Pages

sunnuntai 23. heinäkuuta 2023

Elämää elokuussa / Life in August (2022)

 

Elokuu. Pimenevät illat, aikaiset aamut. Kultainen valo ja tummuvat värit. Arkeen ja kouluun totuttelemista. 
Elokuun kohokohdat näkyvät oikeastaan kaikki yllä olevissa kuvissa - pieni reissu aivan kuun alussa, Ellin myöhäiset kaverisynttärit ja kaunis sumuinen aamu melkein elokuun viimeisenä päivänä.
/ August. Evenings getting darker, early mornings. Golden light and darker colors. Getting used to weekday hustle and school. 
The highlights of August are actually all seen on those pictures above - a little trip in the start of the month, a late birthday party for Elli and her friends and a beautiful foggy morning almost at the last day of August. 
Kävimme Kotkassa ja Loviisassa, uusissa ja tutuissa paikoissa. Se oli ihana pieni irtiotto ennen koulua ja syksyn tohinaa.
/ We visited Kotka and Loviisa, new and familiar places. It was a lovely little getaway before the school started and autumn hustles. 

Tämä oli ihana. 
/ I loved this. It says (roughly translated) :
"Life is full of big miracles to someone who is ready to receive them"
It's a quote by Moominpappa. 

Elokuun lopun upea sumuinen aamu sai minut kuvailemaan pitkästä aikaa, muistaakseni se oli ensimmäinen kerta yli kuuteen viikkon kun lähdin ottaamaan kuvia itsestäni. Ja olin niin iloinen että menin - aamu oli mieletön ja sumu täydellinen. Oli lämmintä ja hiljaista ja värit jo vähän haalistuneet kesästä.  
/ That gorgeous morning at the end of August made me take pictures after a long time, I think it was the first time in over six weeks that I went to take pictures of myself. And I was so happy I went - the morning was amazing and the fog was perfect. It was warm and quiet and the colors had already faded a bit from the summer.  

Loviisassa kävimme ensimmäistä kertaa Tuhannen Tuskan Kahvilassa ja se oli aivan ihana! Niin kaunis vanha rakennus ja sisäpiha, suloinen kahvila-koira, hieno palvelu ja kaikki astiat ja muut - ja erityisesti järjettömän hyvät herkut!! Oi että. Ja kannullinen teetä ja kahvia, niin täydellistä. Iso suositus paikalle. Sinne mennään varmasti vielä uudestaan. 
Ylemmissä kuvissa näkyy myös herkulliset hampurilaisannokset - pyöräilimme yhtenä yhteisenä vapaapäivänä miehen kanssa Tampereelle ja söimme nämä siellä! Oli muuten hyvää ja oli muuten myös mahtava retki. Muutama tauko, kivoja uusia reittejä ja maisemia niin ei edes tuntunut pitkältä. Paikallisjunalla kätevästi takaisin. 
/ We visited a cafe called Tuhannen Tuskan Kahvila in Loviisa for the first time and it was absolutely wonderful! Such a beautiful building and inner yard, cute cafe-dog, great service and all the dishes and everything - and especially insanely good treats! Oh my. And a pot of coffee and tea, so perfect. Big recommendation for that place. We will definitely visit it again. 

Elokuu oli raskas, kaunis, hyvä - kaikkea. Paljon tunteita laidasta laitaan. Surua ja iloa. Pieni reissumme teki niin hyvää ja tuo yksi sumuinen aamu erityisesti minulle. Näin taas kauneutta ja muistin kuinka rakastan valokuvausta ja yksinäisiä hetkiä. 
/ August was heavy, beautiful, good - everything. So many emotions. Sadness and joy. Our little trip did us good and that one foggy morning did good especially to me. I saw beauty again and remembered how much I love to take pictures and those lonely moments. 


1 kommentti :

  1. It's so beautiful Niina. I always love your birthday parties so much, and sending the girls happy birthday wishes from us here!

    VastaaPoista