Pages

sunnuntai 28. lokakuuta 2018

Syksystä 2 / Of autumn 2

Tästä kuvasta ei ole kuin vähän yli kolme viikkoa ja maisema on aivan erinäköinen! Syksy tuli nopeasti. 
/ It's only bit over three weeks since I took this picture and the view is all different. Autumn came quickly. 

Pennut kaksiviikkoisina, niin pieniä! 
/ Two weeks old puppies , so tiny!

Hämeenlinna, joskus kauan sitten. Tekee pahaa kun näistä taloista ei ole montaakaan enää jäljellä. Vain Eteläkadun huvilat ja ylempänä Myllymäessä näkyviä taloja ja Suomen Kasarmit. 
/ Hämeenlinna, ages ago. I feel so bad and sad and angry to see what it was before. Only a handful of these houses are left today. 

Villikanoja! No ei ihan, mutta vapaita kyllä. Ollaan päästetty kanoja pihalle ja aika hyvin ovat pysyneet siinä, vain pari kertaa on täytynyt käydä hätistelemässä pois naapurin pihasta :)
/ Wild chickens! Well not quite but free though. We've let them on our yard and they've stayed there quite nicely, only a couple time we've had to shoo them away from our neighbors yard :) 

Ellin kanssa metsässä. Ehditään sinne harvoin kaksin mutta aina se on yhtä kivaa. Tätäkin kävelyä ennen oli kiukkua ja kaikki oli kamalan vaikeata mutta metsässä kaikki se unohtui heti. Elli keräsi taskut ja kädet täyteen taikajuoma-aineksia ja käpyjä ja keppejä ja leikki niillä kotona monta tuntia. 
/ In the forest with Elli. Nowadays we rarely have time to go there together but it's always so nice when we go. Before this walk there was some grumpiness and everything was so hard but all that were left behind in the forest. Elli picked her pockets and hands full of potion-ingredients and pinecones and sticks and played with them for hours when we got home. 

Mites noi mahat? 
/ How about those bellies? 

Ensilumi on ihana mutta niin on myös ensi-kuura! Ai että. Se rapina kenkien alla ja kirpeä ilma ja kirkas auringonpaiste!
/ First snow is lovely but so is first frost! That rustle under your shoes and crispy air and bright sunshine!

Aamutee Aulangolla 💛
/ Morning tea at Aulanko 💛

5 kommenttia :