Pages

tiistai 29. lokakuuta 2013

* * * * * *

 Kelloja siirrettiin ja nyt aamut alkavat jo kuudelta. Hoh hoijaa. Kaiholla muistelen sitä aikaa kun Peppi nukkui melkein yhdeksään..ja nukkuisi varmaan vieläkin ellei eräs pikkuneiti herättäisi kaikkia. Ja niin,kyllähän tämä pimeyskin väsyttää ja masentaa. Sama juttu joka vuosi. Ei oikein edes huvita kuvata,kamera-parkakin vetelee viimeisiään:( Vaan kivoja asioitakin on ollut: hyvä kirja (Katja Ketun Kätilö),paljon satsumia (tai mandariineja tai klementiineja tai mitä nyt ovatkaan),kudotut tossut mitkä näyttävät ihan siileiltä,kynttilät,iso kasa tomaatteja mitä saatiin naapureilta,Ellin kummitädin vanha Iloinen takki,puoliksi siivottu koti ja suklaajäätelö kermavaahdon kanssa. Kertokaa tekin kivoja asioita! :) 

So now it's winter time and our mornings start already at 6 am. Oh dear. I'm yearning for those times when Peppi used to sleep almost to 9 am...and maybe she would still sleep unless certain little miss wouldn't wake us all up. And yes,this darkness is really tiring and depressing too. Same thing every year. I don't even feel like taking pictures,my poor camera is also breaking up:( But there's been nice things too: a good book (from a Finnish writer),lot's of satsumas (or mandarines or clementines or what ever they are),knitted slippers that look like hedgehogs,candles,a big bag of tomatoes that we got from our neighbour,Elli's godmother's old Marimekko-dress,half-clean home and chocolate-ice-cream with whipped cream. Tell me some more nice things! :) 

26 kommenttia :

 1. We have just changed to winter hour....and i can understand you, although we have a bit more light....just thing it is something that will pass soon ;)
  Enjoy reading.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This darkness is the worst when living this north..:(( Otherwise I love it here. Now I'm waiting for the snow but only because it makes the view bit brighter..

   Poista
 2. Oh it looks just delicious there! Coming from hot sunny Arizona we dream of cold dark days. My mom says "if the grass is always greener on the other side, then you need to water your own grass more often." haha, it's all in how you look at things :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha,thanks! And yep,your mom is so right!! That's how it goes always..I really would love to change places with you,hot sunny Arizona sound s like heaven now:)

   Poista
 3. At what time does it get dark in your place?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm,around 4pm. At 5 pm it's already pitch dark:(

   Poista
 4. Voi mikä söpöläinen siellä peilissä kurkkiikaan.
  Minä luin vasta Kätilön ja tykkäsin. Välillä se oli tosin niin ahdistava, että piti lukea vain pienissä pätkissä. Mutta kosketti!
  Minua ilahduttaa tänään halloween-koristelu, mitä aloittelimme eilen vatsatautitoipilaan kanssa. Aurinko näyttäytyy, jipii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih,kiitos! Ja juu,oli kyllä aika hurjaa tekstiä välillä,mutta tosi hyvä kuitenkin. Kosketti minuakin! Aurinko on aina hyvä asia mutta etenkin nyt!

   Poista
 5. Ihana tuo nojatuoli! Muistan tuon saman ajan, Aino taisi olla vähän Elliä vanhempi kun kellot kääntyivät ja meillä alettiin heräämään joka aamu kuuden sijaan viideltä... Kyllä se onneksi pikku hiljaa se lapsenkin rytmi vaihtui.

  Kivoja asioita: Sinapinkelta-harmaaraidallinen neulepusero joka ei ole liian kuuma. Villahousun lahje, joka on valmiina. Sinun postikorttisi, kiitos niistä, ne ovat ihania! Ja lapsen Riikalta ja pojilta saama tammenterhoposti myös, miten voikin joku tulla niin onnelliseksi toisen roskista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja oih,jo viideltä..huh! Ellin heräämiset ovat nyt ehkä vähän siirtyneet lähemmäs seitsemää mutta ihan liian aikaisin herää silti..zzzz..
   Ihania kivoja asioita! Ja kiva että tykkäsit korteistakin,nyt kun vihdoin ne sait..:)

   Poista
 6. Monta pulskaa oravaa lintulaudalla aamulla kun avaan verhot. Syksyn tuoksu ja luonnon hidas vaipuminen tulevaan talveen. Kynttilät ja takkatuli iltaisin. Pimeys joka ei ole synkkää. Pataruuat ja joskus punaviinilasillinen. Niistä on minun syksyni tehty ja niistä olen iloinen. Syksy on minun lempivuodenaikani.

  Tuuli

  P.s. kissasi on arvokkaan näköinen tuolinvaltaaja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi,ihana lista! Oikein kivoja asioita minustakin! Olisipa täälläkin pulskia oravia:))
   Ja juu,Iines kyllä osaa vallata paikan kuin paikan ja olla kuin mikäkin maailmanomistaja.

   Poista
 7. The last photo of your daughter playing peek-a-boo with herself in the mirror is just adorable :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! I was happy that I captured that moment,it was so cute:)

   Poista
 8. Arki-iltana nuoret sosekeitolla ja uunista just ulos tulleilla sämpylöillä.Ilahdun arjesta jota saan heidän kanssaan viettää.Katseltiin kuvia viime joulusta ja naurettiin miten vuodessa on kasvettu ja kaunistuttu:)
  voimia kellon kääntelyn aiheuttamaan väsyyn.meilläkin nukuttaisiin illat ja kummakyllä myös aamut.
  hali.
  maria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mukavalta!! Ja kyllä tämä tästä,pimeys väsyttää ehkäpä enemmän kuin Elli tällä hetkellä..hoh hoijaa. Melkein odotan lunta että tulisi valoisampaa. Haleja sinnekin!

   Poista
 9. Less than two months until the days start getting longer! We suffer too up here in northern new england, usa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh,two months is a short time! ...but feels soooo long on winter:(

   Poista
 10. We like combination books and others, Verry nice picture Niina
  -Nunu-

  VastaaPoista
 11. I just love that chair of yours - the colour is amazing and it looks amazingly soft to sit in :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much! I can tell you it really is lovely and my favourite place to sit in our home:) And I have two of these:)

   Poista
 12. Mullakin just menossa Kätilö. Vaikuttaa hyvältä. Muuta kivaa oli tänään perheen kanssa tehty metsäretki. Vaikkei se nyt rehellisyyden nimissä ihan ilman natinoita mennyt. Mutta plussan puolelle jäätiin, kun suppiksiakin löytyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänin pitäisi tehdä metsäretki..tai ei Pitäisi vaan olisi kiva tehdä..ehkä jos huomenna ei sada. Metsässä on melkein aina ihanaa.

   Poista
 13. Ai ja piti sanoa, että tuo teidän kisu on ihana!

  VastaaPoista