Pages

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Tammikuun päivät / January days

Monena vuonna tammikuu on ollut kovin tahmea ja loputon, väsyttävä ja raskas. Mutta tänä vuonna se on vain soljunut eteenpäin, lähes huomaamatta. Helposti, kevyesti. Enää viikko jäljellä eikä minulla ole yhtään kiire helmikuuhun.  
Tietenkin on ollut huonoja hetkiä ja turhaa kiukuttelua, muutaman päivän ikävä flunssa ja vähän nuutunut olo. Vaan myös leppoisia vapaapäiviä, upeita pakkasaamuja ja - päiviä, paljon lumisadetta, teehetkiä ystävien kanssa ja yksin, kiva pieni vierailu Tiirinkoskelle ja kirpputorilta löytynyt 1000 palan palapeli. Se on ollut jo viikon levitettynä olohuoneen pöydällä eikä ole juuri tuosta muuttunut. Vaikeaa - mutta niin koukuttavaa! Meinasin melkein myöhästyä töistä yhtenä päivänä kun etsin sopivia palasia. Viikonloppuna sanoin myös vihdoin heipat joulukuuselle, pakkasin koristeet kellariin ja heitin kuusen takapihalle. Siellä se kököttää vähän surkeana - ja kuin kostoksi neulasia löytyy vieläkin joka puolelta :) 
Kirpparilta on haettu palapelin lisäksi myös suksia ja luistimia pieneksi jääneiden tilalle ja niille onkin käyttöä - nyt on ihan oikean talven tuntuinen talvi. Elli kokeili hiihtämistä ensimmäistä kertaa vasta tänä vuonna ja on aivan innoissaan siitä. Myös Peppi lähtee välillä ulos hiihtämään ja minä hykertelen tyytyväisenä, niin mahtavaa! Toivotaan että lumi pysyy..vesisateita ikävä kyllä luvattu. 
Nyt teetä, kutomista ja Netflixistä Uutta Sherlockia - palapelin lisäksi olen koukussa siihen :)  

💛💛💛

***
In many past years January has been very sticky and endless, tiring and heavy. But this year it has been just flowing on almost unnoticed. Easily, lightly. Only a week left and I have no hurries to February. 
Of course there's been bad moments and useless whingeing, a nasty flu for a few days and feeling bit weary. But also nice&cosy free days, gorgeous frosty mornings and days, lot's of snow, tea moments with friends and alone, nice visit to Tiirinkosken Tehdas and a 1000-piece puzzle from flea market. It's been on our living room table for over a week now and hasn't much changed. Hard - but so addictive! I was almost late from work one day when I searched for right pieces. I also said goodbyes to our tree finally on weekend, packed all the decorations back to basement and threw the tree on our backyard. There it stands, bit miserable looking - and almost as a revenge there's needles still everywhere :) 
Besides the puzzle, we've also bought new skis and skates from flea market as the old ones got too small. There's finally use for them as the winter really feels winter now. Elli tried skiing for the first time this yeas and she's so excited about it. And Peppi goes out sometimes and just skis around our yard. I'm chuckling as it's so great! Let's hope that the snow stays..they've forecasted rain unfortunately. 
Now some tea, knitting and Sherlock from Netflix - besides the puzzle, I'm also addicted to it :) 

💛💛💛


8 kommenttia :

 1. I was so happy to see you posted again! Lovely forest and frost pictures.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh and I became so happy reading your comment! <3

   Poista
 2. You are right, it was a very quick January :O) We didn't have so much snow so I enjoy looking at your photos!
  I love the picture of you! And the one with Ellie holding the little dog :o)

  VastaaPoista
 3. Meilläkin OLI talvi ja lunta. Viimeöidsen vesisateen jälkeen ei enää ole..:)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin oli kuusi pitkään. Laitankin sinulle sähköpostia.

  VastaaPoista