Pages

keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Eilen / Yesterday

  - kävin Helsingissä ja näin ihanan ystävän.
- satoi lunta ja räntää ja vettä ja ihan kaikkea mahdollista ja tuulikin meinasi viedä meidät mukanaan,mutta siitä huolimatta meillä oli hauskaa! (sen sijaan paluumatka kotiin oli aika ikävä)
- käytiin théhuoneessa,missä juotiin maailman parasta rooibosta ja huomattiin,että pienikin kuppi riittää joskus mainiosti. 
- seikkailtiin Stockmannin herkussa ja muissakin herkkukaupoissa ja huokailtiin kaikelle ihanalle. 
- istuttiin kahvilassa pitkään,santsattiin kahvia ja teetä ja juteliin ja naurettiin. Olin ihan unohtanut,miten mukavaa kahvilassa istuskelu voikaan olla. Kun ei ole kiirettä mihinkään,ulkona on pimeää ja myrskyistä,mutta sisällä lämmintä ja kotoisaa eikä kukaan hoe korvaan "äitiiii,mennäänkö jo?".
- käytiin myös ehkä kauneimmassa kirjastossa,minkä olen koskaan nähnyt. En kyllä enää muista mikä sen nimi oli,mutta ihan siinä keskustassa se oli. (edit: kiitos lukijoiden,nimi selvisi. Se oli Rikhardin kadun kirjasto.)
- ja ihastuin niin ystäväni hattuun. Voisikohan joulupukki tuoda minulle samanlaisen?

- I went to Helsinki and saw my dear friend.
- we had so much fun,despite the bad weather - it was raining and snowing and sleeting and the wind was quite hard (driving back home wasn't fun anymore)
- we went to théhuone (tea room) and had the best rooibos ever and noticed that a small cup can be enough sometimes.
- we visited some delis and sighed to everything nice. 
- we sat on a café for a long time,talked and laughed and drank too much coffee and tea. I had forgotten how nice it is to sit in a café,when there's no hurry,a storm outside but so cosy inside and nobody isn't parroting in your ear : "mo-om,can we go now?"
- we also went to the most beautiful library I've ever seen. Too bad I can't remember its name anymore.. (edit: thanks to my readers I find out that it was on Rikhards' street)
- and I fell in love with my friends hat. I wonder if the Santa Claus could bring me one too?

5 kommenttia :

 1. Kävitteköhän Rikhardinkadun kirjastossa? Thehuone on nähtävä.

  VastaaPoista
 2. Rikhardinkadun kirjasto tuli mullekin mieleen. Katosin aina maailmaa sen lehtienlukusaliin.

  Tuon lattian voisin ottaa kylppäriini. Paitsi että mulla on jo samasta laatasta yksivärisenä...

  VastaaPoista
 3. Mulle on pitkästä aikaa tullut halu juoda teetä. Tänäänkin join vain pikkukupin espressoa ja sitten paljon teetä.

  Retkesi kuulostaa juuri siltä, millaista minä tähän hätään haluaisin. On vaan rahat ihan ihan loppu.

  VastaaPoista
 4. Jonna: Joo,se se oli! Kiitos:) Ja käy ihmeessä thehuoneessa..aivan ihana paikka. Ja kamala valinnan vaikeus:)

  Liivia: No sehän se oli.. jos täällä olisi samanlainen kirjasto,niin sinne katoaisin kyllä minäkin. Ja sama täällä,voisin myös huolia samantyyliset meille!

  Tanja: Tee on hyvää. Mutta kaikki kotiteet tuntuvat nyt niin tylsiltä ja mauttomilta verratuna thehuoneen valikoimaan..olisin voinut ostaa sieltä vaikka säkillisen kaikkea ihanaa! Mutta en ostanut kuin yhden pienen pussin,rahat on minullakin kovin vähissä.. oli kuitenkin pakko päästä vähän tuulettumaan,olin odottanut tätä pientä reissuani niin pitkään. Ja se tosiaan teki hyvää! Toivottavasti sinäkin pääsisit pian pienelle retkelle!

  VastaaPoista
 5. Onpas kauniita otoksia! Ystäväsi kynsilakka on kivasti kulunut, tee upean väristä lasipannussaan ja lumisadekuvasta voisi teettää vaikka joulukortin.. Oli varmasti mukava päivä, tunnelma välittyy tänne asti. :)

  VastaaPoista