Pages

torstai 19. elokuuta 2010

Söin melkein kokonaisen suklaalevyn lohdutukseksi mahakipuun - siihen mikä tulee joka kuukausi ja pistää pään sekaisin. Olen vuoron perään kiukkuinen ja iloinen,onneksi mies-parka on jo tottunut. Aamulla kerättiin oman pihan ensimmäiset omenat,lapsi rouskuttelee niitä tyytyväisenä mutta minä odotan vain hillontekohommia. Kävelyllä kerättiin tammenterhoja ja sulkia ja löydettiin lapselle keltainen golf-pallo. Siitä tuli heti suuri aarre. 
Ilma on ihanan kirpeä,ensimmäistä kertaa jo vähän syksyinen. Varpaat iloitsevat villasukissa mutta ikkunoiden sulkeminen on vähän haikeaa. Tuskin niitä enää juuri avataan,muuta kuin hetkeksi. Mutta parvekkeen ovi pysyy vielä auki. 
P.S Löysin vanhan Marimekon mekon seitsemällä eurolla Fidan mylläkkäpäiviltä ja siitä tuli heti uusi lemppari. Rakastan sen mallia ja taskuja ja väriä. Sininen on nyt tosiaan tulossa. 

I ate almost an entire chocolate bar for some comfort - I have a stomach ache,the one that comes every month and makes my head all mixed up. My emotions change from snappy to happy in seconds. Good thing my poor partner is alreaydy used to it,it feels so stupid.
In the morning we picked the first apples from our yard and our girl crunched them happily. But I'm only waiting to get to make some jam. On a walk we picked some acorns and feathers and found a golf ball for girl. It's her new treasure now. 
Air is nicely crispy and for the first time this summer I can feel a bit of autumn in it. My toes are feeling happy in woolen socks,but closing the windows makes me bit sad. They will be closed for a long time now,untill next spring. But our balcony door will stay open. 
P.S I found an old Marimekko dress from a flea market and it became my new favourite dress right away. I love the shape of it and its pockets and the colour..blue is really comig.

8 kommenttia :

 1. Tästä nappaisin heti talteen tuo pehmeät tupsut ja tammenterhot. Kumpiakin voisi ihan lähteä jostain hakemaan.

  Oman pihan omput on parhautta. Ne kirpeät varsinkin.

  Ja joo, thank God for chocolate ;)

  VastaaPoista
 2. Yläkuvan töyhtöjä ihailin tuolla yhden syrjätien varressa, muttei ollut kameraa. Niitä oli oikei meri. Nyt tuli sellainen olo, että lähden heti polkemaan sinne.

  Tammenterhoja en ole ikinä nähnyt livenä! Pakko saada jostain, niin kauniita. Tammia kyllä on, muttei niissä mitään terhoja...

  VastaaPoista
 3. Meillä on paljon omenoita, mutta tuntuvat tippuvan puusta raakoina. Ehkä jotkut pysyvät puussa tarpeeksi pitkään.

  Tammenterhot ovat kauniita. Niitäkin on pihapuussa vaikka kuinka. Kaunis mekko!

  VastaaPoista
 4. Hyvä mekko onkin!

  Meillä on ollut edelleen tänään niin lämmintä päivällä että ikkunat on olleet auki joka huoneessa. Vasta yöksi suljetaan.

  VastaaPoista
 5. Hanna: Suklaa pelastaa melkein tilanteen kuin tilanteen:) Ja nyt vaan terhoja ja tupsuja hakemaan! Minä en niistä kirpsakoista taas niin välitä,laitan ne piirakkaan ja hilloon..mutta kaneliomppuja syön ihan sellaisenaan,ne on
  parhaita:)

  Liivia: Voi,miten ihmeessä et ole nähnyt tammenterhoja livenä? Höh. Kun olin pieni,käytiin aina syksyisin keräämässä niitä isäni kanssa Kaupungin puistossa..ihan muuten vain oikeastaan:) Minä leikin niillä ja lopulta siilit tai oravat söivät ne. Nyt ajattelin jatkaa tätä keräilyä lapsen kanssa. Toivottavasti löydät terhoja pian!!

  Kirjailijatar: Kiitos! Ja voi,olispa meilläkin tammi omassa pihassa... Omppuja putoilee meilläkin raakoina tosi paljon,tyhmää. Montaa ei puuhun jää kypsymään,ehkä piirakan tai pari saan niistä.

  Merja: Kiitos! :) Ja voi teitä onnekkaita. Vaikka viileys on ihanaa,niin on niin haikeaa pitää ikkunat kiinni.

  VastaaPoista
 6. Ihana kuva lapsestasi, toinen niin tomerasti siinä laukkuineen astelee :) Ja mekkosi, se on ihana! Taskulliset mekot ovat kivoja. Sellaisia pitäisikin viimeistään ensi kesäksi ostaa.

  Täälläkin laitettiin ikkuna ensi kertaa kiinni yöksi kuluneella viikolla. Tuntui ihan hassulta. Kävinkin sitten avaamassa sen parin tunnin päästä, mutta sitten tulikin jo liian viileää, ja kohta ikkuna piti käydä laittamassa taas kiinni. Kai se on uskottava, että syksy se on jo. Parvekkeen ovi on tosin päivät auki, sitä en osaa laittaa kiinni.

  VastaaPoista
 7. ... Tai siis en halua laittaa parvekkeen ovea päiväksi kiinni. Luin lauseeni uudestaan ja tuli sellainen olo, että en tietäisi miten se ovi suljetaan :D

  VastaaPoista
 8. Malla: Hih,kiitos! Lapsi oli tosiaan aika tomera kun sai laukun käteen ja vapaasti kävellä:) Ja taskut on parhaita! En meinaa enää pärjätä taskuttomilla vaatteilla ollenkaan:)
  Ja joo,ymmärsin kyllä tuon! En minäkään osaa parvekkeen ovea laittaa kiinni..tai,no äsken juuri laitoin kun tuli niin kylmä mutta avaan sen varmasti vielä myöhemmin tänään. Ikkunoita sen sijaan en.

  VastaaPoista