Pages

maanantai 19. huhtikuuta 2021

Hei huhtikuu! / Hi April!

Täällä se on, ihana ihana huhtikuu! Voi että olen onnellinen. 
/ Here it is, lovely lovely April! Oh my I'm happy. 

Huhtikuu alkoi pääsiäisellä ja mahtavalla pitkällä viikonlopulla, mikä tuntui pieneltä lomalta ja teki hyvää.  Herkkuja, aurinkoa, pyöräilyä, lepäilyä. Kaikkea mukavaa. 
/ April started with Easter and a great long weekend, which felt like a little vacation and did good. Treats, sunshine, biking, resting. All things nice. 

Ja oi kyllä, ensimmäiset urheat kaunokaisetkin heräsivät! Löysimme ensimmäiset sinivuokot jo maaliskuun puolella ja voi sitä riemua ja ihmetystä. 
/ And oh yes, first brave beauties are awake too!  We found the first wood anemones already on the end of March and oh the excitement and wonder. 

Pitkäperjantain myöhäinen aamupala. Oli hyvää. 
/ Good Friday's late breakfast. It was good. 

En yleensä koristele pääsiäiseksi, muuten kuin ehkä pajunkissoilla ja muilla kukilla, mutta nyt teki mieli kokeilla värjätä munia. Kolme vaaleinta on punakaalin kanssa keitettyjä, muut tyhjensin ja sitten liotin punakaalissa. Osaan tein pilkkuja steariinilla ennen liotusta. Oli kivaa ja mielenkiintoista ja olisi tehnyt mieli värjätä kaikkea! 
/ I don't normally decorate for Easter, other than maybe with catkins and other flowers, but now I felt like trying to dye eggs. I boiled the three lightest with red cabbage, others are empty and soaked in red cabbage. I made dots on some of them with stearin. It was fun and interesting and I wanted to dye everything!

Pitkänä perjantaina teimme pitkän pyörälenkin tyttöjen kanssa ja kävimme mm. näillä pitkospuilla. Muutaman päivän päästä lähdin sinne kuvailemaan ja pakotin/pyysin miehen mukaan kuvaajaksi - jalustan kanssa olisi ollut hankalaa. Jäät olivat sulaneet ja nyt oli vettä joka puolella ja niin kaunista. Ja kiitos miehelle kuvista <3
/ On Good Friday we made a long bike ride with the girls and visited these duckboards among other places. On Sunday I went there to take pictures and forced/asked E. to come with me to take pictures of me - it would've been tricky with tripod. The ice had melted and now there was water everywhere and it was so beautiful. And thank you E. for pictures of me <3
 
Tämä tikka-raukka löydettiin pyörälenkillä. Oli törmännyt ulkoilumajan ikkunaan ja taittanut niskansa. Siirrettin se sivumpaan viimeiselle levolle. 
/ We found this poor woodpecker on our bike ride. It had crashed into a window and broke his neck. We moved him to bit aside to rest in peace. 

Tämä valo!! Niin ihmeellinen, huumaava! Miten se onkaan herättänyt kaiken - myös minut. Ja aina sama ihmetys talven jälkeen..miten sen pimeän ja kylmyyden on voinut jaksaa, miten valoisaa ja lämmintä voikaan olla. Oi oi. 
/ This light!! So wonderful, intoxicating! How it has woken everything - also me. And always the same wonder after winter..how we managed to live through all that darkness and coldness, how bright and warm it can be. Oh oh. 

Niina was here. Kuvan ulkopuolella pompin sukkahousuillani ja vaihdan juuri vaatteita :) 
/ Niina was here. Outside the picture I'm jumping on my tights and changing clothes :) 

Ja tämän kuvan nimi voi puolestaan olla Elli was here :) 
/ And the name of this picture could be Elli was here :) 

Ananas maistuu nyt erityisen hyvältä. Ja smoothie-kausi on alkanut. Taitaa olla kevät. 
/ Pineapple tastes really delicious now. And my smoothie-season has started. It must be spring. 

Mitä vain kuvan vuoksi..:) 
/ Anything for the picture..:) 

Tässä näkyy hyvin parin päivän ero. Alemmassa kuvassa pyöräretkellä perjantaina, ylemmässä sunnuntai-iltana kuvailemassa. 
/ Here you can see the difference of couple days. Bike ride on Friday in the lower picture, taking pictures on Sunday evening in the upper pic. 

Lumesta kuivaan asvalttiin, pakkasesta lämpöön. Hangen tilalla krookukset ja sinivuokot. Tuntuu että ihan vain hetkessä! Oi että huhtikuu miten rakastan sinua niin paljon. 
/ From snow to dry asphalt, frost to warmth. Crocuses and wood anemones instead of snow. Feels like it took only a minute! Oh April I love you so much. 


3 kommenttia :