Pages

tiistai 29. toukokuuta 2018

Oi kesä! / Oh summer!

Niin, saimme siis kesän aivan yllättäen, ainakin kuukauden etuajassa, kuin ihanan odottamattoman lahjan. Ja muutamien viileiden kesien jälkeen se on tuntunut entistäkin hienommalta, oikeastaan aivan uskomattomalta - tällaista ei ole ollut pitkään aikaan. Ei näin pitkää lämmintä jaksoa eikä todellakaan näin lämmintä toukokuuta. Jo 13 hellepäivää!! 
Toki luonto on vähän sekaisin..tuomet kukkivat hetken, omenapuutkin jo ja kaikki lähes raivokkaasti, paaaljon kukkasia ja huumaavaa tuoksua ja sitten parissa päivässä kaikki ohi. Nyt on sireeneiden vuoro - kunpa ne olisivat edes hetken pidempään! Metsät ovat täynnä kieloja, teiden varret täyttyvät lupiineista ja koiranputkista ja naapureiden pioneissa on jo nuput. Kuten sanoin, uskomatonta! On ollut myös hyvin epätodellinen olo kun olemme käyneet rannalla..toukokuisena iltana, 26 astetta lämmintä! Nyt terassilla on uima-allas ja se on ollut kovassa käytössä. Jos helteet jatkuvat, menen sinne varmaan itsekin :) 
Nyt pitäisi itseasiassa olla hieman viileämpää pari seuraavaa päivää ( ja viileämmällä tarkoitan "vain" 20 astetta :)) mutta ei haittaa - varsinkin kun viikonlopuksi lämpenee taas. On pitkä työputki taas edessä mutta viikonloppuna on onneksi tiedossa muutakin kun töitä: yhdet ylioppilasjuhlat ja yhdet synttärit, aika kivaa! 
Ihania toukokuun viimeisiä päiviä teille 💚

***

So yes, we got summer all of a sudden, at least a month ahead of its time, like a lovely unexpected present. And after few chilly summers it has felt even more wonderful, actually just unbelievable - we hadn't had this kind of weather in a long time. Not this kind of warm period and definitely not this warm May! 13 heat days already!
Of course the nature is bit confused..all the bird cherries bloomed just for a moment and apple trees too, almost fiercely, looooot's of flowers and enchanting scent and then just in couple of day it was all over. Now it's lilac's turn - oh how I wish they'd last even a bit longer! Forests are full of lilies-of-the-valley, road sides are filling with lupines and cow parsley and there's already buds on our neighbors peonies. Like I said, unbelievable! It has also felt quite unreal as we've been to the beach few times..on a May evening, 26 °C! Now we have a swimming pool on our terrace and it's been really popular. And if these heats continue, you might find me there too :) 
Actually it should be cooler for next couple days ( and as cooler I mean "only" about 20 °C :)) but it doesn't matter - especially as it gets warmer for weekend again. I have along work-period ahead but there's luckily something else on weekend than just work: one graduation party and one birthday party. Yey!
I wish you all lovely last days of May 💚6 kommenttia :

 1. Your photos are so pretty, they really are full of summer loveliness!

  VastaaPoista
 2. Thank you, I wish you and your family the same.
  The rubarb-pie, it looks so delicious. I've baked some myself also. They were good.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you! And I think I need to bake another one soon :)

   Poista
 3. Oh, I love these flower photos! The forget-me-not and the lily of valley are my favorite flowers!
  And Elli is so lovely as she makes funny face! :o)
  Have a beautiful day!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Timi! And haha yes, Elli is so goofy :)
   I love all the flowers, I cant get enough of them!

   Poista
 4. Your photos are so lovely! That tart is a work of art!

  VastaaPoista