Pages

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Oi toukokuu / Oh May

Toukokuu. Kuin vanha ystävä jota ei ole nähnyt pitkään aikaan - ja sitten kun näkee,on aivan innoissaan että miten ihanaa onkaan olla taas yhdessä,miten mikään ei ole muuttunut. Niin,toukokuu. Joka vuosi erilainen,silti yhtä pakahduttava ja hengästyttävä ja kirvelevän kaunis. Nyt on kirkkain vihreä,kirkkain aurinko,kirkkain valkoinen täplittämässä metsän pohjaa. Avoimet ovet ja ikkunat. Jäätelö,mikä valuu sormille. Ihmiset puistoissa,lenkkipoluilla,terasseilla,rannoilla. Ensimmäiset lämpimät päivät ja se riemastuttava tunne kun voi riisua villatakin. Kun hiukset hiostavat niskaa ja on pakko laittaa ne kiinni. 
Kuvat ovat vapulta mikä oli mukava mutta aivan erilainen kun mitä ajateltiin. Peppi oli vielä puolikuntoinen joten kävin vain Ellin kanssa nopeasti vapputorilla ja tuoreella munkilla. Ostettiin hyrrä ja naamari ja pukuvuokraamon poistomyynnistä hame. Kotona istuskeltiin parvekkeella ja ulkona,nautittiin lämmöstä. Mutta eihän me tietenkään säästytty siltä mahataudilta - Elli oksensi trampoliinille kun tulin töistä maanantaina,mies oksensi töissä ja minä lopulta illalla. Oli kamalaa mutta onneksi tauti meni nopeasti ohi ja tänään oli jo hyvä olo ja hyvä päivä. 
Huomenna on mukava vapaa kaikilla ja aion kyllä nauttia tästä ihanasta ilmasta oikein kunnolla,varsinkin kun muutama päivä meni ihan ohi. Kaunista ja etenkin lämmintä toukokuun alkua teille!

***

May. Like an old friend you haven't seen in a long time - and then when you see,you're so excited how great it is to be together again,how nothing has changed. Yes,May. Different every year,still so bursting and breath-taking and bitterly beautiful. It's the brightest green,brightest sun,brightest white spotting the bottom of the forest now. Open doors and windows. Ice-cream which melts on fingers. People in the parks,tracks,terraces,beaches. First warm days and that wonderful feeling when you can take off your cardigan. When your hair is making you neck sweat and you have to put them up.
Pictures are from May Day which was nice but totally different what we thought. Peppi was still convalescent so I went to see the May Day market only with Elli. We ate a fresh doughnut and bought a spinning top,a mask and a dress from a kind-of-flea-market. At home we sat on the balcony and outside and just enjoyed the warmth. But of course we got the stomach flu too - Elli vomited on the trampoline when I got home from work on Monday,E. vomited at his work and me finally in the evening. It was terrible but luckily it went away quickly and today we've feeling good and it's been a good day,too.
Tomorrow is free and I'm going to enjoy this lovely weather,especially when few days went pass. Hope your May has a beautiful and warm start!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti