Pages

torstai 12. toukokuuta 2022

Ja hetkessä on kevät / And in a moment, it's spring

Hitaat, pimeät talvipävät ja loputtomat lumiset viikot ovat vihdoin takana ja meillä on kevät. Se on tullut hitaasti ja kierrellen mutta silti tuntuu kuin muutos olisi tapahtunut ihan yhtäkkiä. Vihreys juuri alkamassa ja valo tuntuu ihmeeltä. Luonto on herännyt hitaasti - ja niin minäkin. 
/ Slow, dark winter days and endless snowy weeks are finally behind and we have spring. It came slowly and circulating but still it feels like the change happened suddenly. The green is just about to get started and the light feels like a miracle. The nature has waken up slowly - and so have I. 

Talvi oli raskas ja loputon. Se ei vain tuntunut siltä vaan oli oikeasti pitkä, kylmä ja luminen. Kevät on varmasti ainakin kuukauden myöhässä, yöt ovat yhä kylmiä eikä lämpöä aina riitä päivinkään. 
Pitkiin kuukausiin on mahtunut kuitenkin vaikka mitä ja olen kuvannut koko syksyn ja talven. Kuvia ja tarinoita on niin paljon että se on lamaannuttanut.  Haluan jakaa kaiken täällä, en halua että blogini vain hiipuu pois mutta kuitenkin viikot vierivät enkä ole edes avannut konetta.  Mutta yritän nyt taas, sadannetta kertaa, tulla tänne useammin. Jos ei muuta niin tallettamaan kuvat omaksi muistoksi. 
/ Winter was heavy and endless. It didn't just feel like it but it really was long, cold and snowy. Spring must be at least month late, the nights are still cold and there isn't really enough warmth in the days either. But there has still happened a lot in those long months and I've been taking pictures through autumn and winter. I have so many pictures and stories that it has almost depressed me. I want to share everything here, I don't want my blog just to fade away but still the weeks just flt by and I haven't even opened my laptop. But I'm trying again, for the hundredth time, to come here more often. If nothing else, just to save  the pictures for my own memory. 

Nämä kuvat ovat sekalaisia huhtikuulta ja toukokuun alusta - pieniä ja isoja hetkiä joita olen tallentanut. Palaan kuitenkin syksyyn seuraavaksi. 
/ These pictures are miscellaneous from April and in the start of May - small and big moments I've captured. But I'll get back to autumn next. 

Iloa lumettomista paikoista, retkiä kallioille ja metsään. 
/ Joy of the snowless places, trips to rocks and forests. 

Pääsiäisenä ihana, ihana pieni reissu meren äärelle! Kaksi yötä (meille) uudessa retkeilyautossa, uusia ja vanhoja paikkoja ja se paras seikkailun tunne. Ai että! Siitäkin lisää joskus myöhemmin :) 
/ We had a lovely, lovely little trip to the sea on Easter! Two nights in a new (to us) camper van, new and old places and that best feeling of adventure. Oh yes! More about that some time later :) 
 
Se hetki kun löydät vihdoin, viikkojen etsimisen jälkeen, kevään ensimmäiset sinivuokot. 
/ The moment when you finally, after weeks of searching, find the first blue wood anemones of the spring. 
1 kommentti :