Pages

torstai 29. syyskuuta 2016

Sumua ja söpöyttä / Fog and cuteness

Käytiin katsomassa maailman suloisimpia tiibetinspanielin pentuja tiistaina...siis katsokaa nyt tuotakin palleroa! Apua!
/ We went to see the most cutest Tibetan spaniel puppies on Tuesday..I mean look at this one here! Eek!

Metsässä. Löydettiin upea pinkki pensas ja kuunneltiin kuinka tammenterhot putoilivat puista. 
/ In a forest. We found a gorgeous pink bush and listened how acorns fell from the trees. 

Tämä kaveri oli aika tehokkaan näköinen :) 
(ja vasemmassa alakulmassa eräs toinen tehokas syö E:n lenkkaria :)) 
/ This guy was looking quite a rascal :) 
(and down on the left one other rascal is eating E's sneakers :)) 

Viimeisiä kukkasia pihalta. Miekkalilja se vaan kukkii edelleen, löytyi myös minttua, yksi puoliksi auennut daalia ja joku pieni violetti kukka minkä nimeä en muista. 
/ Last flowers from our yard. Gladioli just keeps on blossoming, I also found mint, one half-opened dahlia and some small violet flower which name I can't remember anymore. 

Käytiin katsomassa koiranpentuja Tammelassa ja ajeltiin sieltä pois eri reittiä ja päädyttiin melkein Sääskmäelle. Käytiin siellä ihailemassa auringonlaskua ja voi jestas että olikin kaunista!
/ On one evening the sunset was just absolutely gorgeous!

Pikku-Pandoja!! Ja yksi vitivalkoinen jääkarhu. 
/ Little-Pandas! And one all-white polar bear. 

Kaupasta lankoja ja kasveja. 
/ Yarns and plants from a market. 

Pentujen emo, mikä kaunotar!
/ The mother of the puppies, what a beauty!

Siis voi luoja. 
/ I mean..oh my god.

Uudet kengät kirpparilta kolmella eurolla. Ihanan pehmeää nahkaa ja hyvät jalassa.
/ New shoes from flea market that cost only 3 euros. Lovely soft leather and my feet like them. 

Söpö pieni ballerina tänä aamuna. 
/ Cute little ballerina this morning. 

Elli ja sumuinen kaupunki. Pian tämän kuvan jälkeen sumu kuitenkin hälveni kokonaan ja ilma muuttui kauniin aurinkoiseksi. 
/ Elli and a foggy city. Soon after this picture the fog disappeared though and the weather changed into beautiful and sunny. 

Tähän kaikki sydämet ja sydänsilmä-hymiöt sillä arvaatte jo varmaan - Panda saa tyttökaverin!! Tämä pieni ihana tulee meille ensiviikolla :)  
/ All the hearts and heart-eye-emojies here because you probably guessed it already - Panda is going to have a girlfriend!! We are getting this little lovely one next week :) 

Tänään oli synkkää ja sateista ja melkein ihan syysmyrsky - ja se oli oikeastaan aika ihanaa! Sytytin kynttilät jo iltapäivällä ja herkuteltiin tyttöjen kanssa omenapiirakalla. Illalla käytiin vielä kävelyllä ja  ilma oli jotenkin vaan niin mahtava kaikessa surkeudessaan. Tuuli puhkui ja satoi vettä mutta ilma oli niin raikas eikä ollut edes kylmä. 
/ It was dark and rainy and almost an autumn storm today - and it was actually quite lovely! I lit the candles already on afternoon and we feasted on apple pie with the girls. We also went for a walk in the evening and the weather was just so great in all its miserableness. Wind was harsh and it rained but the air was so fresh and it wasn't even cold. 


Ja mitä ihmettä - huomenna on syyskuun viimeinen päivä!? Minne tämä kuukausi oikein meni? 

/ And what on earth - it's the last day of September tomorrow!? Where did this month went? 


perjantai 23. syyskuuta 2016

* * * * * * *

Muutamina aamuina kaunis syksyinen sumu ja piha ja metsä täynnä kimaltavia seittejä. Vaikka syksyn tulo aina ahdistaa, sumuun ja seitteihin en kyllästy koskaan.
/ On few morning there's been this beautiful autumn fog and a yard and a forest full of glistening spiderwebs. Even though I'm always bit anxious about autumn, I never get bored with fog and webs.

Käytiin heinäkuun lopussa Kyyrölän Savipajalla tekemässä omia kippoja ja kuppeja ja nyt vihdoin kävin hakemassa ne - tässä yksi pienenpieni lautanen minkä tein. 
/ We did some ceramics at the end of July and now I finally picked them up - this is one mini-plate I did. 

Tein myös tuon sinisen pienen kupin. Se kutistui aika paljon uunissa mutta on juuri sopiva teesihdille tai tuikulle tai vaikka suklaalle :) 
/ I also made that little blue cup. It shrunk quite a bit in the oven but it's just perfect for a tea strainer or a little candle or maybe some chocolate :) 

Niin monena iltana kaunis auringonlasku ja hennot viimeiset säteet olohuoneen seinillä. Vaan aurinko laskee joka ilta yhä aikaisemmin enkä pidä siitä ollenkaan - viikon päästä päivä on jo 40 minuuttia lyhyempi! 
/ Beautiful sunset on so many evenings and those last tender rays on our living rooms wall. But sun sets earlier every evening and I don't like it at all - the day is already 40 minutes shorter after a week!

Yksi (lapsuuteni)lempikirjoista. Muistan vieläkin kun luin sen (olin noin 10-vuotias ja silloin juuri mummolassa) ja miten uppouduin tarinaan ja juoksin Ronjan mukana metsissä. Oi. Nyt luen sitä tytöille ja toivon että hekin tykkäävät siitä yhtä paljon kuin minä. Olin tosin unohtanut miten jännä se on ja miten paljon siinä kiroillaan..:) 
/ One of my (childhoods)favorite book. I still remember when I read it (I was about 10-yrs old and I was at my grandma's) and how I absorbed into the story and ran in the woods with Ronja. Oh. Now I'm reading it to the girls and I hope they'll like as much as I do. Though I had forgotten how exciting it is and how much there is cursing..:) 

Tein myös tämän mukin - se vähän muutti muotoaan uunissa mutta on ihan hauska noinkin! Mies ainakin meinasi kuolla nauruun kun näki sen..:) 
/ I also did this mug - it changed its shape a bit in the oven but it's quite funny like that! At least E. almost died at laughter when he saw it..:) 

Eilen alkoi tehdä mieli riisipuuroa ja tänäänhän sitä oli sitten pakko tehdä. Söin mahani kipeäksi..se on liian hyvää! 
/ I felt like eating rice porridge yesterday so of course I had to make it today. I ate so much my stomach is aching..but it's jus too good!

Ellillä uusi söpö mekko kirpparilta ja omilla kolikoilla ostettu koira nimeltä Namu. 
/ Elli is wearing a new cute dress from flea market and has a dog which she bought with own pocket money. It's called Candy. 

Iltapäivän lukuhetki auringossa, sillä välin kun Peppi tekee läksyjä. 
/ Afternoon reading moment in the sun, while Peppi is making homework. 


Hyvää viikonloppua kaikille!

***

 Have a great weekend all!