Pages

perjantai 20. elokuuta 2010

Käytiin Korkeasaaressa / At the zoo

..missä otin vinoja kuvia,pelkäsin ympärillä pörrääviä ampiaisia,hihkuin ääneen ja rakastuin kääpiömangusteihin. Voiko olla mitään suloisempaa? Mies puolestaan tykkäsi kuhertajagaselleista,jotka olivat kyllä hurjan söpöjä myös. Lapsi taisi tykätä vähän kaikista,eniten olisi kuitenkin kiinnostanut juoksentelu ympäriinsä,ei eläimet niinkään. Kun kotona kysyin että mikä oli kivoin eläin,lapsi vastasi että seepra. Ei siellä kyllä seeproja ollut,mutta myymälästä ostin pienen seepran muistoksi. Kai se sitten oli kivoin. Ja naapurille tyttö selitti,että apinat olivat nukkumassa ja karhu söi melomppua. Eli melonia ja omppua:)
Oli kiva reissu,vaikka odotinkin ehkä vähän enemmän. Ja ampiaiset tosiaan olivat aivan pöhköjä,meinasin tulla hulluksi kun ne pörräsivät ympärillä koko ajan. Muistutus itselle (ja miksei muillekin) : älä ota evääksi makeaa omenaa tai banaania äläkä anna lapsellesi tikkaria,jos lähellä on ampiaisia. Tai vielä parempi: älä tartuta lapseesi ampiaispelkoasi..

We visited Helsinki Zoo today and we had fun! I fell in love with Darf Mongooses,they were so adorable! My partner liked those little gazelles and our girl liked to run around:) Well,I guess she liked all those animals too,but not so much we expected. When we got home I asked her what was her favourite animal there in the zoo,she said zebra. Well,there were no zebras in the zoo but I bought her a little toy zebra from a gift shop..so I guess it was the best thing:) 
There we quite a lot of wasps and they buzzed around us all the time and I didn't like it all. Note to myself (and maybe to everyone else too) : don't take sweet apples or a bananas with you or give your daughter a lollipop if there's wasps near you. Or,even better,don't show your daughter that you are afraid of wasps..

5 kommenttia :

 1. Kauniit kuvat olet ottanut. Minusta eläintarhoissa on niin vaikea kuvata.

  Käytiin kesällä Barceloonan eläintarhassa (josta en todellakaan ole ylpeä, niin surullista siellä oli) ja voisin tähän todeta, että pienet pinqviinit on suloisinta mitä olen nähnyt. Mutta nekin olivat väärässä paikassa, joten terä siltäkin ihastelulta.

  Korkeasaari on kai ihan ok, mitä eläinten oloihin tulee. Mulla oli joskus oppilas työharjoittelussa Korkeasaaressa ja jouduin käymään siellä päivittäin tsekkauskäynnillä. Oli mielenkiintoista päästä häkkien sisään.

  VastaaPoista
 2. Voi nenä, jos olisin tiennyt..ollaan täällä Espoossa oltu koko viikko ja oltais siis voitu nähdä...
  Me käytiin Suomenlinnassa torstaina ja siellä kans ampiaiset pörräs. Vuorotellen jähmetyin kauhusta tai juoksin paniikissa karkuun. Kamalinta oli kun ne eksyivät vaununkoppaan :(

  VastaaPoista
 3. Hihii mitä ihania mangusteja! ovat kyllä söpöjä :)
  Tykkään korkeasaaresta, vaikka näin aikuisiällä en ole siellä montaa kertaa käynyt. Ehkä aika kultaa muistot :)

  Tyttöllä on kaunis kuvio mekossa, vanhanaikainen, ihana.

  Täällä ei ampiaiset vielä ole villiintyneet, vaikka näin syksyä kohden ne aina tuppaavat vähän häiriintymään. Nekin aistivat syksyn tulon.

  VastaaPoista
 4. Mangustit ovat parhaita! Fanitimme miehen kanssa aikanaan tv:n Me mangustit sarjaa, se oli kertakaikkisen mahtava:)

  Ampiaiset taas... huh ja hyh. Jätski ei myöskään ole oivallinen eväs niiden kanssa, etenkään sulaneena lapsen käsissä...

  VastaaPoista
 5. Liivia: Kiitos! Totta,aika vaikeaa siellä oli kuvata..
  Ja sama juttu,suhtaudun vähän ristiriitaisesti eläintarhoihin. Kaikissa olot eivät taida olla läheskään yhtä hyvät kuin vaikka Korkeasaaressa. Ja se ajatus,että eksoottisia eläimiä tuodaan tänne pieniin häkkeihin ja ihmiset sitten hihkuvat niiden ympärillä..itsekin tein juuri niin,mutta hetken päästä koko paikka rupesi ahdistamaan. Eihän ne eläimet tuonne kuulu. Eri asia tietenkin,jos joku eläin on pelastettu luonnosta ja olisi kuollut ilman ihmisen apua..

  Outi: No voi hitsit! Kun olisi tajunnut..:( Ja voi ampiaiset! Se oli kyllä kamalinta kun pörräsivät Pepin ympärillä ja se rupesi pelkäämään niitä. Höh. Mutta toivottavasti Suomenlinnassa oli muuten kivaa!

  Solen: Ne olivat niiiin söpöjä kyllä! Ja niin,minullakin oli aika kullannut muistot..viimeksi olen käynyt siellä n. viisivuotiaana ja olihan se vähän erilainen paikka nyt:) Ja kiitos! Huolisin itsellenkin tuollaisen mekon:)

  Olina: Mekin katsottiin sitä aina kun muistettiin,se oli kiva! Juu,tuo pitääkin muistaa..eli ei jätskiäkään. Höh.

  VastaaPoista