilmaisia koristeita. Ja okei,ehkä välillä vähän tielläkin mutta en myönnä sitä miehelle:) 
Ja eikö olekin aika hurjaa,että tasan kuukauden päästä on jouluaatto? Miten nopeasti aika kuluukaan! Apua. Hurjaa on myös se,että ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen vietämme joulun kotona. Tuntuu todella omituiselta ja vähän surulliseltakin. Kaipaan saaristoa valtavasti,sen hiljaisuutta ja rauhaa. Niin mieskin. Oikein odotimme pääsevämme sinne taas jouluksi,mutta raha tuli vastaan. Uusi pesukone oli suurin syyllinen,mutta tilanne oli huono jo ennen sitäkin. Vaikka harmittaa,yritän ajatella positiivisesti. Ja se on jo vähän toiminut,sillä tajusin,että nyt voimme tehdä kaikkia sellaista,mitä pienessä mökissä ei voinut - tehdä kaikki ruoat itse,hankkia kuusen,koristella talon ja niin edelleen. Pieni osa minusta onkin jo vähän innoissaan..koti-joulu on meille ihan uusi juttu,aivan niin kuin saaristo-joulukin oli aikoinaan. Tehdään tästäkin seikkailu!

It's snowing incessantly and the wind makes the snow whirl beautifully. I'm loving it! Especially if you can be inside and drink some tea,read a few pages and light candles. But it was quite nice to be outside too. We made the first footprints into the new snow when walked to the shore and back. And on our way back I picked yet another branch for a vase. My partner don't understand why I collect these "sticks" and says they're always on his way. But I think they're pretty and free decorations. And okay,sometimes they might be on our way but I won't admit it to him:)
 And isn't it quite crazy that it's exactly on month to Christmas Eve? Time goes too fast! And for the first time in six years we'll be spending Christams at home. It feels really strange and bit sad too,because the last six years we've been at the archipelago in a little rented cottage. I miss it so much..all the silence and peace. And so does my partner. We've been waiting to get there for a long time,but the lack of money came to our way. Our new washing machine is the biggest guilty,but the situation was bad even before it. But although I'm irritated,I try to think positive and it's already worked: I realized that now we can do everything that we couldn't do in that little cottage - make all food ourselves,have a Christmas tree,decorate the house and so on. A little part of me is already excited..Christmas at home is just as new thing to us as Christmas at archipelago was at one time. So let's make this Christmas feel like a little adventure too!

tiistai 23. marraskuuta 2010

Tuntematon peilissä / Stranger in the mirrow

Olo on vähän alaston. Hiuksia lähti pikkaisen enemmän kuin mitä ajattelin,mutta onneksi ei kuitenkaan liikaa. Kaikkeen tottuu ja hiuksia jos mitä minulla kyllä riittää. Ja muhkeita kaulaliinoja,mitkä lämmittävät yhtäkkiä paljastunutta niskaa. Tänäänkin kylmä tuuli kirpaisi niin että käytiin ulkona vain kääntymässä - ja hakemassa kirjastosta lisää luettavaa ja kangaskaupasta pieni pala harmaata kangasta. Yritän ehtiä ompelemaan siitä joulumekon tytölle joku päivä. Olisi kyllä kaikkea muutakin mitä pitäisi ehtiä,mutta njäääh..yritän olla niin kuin niitä ei olisikaan:)

I feel a bit naked. My hair became a little bit shorter than I thought,but luckily it aint too short. And I know I get used to it in time. Good thing I have lot's of big scarfs to keep my suddenly bared neck warm. Today the wind was so stinging that we just went quickly to library and back,and on the way home stopped by to buy a piece of grey cloth. I hope I can make a dress for P. out of it. I've got lot's of other things on my to-do-list,but blaah..I try to act like they don't exist:)

maanantai 22. marraskuuta 2010

Pahvilaatikko-ilo ja muita juttuja / Cardboard box-happiness and other things

Ilonaiheita tänään: 
- aurinko! ja sininen taivas
- järjestely (lue: romut alakertaan piiloon) ja sen seurauksena vähän siistimpi koti
- pahvilaatikko-maja! Se tekee kaikista leikeistä ihan uusia ja sata kertaa hauskempia
- puhelu ystävän kanssa
- tilhet naapurin pihassa (seuraavalla kauppa-reissulla yritän muistaa ostaa lyhteitä,jos vaikka saataisiin ne tilhet meidänkin pihaan..)
- minttusuklaa
- joulupallot ja kynttilät,tosin jälkimmäisiä on huolestuttavan vähän jäljellä..
- parturi,minne lähden ihan kohta..ihanaa!

Iloista uutta viikkoa teillekin!

Delightful things today: 
- sun! and blue sky
- organizing (read: hiding everything downstairs) and after that a bit cleaner house
- cardboar-hut! It makes every play feeling like a new and much more funnier!
- a phone call from a friend
- waxwings on our neighbours yard (next time I go to store,I'll try to remember to buy sheafs so we could have those waxwings on our yard too)
- mint chocolate
- christmas ornaments and candles,although there are only a few candles left..
- hairdresser,where I'm leaving soon!

I hope you all have a happy new week!

sunnuntai 21. marraskuuta 2010

ooooo

Kirpparit on kyllä ihania. Kun voi löytää ihan pikkurahalla kaikkea kivaa ja tarpeellista (isoon rahaan ei olisi kyllä varaakaan). Kahdellakin eurolla saa jo vaikka mitä! Niin kuin vaikkapa lapselle Reiman rukkaset ja Nanson mekon. Tai kasan joulupalloja (hmm,nytkö se koristelu sitten alkaa? :)) ja kaksi tyynyliinaa. Tai harmaan mekon. Tai turkoosin neuleen. Ja vielä eurolla Arabian pienen lautasen,joka ei kyllä ollut mikään tarpeellinen mutta sitäkin kauniimpi. Oi.
Ja sunnuntaitkin on ihania. Kun voi syödä aamupalan myöhään päivällä ja silloinkin vaikka vain pullaa ja päärynää. Kun talo on hiljainen lapsen ja miehen nukkuessa ja kun kirjan loputtua voi itsekin nukahtaa hetkeksi sohvalle. Kun ei tarvitse välittää kodin kaaoksesta eikä pyykkivuoresta eikä oikeastaan ole pakko edes pukea päälle. Kun voi hetkeksi unohtaa kaikki ikävät asiat ja huolet. Olla vain.

 I love flea markets. And good and a cheap finds like those new pillow cases or Christmas ornaments (hmm,I just told you I wasn't into decorating for Christmas and now I'm bying ornaments:)) or that lovely little plate.
And I love Sundays too. When you can eat late breakfast and it's what ever you like (today it was tea,bun and pears,yum). When the house is quiet as P. and E. are sleeping and after finishing a book I can fall asleep on the couch for a while too. When you don't need to notice the chaos at home or the laundry-pile downstrairs and when you don't even have to get dressed. When you can forget all your worries and troubles for a while. And just be.

perjantai 19. marraskuuta 2010

Harmaa perjantai / Grey Friday

Ja vähän punainenkin. Oli ulkoilua pienen punaposken kanssa,paljon kävelyä pitkin poikin,ihanaa seuraa,punajuurta uudelle mekolle (onneksi on sappisaippua!),pitkästä aikaa kirpparikierros ja muutama superkiva löytö. Vähän kakkua ja teetä kahvilassa,punakaalia kaupasta ja pahvilaatikosta maja lapselle. Se on paras!
Ja kaikki tuo lumi teki jo ihan vähän jouluisen olon. Se on aika kummallista,koska en ole koskaan ollut kova hössöttämään enkä koristelemaan,mutta ei se haittaakaan. Laitoin sitten vanhat jouluvalot ikkunaan ja nyt olohuoneemme on iltaisin aivan vaaleanpunainen. 

And a little red too. Lot's of walking here and there,playing with apple-cheeked girl,good company,beetroot to a new dress (luckily I've got some good soap!),visit to couple flea markets and a few supernice finds. Tea and cake at a café,red gabbage from the store and a hut for child out of big cardboard box. It's the best!
And all that snow made me feel a bit Christmassy and it's weird because I've never fussed about Christmas or decorated much for it. But I don't mind feeling Christmassy,so I put some old lights to our window and now our living room is all pink in the evenings.

torstai 18. marraskuuta 2010

Ihana lumi! / Lovely snow!

Maailma muuttui pehmeäksi ja valkoiseksi. Kävimme pulkkailemassa ja lapsi kikatti niin että metsä raikasi ja lumi pöllysi. Olen aivan varma,että ilmassa on jo ripaus talven taikaa. 

Everything is covered in soft white snow. We went to the woods and P. giggled so joyfully in the sled as the snow whirled around us. I'm sure there is already a bit of winter magic in the air.

keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Kuvat ovat vanhoja,mutta tunnelmaan sopivia. Tummia,niin kuin nämä päivätkin. Valo ei riitä kuvaamiseen eikä oikein mihinkään muuhunkaan. Tekee mieli vain lukea ja kutoa. Ja ommella,pitkästä aikaa. Aloitin eilen vihdoin ja viimein joulukalenterin ja tänään tein lapselle mekon. Kuvaa en saanut kun ei ollut sitä valoa,mutta mekosta tuli yllättävän kiva. Napinlävet kyllä repsottavat ikävästi ja olkaimet ovat eripituset,mutta olen silti ihan pikkiriikkisen ylpeä itsestäni. Se on jännä tunne. Ja jos vain suinkin ehdin,aloitan heti huomenna uuden mekon. Keksin nimittäin juuri mitä annan joululahjaksi muutamalle tuntemalleni pienelle tytölle:) 

Old pictures,dark as these days. There isn't enough light to take pictures - or to do anything else for that matter. I just want to read and knit. And to sew. I finally started making that Advent calendar yesterday and today I made a dress for P. I couldn't take a picture of it because of the lack of light,but it became quite nice. Buttonholes are quite messy and the other shoulder strap is bit longer than the other,but I'm still feeling just a little bit proud of myself. It's a funny feeling. And if I only have time,I'll start making a new dress tomorrow..because I just figured out what to give for a Christmas present for three little girls I know:) 

maanantai 15. marraskuuta 2010

Viikonloppuna / On weekend

..mukava työpäivä,leppoisa sunnuntai ja aivan liikaa pullaa,mustikkapiirakkaa ja jalkasärkyä. Mutta jalkasärystä huolimatta olisi mukavaa päästä taas pian töihin. Suurimmaksi osaksi siksi,että siellä oli niin kivaa mutta myös siksi että pesukoneemme hajosi ja tällä kertaa lopullisesti. Ärsyttävää. Onneksi naapuriin pääsee pyykille,mutta tällainen ylimääräinen rahanmeno pistää kyllä mielen matalaksi - varsinkin,kun rahat on jo valmiiksi vähissä. Taitaa jäädä aika moni joululahja ostamatta tänä vuonna.

..a nice day at work,cosy Sunday and too much buns,blueberry pie and feet ache. But despite all that feet ache,I wish I can go working soon again. Mostly because it was so nice,but also because our washing machine broke down and this time for good. How stupid. Luckily I can go to our neighbours to wash some clothes but this kind of additional expense is really upsetting - especially,when we're already short of money. I guess we won't be bying lot's of Christmas presents this year.

perjantai 12. marraskuuta 2010

¨¨¨

Tänään ollaan piirretty paljon dinosauruksia ja ilmapalloja. Laitettu lihaa ja kasviksia uuniin muhimaan ja tehty ihanaa omenaherkkua: turkkilaista jugurttia,kermaa,hunajaa,itsetehtyä omenahilloa ja ripaus kanelia - nam! Ulkonakin käytiin palelemassa ja keinumassa ja pikaisesti kirjastossa. Aloitin Sjögrenin Saharan aamut ja illat ja oikein hyvältä vaikuttaa. Nyt pitää vain yrittää lukea sitä hitaasti ja rauhassa eikä ahnehtia heti koko kirjaa. Ommellakin piti,mutta jonnekin se päivä vain katosi ja yhtäkkiä on jo ilta. Ja nyt valitsen mieluummin kirjan ja tummaa suklaata. Ja kylläpä tuntuu hassulta sanoa,että huomenna töihin! 
Mukavaa viikonloppua kaikille!

We've been drawing lots of dinosaurs and balloons today. And at day we put some meat and vegetables into the oven,made apple "yoghurt" ourselves,went outside for a while and quickly visited library. I started to read Vivi-Ann Sjögren and it seems to be really good. Now I only have to try to read it slowly and in peace instead of reading it straight through. I was meant to sew too,but all of a sudden the day has gone and it's already evening. And now I rather choose a book and dark chocolate. And it feels so funny to say I'm going to work tomorrow!
Have a nice weekend!

torstai 11. marraskuuta 2010

Oi. Nyt kyllä väsyttää ja jalkoja särkee ihan liikaa mutta töissä oli kivaa! Lauantaina taas uudestaan,mutta olisi mukavaa mennä useamminkin! Oli niin ihanan piristävää vaihtelua arkeen. Eikä siitä rahastakaan haittaa ole.. Nyt aion juoda ison mukillisen teetä ja herkuttella korvapuustilla. Sitten taitaakin olla jo nukkumaanmenoaika. Hyvää yötä!

Oh. I'm tired and my feet aches too much but it was nice to be at work! I'm going again on Saturday,but I wish I can go there more often in the future. It was so nice and cheering change. But,we'll see. Now I'm going to have a big mug of tea and feast with cinnamon bun. And after that - bedtime. So,good night!

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

p.s

Arvatkaa mitä? Menen huomenna töihin! Ensimmäistä kertaa 2,5 vuoteen..apua! Vähän kyllä jännittää,mutta olen myös oikein innoissani. Kivaa päästä kokeilemaan miltä kakkujen myyminen tuntuu pitkästä aikaa. Eikä mahdollisista maistiaisistakaan ole mitään haittaa:) 

Guess what? I'm going to go to work tomorrow! It'll be the first time in 2,5 years..eek! I'm bit nervous but also very excited. It's so nice to sell some cakes again after a long time. And I don't mind if I have to taste them too:)