Pages

perjantai 31. heinäkuuta 2015

* * * * * * *

Heinäkuun viimeinen. Tuntuu epätodelliselta. Kesä on mennyt aivan liian nopeasti enkä ole yhtään valmis elokuuhun. Koulun alkamiseen ja uuteen arkeen,syksyyn. Illat pimenevät nopeasti ja öisin on jo liian kylmä pitää parvekkeen ovea auki. Omenapuut notkuvat raakileista ja naapurin kirsikkapuu punastelee. 
Mutta - ollaan kyllä tehty kaikenlaista kivaa näinä viimeisinä lomapäivinä. Laiskoteltu kokonainen sateinen sunnuntai,maalailtu,leikitty ja luettu,syöty mitä kaapista löytyy ja katsottu vain elokuvia. Käyty Linnanmäellä ja jonotettu laitteisiin,syöty ylihintaisia (mutta onneksi hyviä) hampurilaisia ja hyvää pehmistä ja oltu onnellisia tyttöjen ilosta ja ihan väsyneitä vaikka ei itse muuta tehty kuin kävelty. Lähdetty ilman suunnitelmia ajelemaan ja päädytty Kankaisten Marjatilalle juomaan teetä ja syömään pullaa,leikkimään ja katselemaan eläimiä. Ostettu auringonkukkia piristykseksi näihin sateisiin päiviin. Saatu ihania ystäviä kylään ja höpötelty ja herkuteltu jäätelöllä ja pötkötelty sohvalla. 

Elokuu,olethan hyvä ja kaunis ja lämmin. 
Kiitos. 

***

The last day of July. Feels unreal. Summer has gone by too fast and I'm not ready for August at all. For school and the new weekday-life,for autumn. Evenings are getting dark soon and it's already too cold to keep our balcony door open at night. Apple trees are bending under the weight of unripe apples and neighbour's cherry tree is blushing. 
But - we've done lot's of nice things on these last holidays. Been lazy on a rainy Sunday,painted,played and read,eaten what've found from the fridge and just watched movies. Went to Linnanmäki (an amusement park in Helsinki) and queued to the rides,eaten overpriced hamburgers (but luckily they were good) and good soft-ice and been happy because of the joy of our girls and been also so tired even though we didn't do anything else that walked. Left for a car ride and ended up in a local berry farm to drink tea and eat buns,to play and watch animals. Bought sunflowers to brighten up these rainy days. Got some lovely friends over and talked and feasted with ice-cream and lied on the sofa. 

August,please be good and beautiful and warm. 
Thank you. 

4 kommenttia :

 1. vielä kuukausi kesää jäljellä, ainakin toivottavasti

  VastaaPoista
 2. Minustakin syksy alkaa juuri silloin kun koulu alkaa. Jos talossa ei olisi ketään joka menisi kouluun, voisin ehkä olla sitä mieltä että elokuu on vielä kesää. Mutta koulu lyö kyllä sellaisen rytmin ja syksyn tunnun elämään, ettei se vaan kesältä enää tunnu vaikka olisi kuinka hellettä-
  Oikein hyvää koulun alkua teille. Meillä mennään yläasteelle, muutosta täälläkin.

  VastaaPoista
 3. Samoissa tunnelmissa.Meilläkim Esikoisen koulu alkaa ja vaikka koulupäivät eivät pitkiä varmasti vielä olekaan tuntuu vähän siltä kuin kesä loppuisi ennen aikojaan. Ennen pidin oman kesälomani nimenomaan Elokuussa ja monesti silloin vasta on ollut tosi hyvät
  ilmat.

  VastaaPoista
 4. I love august beacause it feels summer and autumn at the same moment. In France, it is the blackberries month !

  VastaaPoista