Pages

sunnuntai 31. elokuuta 2014

Elokuun viimeinen / Last day of August

Sama laiskotus edelleen,ehkä se on sitten tämä syksy. On ollut kriikunoiden ja omenoiden poimimista,puihin kiipeilyä ja paljon teetä ja herkuttelua - cronutseja yhtenä päivänä,juustokakkua toisena. Ja tänään töissä pannukakkua. Oho. Viimeinen kissanpentukin lähti eilen uuteen kotiin ja on aikamoinen ikävä. Talo tuntuu jostain syystä tyhjemmältä ja hiljaisemmalta..eikä kukaan tule syliin kehräämään. Voi voi. Mutta kaikki pääsivät oikein hyviin koteihin ja olen siitä onnellinen. Ja huomenna ryhdistäydyn..sillä eikös maanantai olekin se paras päivä aina aloittaa kaikkea? :) 
Hyvää syyskuuta kaikille,olkoon se kaunis ja lämmin!


Same laziness still over here,maybe it's this autumn then. There's been apple and damson picking,tree climbing and lot's of tea and feasting - cronuts on one day,cheese cake on the other. And some pancake at work today. Ooops. Also,last kitten left to its new home yesterday and I quite miss him. Somehow the house feels emptier and quieter..and no-one comes to my lap and purr. Oh oh. But they all got themselves really good homes and I'm happy about that. And tomorrow I will get a grip of myself..because Mondays are always the best days to start something,right? :)
Happy September to you,may it be beautiful and warm!

lauantai 30. elokuuta 2014

Helsingissä / In Helsinki

Kävin torstaina Helsingissä ja oi kun oli kivaa. Olin ihan yksin ja se oli aikamoista luksusta. Kävelin jalat rakoille,otin valokuvia,kurkin sisäpihoille,kävin kaupoissa,juoksin sateessa,herkuttelin Fleuristessa ja näin ihanan Susannan. Voitin hänen kivassa arvonnassaan pienen pilean,minkä kävin samalla hakemassa. On se vaan söpö! Pääsin myös kurkkaamaan Susannan kotiin ja se oli livenä vielä paljon hienompi kuin kuvissa. Ja nyt oma koti näyttää aivan liian ahtaalta ja täydeltä ja tavaran määrä ahdistaa - ensi viikolla alkaa sitten Suuri Karsiminen..:)

I went to Helsinki on Thursday and oh it was so nice. I was all by myself and it was quite a luxury. I walked so much I got blisters,took pictures,peeked into inner courts,went to shops,ran in the rain,feasted in Fleuriste and saw lovely Susanna from Pikkuvarpunen. I won a little pilea in her nice give-away and went to get it at the same time. It's so cute! I also get to peek in Susanna's home and it was much greater live than in pictures. And now our home looks way too cramped and full and the amount of our stuff really bothers me - so The Gret Weeding Out starts next week..:)

tiistai 26. elokuuta 2014

Syksyä ilmassa / Autumn is in the air

Puut notkuvat kypsyvistä kriikunoista ja omenoista. Sataa koko ajan tai omasta mielestäni ainakin ihan liian usein. Villatakki ja sukkahousut tuntuvat mukavilta päällä mutta kesää on silti ikävä. Laiskottaa ja tekee mieli vain käpertyä sohvan nurkkaan kutomaan tai lukemaan ja juomaan teetä. Omenapiirakkaakin tekee mieli ja jotain hyviä uunikasviksia. Kumpaakaan en ihan hetkeen saa kun ei ole keittiötä,mutta kutonut olen ja juonut paljon teetä. Mutta en löytänyt oikein mitään luettavaa kirjastosta,suosituksia otetaan siis vastaan..:)

P.S Toinen raidallisista pennusta löysi ihanan uuden kodin ja muutti sinne sunnuntaina. Sumea kuva minusta ja pennusta on sunnuntai-illalta,ehdin juuri töiden jälkeen hyvästelemään sen. Vielä olisi toinen raidallinen ja seurankipeä hurmuri jäljellä..joka on näköjään samanlainen kuin Iines pentuna,tulee kirjan päälle nukkumaan:)

***

Trees are bending of ripening damsons and apples. It's raining all the time or at least too often in my opinion. It feels nice to wear cardigan and tights but I still miss summer. I feel lazy and all I would like to do is to curl up in to a corner of the sofa to knit or read and drink tea. I would like to have some apple pie too and make some good veggies in the oven. I can't get either of those in a while as we don't have kitchen,but I've been knitting and drinking lot's of tea. But I couldn't find any good books from the library so please recommend me something..:) 

P.S The other one of the striped kittens moved in to a new lovely home on Sunday. That blurry picture of me and him is from Sunday evening,I said goodbyes to it after I came from work. We still have the other stripey one left. He's so sociable and such a charmer..and apparently he does the same as Iines when she was a kitten - comes to sleep on my book:)

perjantai 22. elokuuta 2014

Bitter and sweet days

1. Ellin kanssa kävelyllä
2. Olohuoneen uusi seinä ja liikaa tavaraa. 
3. Taas koriin nukahtanut kissa:) 
4. Peppi löysi pienen sammakon. 
5. Näin hieno tapetti oli joskus olohuoneessa. 
6. Pentu paperikassissa ja pilkahdus uudesta lattiasta. 
7. Vielä tarkenee sandaaleilla,ainakin hetkittäin. 
8. Tyttöjen huoneessakin muuttui vähän järjestys. 
9. Pentu nukahti Pepin syliin..voi söpöys. 
10. Teetä ja jättiläismarenki,mitä en pystynyt syömään kokonaan. 
11. Elli. 
12. Kylässä ystävän luona. Siellä on kaikki aina niin kaunista. 
13. Kirkkaanpunaisia. 
14. Eskarilainen kotimatkalla. 
15. Löytöjä ulkoa. 
16. Ulkona oli kaivinkone..:) 
17. Elli tutki koloa ja oli ihan pettynyt kun ei siellä ollutkaan mitään.
18. Ystävän luona. 
19. Löydöt ja teetä. 
20. Tytöt sohvalla ystävän luona. 
21. Pennut hyllyssä. 
22. Teetä ja kakkua. 
23. Hyvästit mustalle pennulle. Se lähti uuteen kotiin eilen. Vähän surettaa,mutta onneksi uusi koti on hyvä paikka. 
24. Aamukastetta. 
25. Ystävän luona. 
26. Elli herkuttelee kakulla.

P.S Raidalliset pennut ovat edelleen vailla rakastavaa kotia. Olisi ihanaa pitää ne itse,mutta emme voi. Eräs henkilö oli jo varannut ne,mutta lopetti sitten yhteydenpidon kokonaan muutama viikko sitten,ei ilmeisesti ollutkaan tosissaan..tyhmää. Mutta jos joku jossain (mielellään Kanta-Hämeen alueella) kaipailee yhtä tai kahta suloista poikakissaa,niin minulle saa laittaa sähköpostia: muruinen@luukku.com 

 ***

1. Walking with Elli. 
2. New wall in our living room and too much stuff.
3. Kitten sleeping in a basket,again:) 
4. Peppi found a little frog. 
5. This lovely wall paper used to be in our living room once. 
6. Kitten in a paper bag and a glimpse of our new floor.
7. Still warm enough for sandals,at least every now and then. 
8. Some small changes in the girls room too. 
9. Kitten fell asleep in Peppi's lap..oh cuteness. 
10. Tea and a giant meringue which I couldn't eat entirely. 
11. Elli. 
12. Visiting a friend. Her home is always so pretty. 
13. Bright red. 
14. Preschooler on her way home.
15. Finds from outside. 
16. There were a digger outside..:) 
17. Elli checked that hole and was disappointed when there were nothing. 
18. At friends home. 
19. Finds and tea. 
20. Girls on the couch at my friends home. 
21. Kittens in a shelf. 
22. Tea and cake.
23. Goodbyes to the black kitten. He left to his new home yesterday. We're bit sad but luckily the new home is a good place. 
24. Morning dew. 
25. At friends home.
26. Elli feasting with cake.