Pages

lauantai 9. tammikuuta 2016

Jäällä / On ice


Viikko sitten,ihana vapaa lauantai. Pitkän aamupalan jälkeen lähdettiin käymään Sääksmäellä,siellä Vanajanselkä oli vielä auki. Ihmeteltiin sitä ja hienoa pallero-jäätä ja käännettiin selät tuuleen. Vähän matkan päässä lahdet ja poukamat olivat jo jäässä,pysähdytiin ihastelmaan ja keräämään jääpuikkoja ja liukumaan. Miten ihmeellinen,tasainen ja kirkas jää. Kunpa olisi otettu luistimet mukaan! Kun tuli liian kylmä,jatkettiin matkaa ja haettiin kuumaa kaakaota (sitäkin olisi pitänyt olla mukana!). Matkalla kotiin pysähdyttiin Lehijärvellä ja nähtiin viimeinen pilkahdus punaisena hohtavasta auringosta. Sielläkin jää oli niin upea ja tasainen,vain hento lumikerros päällä. Tytöt juoksivat Pandan kanssa sinne tänne,kaikki kolme aivan innoissaan. Oli vain ihana tyhjyys ja hiljaisuus,vaaleanpunaiseksi muuttuva valo ja aina se hieman jännittävä olo,mikä tulee kun on järven jäällä..kuinka tämä voi olla mahdollista!

***

Week ago,lovely free Saturday. After a long breakfast we drove to a big lake,it was still open. We wondered about it and beautiful bubbly-ice and turned our backs towards to wind. Few kilometers away,the bays and coves were already frozen and we stopped by to admire it,to collect some icicles and to slide. What a wonderful,flat and bright ice. Oh how we wished we had taken our skates with us! When it became too cold,we continued and got some hot chocolate (we should've had that too with us!). On our way home,we stopped by a near lake and saw the last glimpse of the burning red sun. That lake was also frozen and the ice was so gorgeous and even,only a thin layer of snow on it. The girls ran around with Panda,all three were so excited. There was only a lovely emptiness and silence,light turning pink and that bit thrilling feeling,what you always have when you are on ice..how can this be possible!

6 kommenttia :

 1. Gorgeous. We barely can imagine that , here in the south of France; It reminds me of Scandinavian litterature and music I both love so much!

  VastaaPoista
 2. Very beautiful landscape! Our lakes here are frozen as well. Beautiful photos!

  VastaaPoista
 3. Upeat kuvat jälleen kerran! Teetkö korteiksi? Luonto on mahtava taiteilija, sen äärelle pitää osata pysähtyä ja nähdä. Lapsena kotipihan kaivon vierelle jäätyi valuneesta vedestä ihan oikea pikku maailma, jossa mielikuvituksessani asuivat pikkuruiset menninkäiset. Kun katson kuviasi, olen samalla vuosikymmenien takana ja odotan mistä joku hiippalakki hipsuttelee kurkistamaan... vaikka leikin pihalla yksin, en ollut todellakaan yksin! Myös hiljaisuudessa on ääniä, niitäkin kannattaa kuunnella (jää paukahtelee, puut napsahtelevat pakkasessa...). Talvi on ihana!

  Aurinkoisia ja kauniita talvipäiviä!

  Tuuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi,ihana kommentti ja nyt vasta huomasin! Kiitos kovasti - niin ihanaa kuullä että kuvani vievät sinut jonnekin,se on parasta!
   Ja talvi on ihana,kyllä. En tykkää kylmästä ollenkaan enkä muutenkaan koe olevani mikään talvi-ihminen mutta silti,talvi kuuluu olla ja silloin kuuluu olla lunta ja kylmä.
   Jos sinulla on näistä tai joistain muista kuvistani jotain suosikkeja,mistä haluaisit kortteja niin voin kyllä teettää!
   Kaunista talven jatkoa!

   Poista