Pages

torstai 29. heinäkuuta 2010

Kuumempaa kuin koskaan / Hotter than ever


Tänään rikottiin kaikki vanhat lämpöennätykset ja tehtiin ihan uusi: 37,2 astetta! Huh! Se on jo aika paljon. Onneksi on tuullut kovaa koko päivän. Ja onneksi pakkasessa on paljon mansikoita ja jätskiä. Niitä,banaania,jugurttia ja maitoa. Aamupalaksi,välipalaksi,ehkä iltapalaksikin. Suolaisen nälkään tein quesadilloja ja niistä tuli tosi hyviä vaikka itse sanonkin:) Aamupäivällä käytiin nopeasti kirjastossa ja lainasin uusia matkakirjoja ja vähän muutakin. Ajattelin ottaa puikot ja lankaa mukaan tulevalle pohjoisen reissulle,enää pitäisi vaan keksiä mitä kutoisin. Ehkä pitkät villasukat syksyksi. Tai villatakin tytölle. Tai uudet huivit meille kaikille. Vaikeita päätöksiä.

Today was the hottest day ever in Finland: 37,2 °c (98,6 °F)! Phew! That's a lot. Luckily we've had strong wind and a freezer full of ice-cream and strawberries. Banana,yoghurt and milk with them - for breakfast,as a snack,even for a supper too. I made some quesadillas too and they became quite good. At morning we went quickly to library and borrowed new travel books and few other books too. I'm going to take needles and yarn with me when we go to the north,but now I should decide what to knit. Maybe knee-high woolen stockings for autumn. Or a gardigan for our girl. Or new scarfs for all of us. Difficult decisions.

11 kommenttia :

 1. Lainasin kirjastosta Stitch'n Bitch -kirjan hiljattain. Taidan olla ajastani jäljessä, kun en ole aiemmin tutustunut. Mallit olivat vähän turhankin simppeleitä, mutta meno muuten inspiroivaa.

  Toivottavasti keksit hyvät matkaneulottavat!

  VastaaPoista
 2. Minut valtasi yhtäkkinen halu saada quesadilloja! Neulomiseen ei himo sentään vielä tarttunut, ehkä sitten syyskuussa. Ihanaa matkaa teille!

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti teille tulee oikein mukava matka!

  VastaaPoista
 4. Niin herkullisia kuvia, saako teille tulla syömään :) Minutkin valtasi Maijjan tapaan halu syödä quesidilloja.

  Oikein mukavaa matkaa teille! Taidatte mennä Lappiin asti...minä olen vain kerran kesällä ollut Lapissa asti. Se oli kyllä hieno vaellusreissu. Vaellettiin muutama päivä Sarekin luonnonpuistossa Ruotsissa ja sitten tultiin Lofoottien ja Suomen lapin kautta kotiin.

  VastaaPoista
 5. mukavaa matkaa ja herkulliset hellepäivän ruoat teillä! mitään tuhtia ei näillä säillä pysty edes ajattelemaan.

  VastaaPoista
 6. Todella, kuumempaa kuin koskaan. Tänään tuulikin oli kuuma, voiko sellaista edes olla, tuuli ei auttanut ollenkaan!

  Jostain syystä, minullekin tuli quesadilloja mieli :) Saako udella mitä niihin tuli?

  Minäkin toivotan hauskaa matkaa!

  VastaaPoista
 7. Oi, haluaisin reseptin noihin herkkuihin. Näyttää tosi hyvältä..:)

  Tuuli varmaan oli osasyyllinen siihen, ettei tänään kyllä tuntunut ihan niin kuumalta kuin eilen, vaikka lämpömittarit muuta väittivätkin..

  VastaaPoista
 8. Ihania valoisia kuvia :)

  Kuuma on, meillä oli eilen uutisissä " Suomi lämpöennätys"!
  Täällä oli "vaan" 34,7 :D

  Minä olen huomannut miten iso ero on parilla astella, jos yöllä on sisällä 31 en pystyy nukkumaan, 30 sit nukun pari kolme tuntia, mutta 29 on jo ihan ok :D

  Oiken mukava matkaa teille!

  VastaaPoista
 9. Hanna: Minäkin olen sitten jäljessä kun en ole ennen noita lukenut:) Ohjeet oli aika simppeleitä,mutta oli siellä pari kivaa mitkä jäi mieleen. Tuon kirjan avulla olisi kyllä varmaan helppo opetella kutomaan ihan alusta asti.

  Maijja: En ole kauhean usein quesadilloja tehnyt mutta nyt se varmaan muuttuu,tuli niin hyviä:) Ja kiitos! Ensi viikolla vasta tosin lähdetään.

  Jonna: Kiitoskiitos,samaa toivon minäkin:)

  Kirjailijatar: Heh,ei meidän ruoat kyllä kovin usein näytä herkullisilta..mutta onneksi maistuvat:) Ja joo,tarkoitus olisi mennä ihan ylös asti..en malta odottaa!

  Mirka: Sanos muuta. Quesadillat on just sopivia kuumiin päiviin,äsken söin niitä kylmänäkin. Nam Ja kiitos!

  Solen: Ihmettelin ihan samaa,tuulikin oli ihan kuuma. Kyllä se vähän helpotti,mutta onneksi tänään on viileämpää..mutta silti lämmin:) Voin vaikka laittaa niiden ohjeen tänne seuraavaan postaukseen jos haluat..ajattelin itsekin tehdä tänään lisää:)

  Susa: Voin laittaa ohjeen tänne:) Ja totta,onneksi oli kova tuuli!

  Marika: Kiitos:) En voi vieläkään uskoa,että eilen oli niin kuuma,huh! Onneksi yöksi viileni,muuten en olisi pystynyt nukkumaan! Se on jännää,miten muutama aste vaikuttaa:)

  VastaaPoista
 10. a trip up north ? how exciting !! will you share pictures with us ?!
  we could do with heat & sun today, it is such an ugly misty day today :( please send us some !!!
  I'm looking forward to seeing your knitting :) do you crochet, too ?

  VastaaPoista
 11. Valerie: Yep,we're leaving at the end of next week..and of course I'll show you pictures from there! And hmm..I'm not quite good at knitting,I do very simple knits..but I like it:) I would like to crochet too,but I'm too lazy to learn it:)
  I really hope you have sunshine today!

  VastaaPoista