Pages

lauantai 21. toukokuuta 2016


8 kommenttia :

 1. Miltähän tuntuisi asua tällaisessa? Hmmm... Mitä tulisi ensin ikävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin mukavuuden haluinen että mulla tulisi varmaan ekana ikävä sähköä ja juoksevaa vettä..:) Mutta heti sen jälkeen varmaan tuota yksityisyyttä mistä Ilonakin puhui. Jo pelkästää paikan vessa olisi hurja kokemus meille nykyajan ihmiselle kun vessa-asiat on niin yksityisiä kuin vain voi olla - ja siellä oli neljä reikää vierekkäin..voisi olla totuttelemista siihen! Sen ajan ihmiset eivät varsinkaan kesällä juuri sisällä olleet mutta talvet saattaisivat olla tuskaisia pienissä huoneissa.. Mutta muuten - no,minä haluaisin ihan oikeasti pienemmän kodin ja vähemmän tavaraa ja niiden osalta tuollainen elämä kiehtoisi,että miten vähällä sitä pärjäisi. Lisäksi olisi ihanaa oppia oikeasti oikeita asioita - nyt kaikki on niin helppoa,valmista,kertakäyttöistä.

   Poista
 2. Nonnan kysymys on kiehtova. Jos mentäisiin kokonaan takaisin noihin aikoihin, minun tulisi ainakin ensin ikävä yksityisyyttä, kun samassa huoneessa asuisi parhaimmillaan kymmenenkin ihmistä.

  Itse mietin eilisellä kierroksellani, että miten pula-aikanakin kaikki tehtiin kauniiksi. Että estetiikka oli jotakin, mistä ei tarvinnut luopua, vaikka oli tiukkaa. Missä vaiheessa tämä muuttui, miksi me annoimme arkiestetiikan pois. Vai onko tämä makukysymys, satunko minä vain pitämään 40-50-lukujen muotokielestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin,mietin myös kovasti tuota yksityisyyttä..sen ajan ihmisethän varmasti olivat tottuneet siihen mutta jos näin yhtäkkiä elämä muuttuisi "ahtaammaksi" voisi se olla aika hurjaa. Mutta silti,mielenkiintoista. Vastasin tuonne ylös Nonnalle enemmän :)

   Ja niinpä - ne pakkaukset!! Niin mielettömän kauniita ja jotenkin iättömiä. Nykyään kaiken pitää olla niin tehokasta ja nopeaa ja pikaista että ehkä siksi kauneus on se joka lähtee ensimmäisenä? Ennen oli varmasti enemmän aikaa valmistaa kauniita kääreitä ja paketteja ja silloin niihin paneuduttiin muutenkin enemmän..tai näin arvelen.

   Ja yksi asia mitä mietin koko ajan oli se miten viehättäviä etenkin vanhimmat asunnot olivat - vain muutama huonekalu ja astia,ehkä muutama kuva seinällä,ei mitään ylimääräistä. Mitä uudemmiksi asunnot muuttuivat sitä enemmän alkoi olla myös tavaraa ja uusimmat huoneet näyttivät "rumilta" - kauniita ne oikeasti olivat mutta jotenkin se tavara sai ne näyttämään aivan erilaisilta,liian täysiltä. Ja sitten mietin että jos huoneet jatkuisivatkin sieltä 70-luvulta tähän päivään..miten kamalilta - tai ainakin täysiltä - nykyajan huoneet näyttäisivätkään?

   Poista
 3. Minä voisin jopa tykätä asua näin. Mutta todellisuus voisi sitten olla aivan erilaista.
  Osallistu kastehelmi arvontaan.
  Hyvää sunnuntai päivää sulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä - luulen että voisin tykätä asua noin mutta pelkään että se olisikin paljon rankempaa ja vaikempaa kuin mitä ajattelen..

   Poista
 4. Mulle tuli itse asiassa ensin mieleen nukkuminen. Montako samassa sängyssä, millainen patja,...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah,totta! Nukkuminen - siinäkin olisi tottumista..apua.

   Poista