Pages

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Joulu tuli ja meni ja oli ihana! Oltiin yhdessä,laiskoteltiin yöpaidoissa ja herkuteltiin. Oli paljon kynttilöitä ja hedelmiä ja suklaata ja pelejä ja joululauluja ja piirrettyjä. Saatiin myös mitä parhaimpia lahjoja,voi että. Kiitos. Ehkä parhain lahjoista toteutuu helmikuussa kun lähdemme kolmistaan lomalle. Jee! Lasken jo päiviä,haaveilen ja muistelen. En muistanut miten ihanan kutkuttavalta odottaminen tuntuukaan!

Christmas came and went and was lovely! We were together,lazed around with our nightgowns on and feasted. There were lots of candles and fruits and chocolate and games and christmas carols and cartoons. We also got the most dearest gifts,oh my. Thank you. Perhaps the best gift comes true on February when we're going to a holiday all three of us. Yey! I'm already counting days,dreaming and reminiscing. I didn't remember how lovely and exciting it feels to wait for something!

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Kolme yötä jouluun. Sitä ennen vielä kaksi kiireistä päivää töissä,pakettien vaihtoa sukulaisten ja ystävien kesken,kuusen hakeminen ja koristeleminen,vähän romukasojen raivaamista ja tavaroiden piilottelua kaappeihin ja ikävä kyllä myös vähän hikoilua kauppajonossa. Mutta muuten tilanne on aika hyvä,lähes leppoisa. Ei tullut stressiä eikä kiirettäkään vaikka pelkäsin. Tänään sain vielä paremman ja jouluisemman mielen kun pieni tonttutyttöni lauloi ja tanssi kerhon joulujuhlassa. Se oli aika suloista:) 

P.S Tanjalle suuuurkiitos ihanasta paketista! 

Three nights till Christmas. Before that there's two busy days at work,swapping presents with relatives and friends,picking up the Christmas tree and decorating it,clearing some junk-piles and hiding stuff into closets and unfortunately also a bit sweating in lines. But otherwise situation is quite good,almost laid-back. No stress or hurry as I feared. Today I got even more better and christmassy feeling when my little elf-girl sang and danced at her playschools Christmas-party. It was pretty sweet:) 

P.S Thank you soooo much Tanja for your lovely package!

sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Hei taas! Kiirettä pitää,niinkuin varmaan aika monella muullakin juuri nyt. Tänään olen kyllä vain laiskotellut,syönyt hyvää ruokaa ja paketoinut muutaman lahjan. Ensi viikon alku on yhtä touhua ja menoa ja torstain ja perjantain olen töissä. Huh. Mutta sain vihdoin ja viimein ja tietenkin aivan viime tingassa teetettyä talvi/joulukortteja. Laitoin niitä sekä muutamat lämmittimetkin tuonne Huvikumpuun,käykäähän kurkkaamassa:) 

P.S Kiitos Himalaiselle,korttisi ovat ihania!

Hi again! Oh,life is quite busy right now and I guess I'm not the only one. Well,today I've been all lazy,eaten good food and wrapped few presents. Next week is going to be all hustle and bustle,and I'm also working on Thursday and Friday. Oh. But I finally - and of course at the last moment - made some winter/Christmas cards. I put them on my shop,plus few wristwarmers too. Go and take a look:)

tiistai 13. joulukuuta 2011

Posti toi tänään paketin Ranskasta ja oi mitä kaikkea ihanaa siellä olikaan! Se kyllä pelasti tämän harmaan sadepäivän. Merci Valerie! Vaan kiirettä pitää,en kai minäkään ole kunnolla tajunnut,että joulu on oikeasti ensi viikolla. Joulukortitkin on vielä teettämättä..hups. Mutta yritän olla stressaamatta,se ei ainakaan auta mitään. Nyt huilaan hetken ja sitten puikot heilumaan. 

We got a package from France today and oh,it was full of lovely things! It really saved this grey rainy day. Merci Valerie!!
But days are busy,I guess I haven't really realized that Christmas is on next week. I haven't even made Christmas cards yet..oops. But I try not to stress,that won't make things any easier. Now I'm going to rest for a while and then later knit a bit.

sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Mukava viikonloppu. Oli pipareiden leipomista (ja syömistä!),lumimyräkkä,glögiä ja joulumyyjäiset. Lapsen tonttulakki vaihtui kissa-naamariin ja minun ääneni tuli vihdoin takaisin,mutta yskän kera. Köh. Tämä ainainen kiire harmittaa,en tännekään ehdi niin usein kuin haluaisin. Kunpa huomenna olisi vielä toinen sunnuntai..
No,nyt teetä ja konvehteja ja hetki vilti alla. Huomenna sitten tohina päälle. Suloista sunnuntai-iltaa kaikille!

Nice weekend. There were gingerbread-baking (and eating!),a snow blizzard,glogg and one Christmas market. P's elf-cap changed into a cat-mask and my voice came back,with a cough though. This constant hurry is annoying me,I can't even come here as often as I would like to. I wish it could be Sunday tomorrow too..
Well,now some tea and chocolates and a moment under a blanket. Tomorrow I'll start fussing then. Have a sweet Sunday evening!

torstai 8. joulukuuta 2011

Räntää ja jättimäisiä lumihiutaleita,kulkusten kilinää ja joululauluja,suklaakakkua ja nougatia,maalaamista ja hyviä leikkejä,kutomista ja paljon teetä käheälle kurkulle. Piparkakkutaikina odottaa pakkasessa,neilikat ja appelsiinit pöydällä. Kumman jouluista jo nyt,mutta ei haittaa. 

Sleet and gigantic snowflakes,jingling of sleighbells and Christmas carols,chocolate cake and nougat,painting and good plays,knitting and lots of tea for my raspy throat. Gingerbread-dough is waiting in the freezer,cloves and oranges on the table. Already so Christmassy,but I don't mind.

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Kultainen talviaurinko ja luminen maisema tekivät päivästä kauneimman moneen viikkoon. Ja vaikka aamulla väsytti,olin onnellinen kun pääsin ihailemaan auringonnousua. Koira kävi lääkärissä,lapsi kerhossa ja minä kaupungilla. Ostin ensimmäisen joululahjan,ison keksin,täytettä joulukalenteriin ja pari joulukoristettakin alekopasta. Nyt lapsi kilisee ja ääneni palailee. Tekee mieli piparkakkuja. 

Golden winter sun and wintry view made this day one of the most beautiful in many weeks. And although I was tired in the morning,I felt happy when I saw the sunrise. Pessi the dog went to the doctor and P. went to her playschool and I went to town. I bought the first Christmas present,a big cookie,little things for the calendar and few Christmas ornaments from a sale-basket too. Now P. is jingling and my voice is coming back. Wish I had some gingerbreads.

tiistai 6. joulukuuta 2011

Maisema muuttui valkoiseksi,oi! Kaikki on heti talvisempaa ja jouluisempaa ja se tuntuu hyvältä. Tehtiin lapsen kanssa joulukoristeita,koristeltiin pikkukuusi ja lapsi teki pihaan mini-lumiukonkin. Ihana,ylimääräinen vapaapäivä,kuin sunnuntai keskellä viikkoa. Nyt kynttilät palavat ympäri taloa ja ruoka muhii uunissa ja minä nautin joka hetkestä.
Rauhallista itsenäisyyspäivää!

It snowed last night and everyhting is white,yey! It's more wintry and Christmassy right away and that feels good. We made some decorations with P and decorated her little tree and she also made a mini-snowman onto our yard. Lovely,extra holiday (it's Finland's Independence Day today),like a Sunday in the middle of the week. Now candles are burning around the house and our dinner is brewing in the oven and I'm enjoying every minute.

maanantai 5. joulukuuta 2011

Toipilas / Convalescent

Ystävältä saatu kortti ennusti tulevan. Menin lauantaina puolikuntoisena töihin ja sen jälkeen vietin vielä illan ihanien tyttöjen kanssa sillä seurauksella että minulta lähti ääni. Olen kuiskinut ja viittoillut ja kähissyt kaksi päivää,ja nyt myös yskin ja niistän. Lapsi pääsi onneksi kerhoon anopin kyydillä ja sain olla yksin muutaman ihanan ja hiljaisen tunnin. Luin hyvää kirjaa,kudoin kaulahuivia,join monta mukillista teetä ja nautin auringosta ja valosta. Töihin piti mennä ja harmittaa että en päässyt,mutta on kyllä pakko myöntää että tämä laiskottelu oli juuri sitä mitä kaipasin.
Mutta olen kyllä aika surullinen sen pienen oravan puolesta,joka teki pesän yhteen pihakoivuistamme,sillä lauantaina myrsky tiputti tuon huolella tehdyn pesän maahan ja nyt se pieni orava on ilman lämmintä kotia. Voi surkeus. Olisipa oikein pitkät tikkaat,niin kiipeäisin viemään pesän takaisin puuhun...

A card that I got from my friend foretold the future. I went to work on Saturday with a little cold and after that I spend an evening with some lovely girls and as a consequence I lost my voice. I've been whispering and beckoning and croaking for two days and now I also cough and sniffle. Luckily my MIL drove P. to her playschool and I got a few lovely and quiet hours for myself. I read a good book,knitted a scarf,drank many mugfuls of tea and enjoyed the sun and the light. I was supposed to go to work and I'm irritated because I couldn't go but I have to admit that this idling was exactly what I needed.
But I'm pretty sad for that little squirrel which made its nest to one of our birches because on Saturday the storm dropped that carefully made nest into the ground and now that little squirrel is without a warm home. What a misery. Wish I had a really long ladders so I could climb to the tree and put the nest back on its place...

perjantai 2. joulukuuta 2011

Tänään parasta oli aamuloikoilu huonon yön jälkeen,auringonpilkahdus pilvien takaa,kyläily isän luokse ja siellä leikit kissojen kanssa,paistettu kampela ja tsatsiki,hyvä hetki kaupungilla ihan yksin,tuikkivat jouluvalot ja suklaakakku iltateen kanssa. Hyvää viikonloppua!

Best of today: morning laziness after bad night,glimpse of a sun behind the clouds,visiting my dad and playing with cats,fried flatfish and tsatsiki,good time at town all by myself,twinkling Christmas lights and chocolate cake with evening tea. 
Have a good weekend!