Pages

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Perjantaina / On Friday

 Älkää antako söpöjen kuvien hämätä - Elli on tietenkin nukkunut paljon huonommin heti kun iloitisin hyvistä yöunista. Hoh hoijaa. Neljän tunnin yöunien jälkeen seuraava päivä oli aika mielenkiintoinen. Kun lähdetiin käymään kaupassa ja nostin Elliä autoon,ihmettelin kun Elli hoki "kenkä,kenkä" ja syykin selvisi heti sillä toisesta jalasta puuttui kenkä kokonaan. Oli vain märkä ja luminen sukka. Kenkää ei näkynyt missään - en ollut muistanut pukea sitä olleenkaan. Elli oli kävellyt autoon vain yksi kenkä jalassaan...Miten voi unohtaa pukea lapselle toisen kengän?! Voi jestas. Naureskellen mentiin vaihtamaan sukkia ja laittamaan myös se toinen kenkä jalkaan..:)) Kaupasta ostin piristykseksi uusia tulppaaneita kuihtuneiden tilalle ja kotona äkkiä nälkäisille ruokaa. Edellisen päivän muusia ja lohta tytöille,itselle pikaisesti lohi-avokado-bagel. Samalla ostokset kaappeihin,teetä hautumaan,makaronia kiehumaan,sipulia pilkkomaan ja muita seuraavan aterian valmisteluja. Pakko oli kuitenkin napata kiiressä kuva bagelista ja muista,ensin puhelimella,sitten kameralla. No puhelinhan tippui keskelle melonilautasta,melonit ja sen vedet roiskuivat ympäri pöytää ja minua ja lapsia,lempilautaseni halkesi,tytöt repesivät nauruun ja itse en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Puhelin säilyi onneksi ehjänä..ja uusi kuva oli tietenkin otettava kun sotkut oli siivottu:) Että sellaista. Muissa kuvissa hehkuva auringonlasku,laskiaispullaa ja teetä Hoffissa,kaunis sumu ja ihana uusi mummo-takkini minkä löysin Fidasta. Mutta nyt äkkiä nukkumaan - hyvää uutta viikkoa kaikille!

Don't let these cute pictures fool you - ofcourse Elli hasn't slept well right after I was happy about those few good nights. Oh oh. After four hours of sleep the next day was quite interesting. When we left to the market and I lifted Elli in to the car,she repeated "shoe,shoe" and I found out why right away - she was missing a shoe from her right leg. There was only wet and snowy sock. No shoe in sight - I hadn't remembered to put it on at all. Elli had walked to the car with only a one shoe on...I mean..how can you forget t0 put a shoe on to your child?! Oh dear. We went to change socks and put on that other shoes too  with laughter..:)) I brought some new tulips to cheer me up and to replace the wizened ones and then quickly some food to hungry girls at home. Mashed potatoes and salmon from previous day for the girls and a quick salmon-avocado-bagel for me. At the same time I put the groceries in to cabinets,some tea to brew,macaroni to boil and chopped onions and other preps for the next meal. But I just had to take a picture of the bagel and other stuff in a hurry,first with my phone,then with my camera. Well I dropped my phone in the middle of that watermelon plate,melons and its water splashed all around the table and me and the girls,my favourite plate cracked,girls burst to laugh and I didn't know whether to laugh or cry. My phone luckily survived..and ofcourse I had to take a new picture after I cleand the mess:) So that's how it's been like here. In othere pictures a glowing sunset,semla and tea at Cafe Hoffi,beautiful fog and my new lovely granny-coat which I found from a flea market. But now I must go quickly to sleep - happy new week to everyone!

20 kommenttia :

 1. voi teitä! :D mutta kuvat on kauniit ja varsinkin toi ensimmäinen auttoi tähän maanantaiaamuun, olisi helpompaa herätä kun aurinko paistelisi! ihanaa viikkoa teille myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka! Olisi kyllä juu ihanampaa ja helpompaa herätä välillä aurinkoiseen aamuun..mutta toisaalta nautin tästä harmaudesta kun on näin lämmintä eikä tarvitse toppautua:) Kivaa viikkoa teille!

   Poista
 2. Onpas ollut kommellusta. Kuulostaa elämältä! :)

  Hyvää violettia sävyä näissä monissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Violetti näyttää hyvältä nyt..ja sitä on yhtäkkiä joka puolella. Ja niinpä,elämäähän tämä..välillä vain niin hullunkurista ettei tosiaan tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa:)

   Poista
 3. Kaunis väri takissa!

  Tsemppiä unitaisteluihin. Muistan itsekin miten sekaisin oli pää kun ei saanut kuin katkonaisia yöunia. Suoranainen ihme ettei mitään pahempaa sattunut, kuten nukahtaminen rattiin tai jotain..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo,samaa ihmettelen minäkin..ehkä on onnea ja tuuriakin aina mukana. Mutta suunta on onneksi hyvä,pikkuhiljaa yöt ovat parempaan päin..

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Neljän tunnin yöunien jälkeen on tullut itsekin kaikennäköisiä kenkäepisodeja koettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja hih,kyllähän sitä tulee vaikka kuinka hölmöiltyä välillä..:)

   Poista
 5. Voimia univajeen keskellä elämiseen.Toivotaan, että pian helpottaa.Meillä 1-vuotiaamme nukkuu onneksi pidemmät kuin neljän tunnin unet, mutta heräilee usein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä Ellikin nukkuu pidempään kuin neljä tuntia,tuo oli yksi huonoimmista öistä. Mutta heräilee siis myös tosi usein eikä ole kuin muutaman kokonaisen yön nukkunut ja on kuitenkin jo 1,5 vuotias..ehkä se tästä,pikkuhiljaa..:)

   Poista
 6. Mummo takki on aivan ihana!Iloa ja voimia arjen kiemuroihin -voi mikä tarina teille jäi muistoksi kenkäpäivästä jolloin oltiin liikkeellä yhdellä kengällä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mummotakit ovat parhaita:) Ja juu,monet hyvät naurut ollaan jo tuosta saatu..:)

   Poista
 7. Ai että, tiedän tuon väsymyksen aiheuttaman pökkelöpäisyyden niin hyvin. Välillä sitä itsekin miettii, että olenko tosiaan näin tohelo, mutta muistan kyllä myös aikoja jolloin aivot on toimineet hieman paremminkin. Parempaa kohti siis menossa? Tuosta ekasta kuvasta saisi vaikka taulun, ihana!

  VastaaPoista
 8. Ai että, tiedän tuon väsymyksen aiheuttaman pökkelöpäisyyden niin hyvin. Välillä sitä itsekin miettii, että olenko tosiaan näin tohelo, mutta muistan kyllä myös aikoja jolloin aivot on toimineet hieman paremminkin. Parempaa kohti siis menossa? Tuosta ekasta kuvasta saisi vaikka taulun, ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tutulta kuulostaa..välillä tunnen itseni vain niin pöhlöksi,varsinkin jos sekoilen töissä..:) Mutta kyllä,parempaan kohti menossa!

   Poista
 9. Elämää tyynni tosiaan :) Mekin tässä taannoin nappasimme miehen kanssa kuopuksemme Huugon kohta 2v autosta ja lähdimme taittamaan loskaista matkaa kauppaa kohti-mies piti toisesta kädestä ja minä toisesta. Taivaltaminen oli jotenkin toispuoleista mutta niinhän se nyt tuppaa usein muutenkin olemaan. Eteisessä sitten huomasimme että toinen jalka oli nilkkaan asti märkä ja tietenkin ilman kenkää...kenkä löytyi kotipihasta :)

  Ja ps. kiitos, kortit löysivät perille, on ne Hienoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiihhiiii,mahtavaa! Ihanaa että joku muukin on lähtenyt liikkeelle vain toisella kengällä! :) Ja kiitos,kiva kuulla että tykkäsit korteista!

   Poista
 10. Jotenkin niin mahtava kirjoitus, hihittelin täällä itsekseni. Kaikki ei ole niin ruusuista miltä se näyttää ja harvahan sitä blogiin haluaa kuvata särkyneitä astioita ja märkäjalkaisia lapsia, en minä ainakaan. Väsyneenä sitä tekee vaikka mitä hassua.

  Toivottavasti saat pian nukkua taas monet kunnon yöunet.

  VastaaPoista
 11. your coat's color is lovely!
  and first foto is just beautiful!

  VastaaPoista
 12. Kaunista utua näissä kuvissa. Ja melkoista meininkiä teillä siellä. Kuulostaa kyllä niin tutulta.. Meillä H. on alkanut nyt vasta nukkumaan paremmin. Ja hän on nyt 1v8kk. Aika sumuisissa tunnelmissa on tullut mentyä täälläkin päivä jos toinenkin.

  Hyviä öitä sinne!

  VastaaPoista