Pages

tiistai 12. helmikuuta 2013

Matkakuume / Travel fever

Minulla on kevät-ikävä. Valon nälkä. Talvikyllästyminen. Ja aika kova matkakuume. Ja vielä kun minulta pyydettiin matkajuttua,ajattelin haaveilla hetken. Tasan vuosi sitten olimme Teneriffalla ja miten ihanaa olisikaan nyt päästä tuonne -  mustahiekkasille rannoille,jyrkänteillä kiemurteleville mutkateille,aamupaloille puiden varjoon,meren ääreen nuuhkimaan ja kuuntelemaan aaltojen pauhua,pieniin kahviloihin tilamaan café con lecheä ja vähän zumoa.. Rakastuin tuohon saareen heti ensimmäisellä reissulla seitsemän vuotta sitten ja siitä lähtien sinne on ollut aina ikävä.
 Vaan kyllä minulle kelpaisi melkein mikä tahansa muukin paikka nyt. Minne sinä tahtoisit matkustaa jos voisit mennä minne tahansa?

I miss spring. I'm hungry for light. I'm bored with winter. And I have a quite bad travel fever. So as I was asked to do a little travelling post,I thought I'd dream for a while. Exactly one year ago we were in Tenerife and oh,how lovely it would be if we could be there right now - on beaches full of black sand,on curvy roads squirming on cliffs,eating breakfast in the shade of trees,smelling the sea and listening how the waves roar,in small cafés ordering café con leche and some zumo.. I fell in love with that island right away in our first trip seven years ago and since that I've been always missing it. But well,I could go almost anywhere else now:) Where would you like to travel if you could go wherever you want?

23 kommenttia :

  1. Ettäkö ihan minne vaan voisi valita? No siinä tapauksessa johonkin Tahitin suuntaan, oikein trooppiseen ja aurinkoiseen menisin nyt heti paikalla.

    Monia matkahaaveita on aina päällä kylläkin, niistä ei mihinkään pääse. Onneksi pian pääsen ihan pikkupikkureissuun.. sekin vähän auttaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo,kyllä minäkin nyt suuntaisin jonnekin oikein aurinkoiseen ja lämpimään paikkaan:) Kiva että sinulla on tiedossa pikkureissu,nekin ovat ihania! Ja auttavat pahimpaan matkakuumeeseen.
      Meillä ei ole tiedossa mitään mutta ollaan kyllä kovasti katseltu halpoja lentoja ja lomakoteja ja haaveiltu..ehkä keväämmällä sitten,viimeistään kesällä. Toivottavasti:)

      Poista
  2. Yes, the warm sun and ocean waves do sound like heaven. But, truly, if I could visit anywhere right now, it would be Finland! My grandmother, who has passed, was from Finland, and I have longed to go for many years. I get my "Finland fix" from your beautiful blog and many others like yours. Thank you for the time you take to post about your beautiful country and family! :) God bless you, Carolyn (from Kansas, USA)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh,thank you so much Carolyn! I'm really happy to hear all this:)!
      And how great that your grandmother was from here! Maybe someday you'll be able to visit Finland? This is one thing I really love about blogs - you can visit&see other countries so easily through them:) I hope you're days are full of love and warmth!

      Poista
  3. Jos voisin matkustaisin toukokuuhun ja Italiaan Firentzeen...mutta kesäkuussa Pariisiin:D
    ihania matkakuvia ja meillä mies miettii sinun kuviesi innoittamana Hämeenlinnan matkaa keväällä ja Teneriffaa ensi syksynä ,
    kiitos kauniista kuvahetkestä täällä josta sain iloa arkeeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh,Italia ja Pariisi..kumpikin yksi haavematka-kohteistani:) Sinä olet onnekas kun pääset Pariisiin!
      Ja hihh,vai olen minä saanut hänet innostumaan Hämeenlinnasta ja Teneriffasta,kivaa! Jos tulette tänne niin ilmoittaakaa sitä ennen jos vaikka tavattaisiin:) Ja kysykää ihmeessä Teneriffa-vinkkejä jos sellaisia kaipaatte.

      Poista
  4. Myöskin tuonne Teneriffalle vetää vereni! :D Olen käynyt siellä noin 15 kertaa ja nyt en ole kuuteen vuoteen päässyt, joten ikävä on kova!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 15 kertaa!!! Jestas. Oletpa onnekas kun olet päässyt sinne niin monta kertaa. Me ollaan oltu vain kolme kertaa..

      Poista
  5. Your post makes me dream.
    Well, my father was from the North of France, my mother and I from the Center of France, my eldest daughter was born in Paris, and my two last ones in the South of France, as well as my husband!
    Right now, I would like to make a trip northwards, to Norway or Finland… I know it seems crazy, but I feel I am regenerated when I go North! Even if I appreciate a lot of things in the southern Europe way of life.

    Otherwise, I'd like to go right now to Paris with H, aged 11, to visit some parts of the Louvre and Orsay Museums whe did not see on our last trip to the capital, and I'd love to travel by train on the Orient Express, to Venice ;and then Firenze!
    In summer, Corsica is definetely the best mediterranean destination to me.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh,lovely dreams! Visiting France has always been one of the biggest dreams I've had..wish I someday can come there! But yes,Italy would be lovely to visit too! I'm quite sure that southern way of life would suite me perfectly:)

      Poista
  6. Lähtisin enemmän kuin mielelläni Tokioon tai Havajille, mutta jotta haave olisi realistinen niin silloin Berliini, Pariisi tai Istanbul.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kaikki olisi upeaa nähdä mutta eniten kiinnoistasi ehkä Pariisi tai Berliini. Tai Istanbul. Apua,en osaisi ikinä valita jos saisi mennä ihin mihin vaan:)!

      Poista
  7. Matkakuume on vaivannut minuakin. Realistisina haaveina Tukholma tai Berliini. Ja viikonloppuna katsoin poikani kanssa dokumenttia Pompeijista. Nyt me molemmat tahdottaisiin sinne. Pitäisi vain lapsille ensin hankkia passit. Tekisi mieli vaikka mihin! Keväällä olisi kiva päästä jonnekin mistä saa hyvää parsaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin ollaan kovasti mietitty Tukholmaa,olen ollut siellä kerran 10-vuotiaana ja olisi ihanaa nähdä vanha kaupunki nyt ja kuvata siellä tuhat kuvaa:) Vaan niinpä,tekisi mieli vaikka mihin!

      Poista
  8. Me ollaan just nyt Teneriffalla. Hassua. :) Onko sinulla mitään erityistä paikkaa mitä suosittelisit? Ihan mitä vain? Olen täällä ensimmäistä kertaa. Kaunista on, ja rumaa - vähän paikasta riippuen! ;)

    Ihanat kuvat.Taas!

    Anna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpa hassua! Ja mahtavaa! Missä päin Teneriffaa olette? Ja entä aiotteko vuokrata autoa? Me olemme olleet joka reissulla Puerto de la Cruzissa mutta ja on myös ollut auto käytössä joka päivä ja olemme kierrelleet pitkin poikin saarta. Buena Vistan majakalla kannattaa käydä,tie sinne on hurja,jyrkänteiden reunoilla. Teidellä kannattaa tietenkin käydä mutta ehdottomasti kirkkaana päivänä,pilvisellä ilmalla siellä ei näe mitään. Ja kun sieltä ajaa alas kannattaa tulla Mascan kautta,mahtavia maisemia! Ja alhaalla pieni patikkareitti merirosvojen vanhalle salarannalle mitä on kehuttu mutta ei olla vielä kertaakaan ehditty itse sinne:))
      Ja hmm....mieleen tulee myös Loro Parque,mikä on ehkä hienoin eläintarha mitä olen nähnyt,mutta muissa "turisti"kohteissa ei olla käyty. Mutta apua,en oikein muuten osaa neuvoa mitään sillä olemme tosiaan vain tutkineen saarta autolla ja löytäneet vaikka mitä hienoja paikkoja mutta arvaa osaanko neuvoa niihin näin..:)
      Kysy ihmeessä lisää,vastaan mielelläni ja jos keksin lisää niin tulen tänne kommentoimaan!

      Ihanaa reissua!!!

      Poista
    2. Moi!

      Kotona ollaan! Oli tosi hyvä reissu, vaikka nyt onkin räkätautinen lapsi kotona... Kiitos tosi paljon vinkeistä! Meillä oli koko ajan auto käytössä (onneksi!) ja ajettiin juurikin tuo Mascan reitti (huikea, meinasi itku päästä!), käytiin Loro Parquessa ja Teidellä ja kierreltiin ylipäätään autolla ja nähtiin paljon unisia kyliä. Ja tietenkin nautittiin auringosta ja lämmöstä, mikä olikin aika lailla ainoa nautinnon aihe yöpymiskohteessamme Americasissa. ;)

      Anna

      Poista
  9. Hi there would you mind sharing which blog platform
    you're working with? I'm planning to start my own
    blog soon but I'm having a hard time selecting between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I'm looking for something unique.
    P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!

    My web-site; click to read more

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi! This is just Bloggers own Simple-model. I've just made some small changes to it,nothing special.

      Poista
  10. Howdу! Dο you use Twitteг?
    I'd like to follow you if that would be ok. I'm аbsolutely enjoyіng your blog and lοοk forwaгd to new poѕts.


    my weblοg - friendsvalley.com

    VastaaPoista
  11. Μу dеνelοpeг is trying to convinсe mе to movе to .
    net from PHΡ. I have always ԁisliked
    the іdea because οf the coѕts.
    But hе's tryiong none the less. I'ѵe been using
    WordPreѕs on seνeral webѕites for about a year аnd am wοrried abοut switchіng to
    another platform. I haνe heard great things
    about blogengine.net. Is therе a way I can imρort
    all my wordpress poѕts into it? Any kinԁ οf hеlp would be greatlу appreciatеԁ!


    Also vіsit my web blog :: Скидка на авиабилеты детям

    VastaaPoista
  12. Wе stumbled over hеre by a diffегent website and thоught I might as well check things out.
    I lіke ωhat I see ѕo i am just followіng you.
    Lοok forwаrԁ to explorіng your
    web ρаge for a second timе.

    My website Прибалтика авиакомпания

    VastaaPoista
  13. Hеу very intеreѕting blog!

    Ϻy webѕіte :: авиабилеты киев париж

    VastaaPoista