Pages

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Maanantaitunnelmia / Mondaymoods


Ilma viileni muutamalla asteella ja olo on ollut ihanan kevyt. Olen touhuillut kaikenlaista pientä,sellaista mitä helteillä en jaksanut. Siivonnut vähän sisällä ja ulkona,järjestänyt valokuvia isolle koneelle turvaan,vispannut viimeisistä pakastepuolukoista puuroa ja niin edelleen. Lapsen kanssa kerättiin kesän ensimmäiset viinimarjatkin ja lapsi tykkäsi niistä kovasti,lautanen tyhjeni hetkessä. Pidettiin myös pieni kotineuvola,kun en jaksanut odottaa yli kuukautta siihen oikeaan neuvolaan. Lauantaina löysin kirpparilta meille vihdoin vaa'an ja miehen mittanauhalla mitattiin seinää vasten pituus. 17 kiloa ja 91 senttiä,aika iso tyttö! Eikä vaan kooltaan vaan muutenkin. Jaksan ihmetellä sitä joka päivä. Kuinka yhtäkkiä suihku ei olekaan enää pelottava,hampaiden peseminen on kivaa ja pottaan pissaaminen superjännää. Miten muki pysyy kädessä,kengät menevät jalkaan ja silmät huomaavat suklaan missä vaan. Ihmettelen kaikkia niitä hassuja juttuja,lauluja,leikkejä ja temppuja,söpöjä pusuja ja haleja. Uusia taitoja,mitä tulee koko ajan. Ihana tyttö.

Air is a bit cooler now and it feels good. I've done some little things,cleaned,organized pictures,emptied freezer and so on. We also picked first currants with our girl and she liked them a lot. And because I finally found a scale from a flea market on Saturday,I weighted and measured her today. She's a big girl : 17 kg and 91 cm! And she's so big otherwise too,I keep wondering it every day. How all of a sudden shower isn't scary at all,brushing teeth is fun and peeing on a pot is exciting. How a mug stays in her hand,shoes goes on so easily and eyes notices chocolate where ever we are. I wonder all her funny talks,songs,plays and tricks,her cute kisses and hugs. New skills she gets all the time. Lovely girl.

7 kommenttia :

 1. Kotineuvola kuulostaa hauskalta :) Tuo alin kuva on ihanaihana! Hassua, että viinimarjat maistuvat, minulle ne on ihan liian kirpeitä..paitsi mustat.

  VastaaPoista
 2. Minä ihmettelen samaa joka päivä myös, miten lapsesta tulee iso tyttö aivan huomaamatta. Hiljattain löytyivät napa, nenä ja pää, ja tietysti myös silmät, korvat ja suu, vaikkei hän niitä vielä osaa sanoa, näyttää vain. Ja miten pöydille kiipeilijä yhtäkkiä osaakin istua tuolilla kaikessa rauhassa syömässä, ihan niin kuin isot. Se on jotenkin ihmeellistä! Tyttösi kuulostaa suloiselta, ja sinä onnelliselta, tästä tekstistä tuli hirmuisen hyvä mieli.

  VastaaPoista
 3. Outi: Kiitos! Samaa mietin minäkin..että miten ihmeessä tyttö tykkää niistä kun ovat niin kirpeitä. Varmaan osaksi johtuu siitä,kun voi itse poimia ja syödä ihan luvan kanssa,kerrankin ei ole jotain kiellrttyä mitä ei saa laittaa suuhun:) Kyllä mäkin niitä aina maistan,mutta en tykkää.

  Mimmi: Voi,kiitos:) Aika onnellinen olenkin,välillä enemmän,välillä vähemmän ja eilen olin enemmän:) Mutta..lapset on kyllä ihmeellisiä! Pitäisi kirjoittaa kaikki tuollaiset pienet uudet jutut muistiin,mutta en jotenkin osaa..saisi olla kirjottamassa koko ajan:)

  VastaaPoista
 4. Ihania herkkuja, niin suklaat kuin marjatkin :)

  Täälläkin ilma viileni, piti aivan laittaa pitkähihainen päälle. Se tuntui oudolta, aivan kuin kesä olisi ohi, enkä haluaisi sitä vielä. Juurihan se alkoi.

  VastaaPoista
 5. Solen: Hih,kiitos:) Minä kyllä tykkään kun vähän viileni,mutta ei kyllä tarvi viileämmäksi mennä,ei kesä saa vielä loppua! Ja ei kai se ihan vielä lopukaan..

  VastaaPoista
 6. everything goes so fast... especially little girls. they're usually more independent than boys !
  happy news she's so healthy :) mine is going to be eleven and is 154 cm tall ! hard to believe she was a baby in what seems to me not so long ago !

  VastaaPoista
 7. Valerie: Time goes too fast I think! I can't believe she's already two..and how she's grown so fast. Amazing. Your girl is big girl..but I guess you still think she's small:) I know I will be like that:)

  VastaaPoista