Pages

keskiviikko 30. syyskuuta 2020

Kun oli vielä kesä, osa 2 / When it still was summer, part 2

Tuntuupa hieman haikealta katsella näitä kahden kuukauden takaisia kuvia. Nyt lokakuun kynnyksellä kesä tuntuu niin kaukaiselta, ihanalta muistolta josta lämpimät päivät vielä vähän muistuttavat. 
Muistellaan vielä hetki 💕
/ Oh it feels bit melancholic to watch these pictures form two months ago. Now at the doorstep of October summer feels so distant, lovely memory which warm days still reminds. 
Let's look back still for a moment 💕

Parhaimmat retkieväät. 
/ Best snacks on a forest trip. 

Kävin tosiaan kesällä muutaman kerran tekemässä savitöitä Lepaalla, tässä toisen kerran tuotoksia. Nyt en tehnyt mitään kokeiluja lasitteilla vaan tein ihan "selviä" kuvioita ja tuli kyllä ihania vaikka itse sanonkin. Käytän näitä koko ajan!
/ So I did some ceramics in summer in a local pottery, here's some works I did on the second time. Now I didn't do any experiments with glazing, instead I just did some "normal" patterns and they became lovely even though I say it myself. I use these all the time!

Peppi teki mutakakkua yllätykseksi :) 
/ Peppi made a surprise-mudcake :) 

Melkuttimessa retkellä. Oli mukavaa, mies kokkaili, tytöt uivat, minä söin 🙈
/ On a little trip. It was nice, E. cooked, girls swam, I ate 🙈

Hullu vadelmavuosi! Meidän pihalla on vain pari vadelmapensaan oksaa mutta niistä tuli ihan hirveästi isoja ja mehukkaita marjoja, ai että. Saatiin käydä myös naapurissa keräämässä muutama kipollinen. Nämä olivat niin hyviä - pakkaseen asti ei päässyt yhtään, kaikki syötiin heti. 
/ Crazy raspberry-year! We only have couple raspberry-branches on our yard but they gave lot's of big and juicy berries, oh yum. We also got to pick few bowls of raspberries from our neighbors yard. These were so good - we didn't manage to freeze any of them because we just at them all. 

Hyppy kesälle ja ihanalle lämpimälle illalle, uusille tuulille ja rohkeille päätöksille!
Palasin tosiaan heinäkuussa töihin mutta tajusin melkein heti että en enää jaksa sitä samaa kiirettä ja hässäkkää mikä oli jokapäiväistä ennen koronaa. Kotona vietetyt kuukaudet saivat minut huomaamaan entistä enemmän mikä on tärkeintä ja mitä haluan elämältä - ja siihen eivät kuuluneet jatkuvat ilta- ja viikonlopputyöt ja jatkuvat kiire, stressi ja väsymys. Päätin siis vähentää tuntejani ihan kunnolla ja nyt teen enää yhden tai kaksi vuoroa viikossa. Aluksi meinasin lopettaa kokonaan, oli niin huono olo - mutta sitten olisin jäänyt ihan tyhjän päälle mikä koronan aikaisen rahattomuuden jälkeen olisi ollut aivan typerää. 
Heti kun olin tehnyt tuon päätöksen ja jutellut pomoni kanssa, olo keveni niin paljon. Tuntui pitkästä aikaa hyvältä. Vaikka työt jatkuivatkin normaalisti vielä koko elokuun, jaksoin hyvin. Jaksoin koska tiesin että kohta helpottaa. Ja taas kerran oli kohtalolla sormensa pelissä, niin ainakin uskon. Löysin nimittäin uuden ja tämänhetkiseen tilanteeseeni täydellisen työn heti sen jälkeen kun olin päättänyt vähentää tuntejani "vanhassa" työpaikassani. Aloitin siellä 11. elokuuta ja olin melkein kolme viikkoa kahdessa paikassa samaan aikaan - se oli rankkaa ja olin aivan poikki mutta kuten sanoin - jaksoin koska tiesin että tilanne muuttuu pian. Uusi työni on toisessa leipomossa sämpylöiden ja pullien pakkaamista, maanantaista perjantaihin kello 5- 8. Eli toisin sanoen - ei iltatöitä, ei viikonlopputöitä ja aikaa kaikelle muulle! Täydellistä. Toki, aamuneljän herätykset ovat aika ikäviä ja uutta rytmiä on ollut vaikea löytää mutta silti on aika mahtavaa. Eniten olen ylpeä siitä että uskalsin tehdä isoja päätöksiä ja kokeilla jotain ihan muuta. En tiedä kuinka kauan jatkan vanhassa paikassa tai tässä uudessa, toistaiseksi on aika hyvä juuri näin. 

/ A jump for summer and for a lovely warm evening, for new winds and brave decisions!
So I went back to work in July but realized almost immediately that I can't take that same hurry and hustle anymore, which was my everyday life before corona. Those months I stayed at home made me realize even more what is important and what I want from life - and those things didn't include ongoing evening- and weekend shifts and ongoing hurry, stress and tiredness. So I decided to reduce my work-hours and now I'm only working for one or two days a week. First I thought about quitting entirely as I felt so bad - but it would've been just stupid after months of being on a lay-off and without money. 
As soon as I made that decision and talked with my boss, I felt so much lighter. I felt good after a long time. Even though I worked normally all August, I managed it well. I managed as I knew that it will get easier soon. And again faith had its fingers on the game, at least I think so. Right after I made the decision, I found a new job that is perfect for my situation right now. I started there on 11th of August and worked almost three weeks in two places at the same time - it was rough and I was exhausted but as I said - I managed to do it as I know things will change soon. My new job is in another bakery, packing buns and breads, form Monday to Friday from 5 to 8 am. So in other words - no evening shifts, no weekend shifts and time for everything else! Perfect. Sure, the wake-up at 4 am is quite nasty and it's been hard to find a new rhythm but still it's quite great. I'm mostly proud of myself, for being brave enough to do big decisions and try something else. I don't know how long I will stay in my old place and in the new one, but so far it's quite good just like this. 

Kesän lempiherkku oli vanijajäätelö ja suklaakastike, mikä kovettui siihen päälle. Niin hyvää!
/ Favorite treat of this summer was vanilla ice-cream with chocolate sauce that hardened on it. So good!
 
Hei sitten heinäkuu ja kiitos kaikesta kauneudesta ja kukkasista ja marjoista ja lämpimistä hetkistä. 
/ Bye then July and thank you for all the beauty and flowers and berries and warm moments. 

4 kommenttia :

 1. Hello Nina, I've been reading your blog for years and just wanted to say how inspiring and lovely it is,thank you for sharing.
  All the best 🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, that is just so wonderful to hear, thank you so so much! <3

   Poista
 2. Onnea, että uskalsit tehdän oikean päätöksen. Minäkin olen kerran tuollaisen tehnyt ja päivääkään en ole katunut. Voin, myös silloin tosi huonosti ja kauan päätöstä kypsyttelin, kunnes viimein sain rohkeuden ja sanoin itseni kokonaan irti. Ja samoin kävi minulle, että uusi paikka ilmestyi hetken päästä..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen maailman huonoin tekemään päätöksiä ja tämä olikin iso asia minulle, monella tapaa. Mutta nyt on niin paljon parempi olo. Ja kummasti se elämä aina jotenkin johdattaa!

   Poista