Pages

perjantai 22. heinäkuuta 2016

* * * * * * * *

Norppa-kukkopillejä!
/ Ringed seal- whistles!  

Koira-kukkopillejä! Vasemmalla Pepin, oikealla Ellin (eli minun :))
/ Dog-whistles! On the left is Peppi's, on the right is Elli's (- or actually mine :)) 

Kesäkukat olivat alennuksessa enkä voinut vastustaa tätä ihanaa hortensiaa. 
/ The summer flowers were on sale and I couldn't resist this beautiful hortensia. 

Peppi lähti pöydästä. 
/ Peppi has left the table. 

Iltapalaa omasta pihasta. 
/ Evening snack from our own yard.


Hei taas! Kylläpä on taas mennyt ihan liian monta päivää edellisestä postauksesta, oi voi. Vaan kun ei millään ehdi koneelle tai jos ehtisikin niin sitten ei malta :) Tämä viikko varsinkin on ollut pelkkää juoksentelua - töitä, terassia, siivousta ja vaikka mitä joka päivä. Illalla olen mielummin napannut kirjan käteen ja jättänyt koneen pöydälle. Vaan nyt maltoin tännekin, vanhoilla jutuilla ja kuvilla tosin. Viime viikolla oli pari vapaapäivää ja tehtiin vähän lähiseutumatkailua tyttöjen kanssa. Käytiin Kankaisten tilalla leikkimässä ja katsomassa eläimiä, poimittiin mansikoita naapuritilalla Punnilassa ja käytiin myös vihdoin Kyyrölän Savipajalla. Siellä on pitänyt käydä jo monta kertaa (varsinkin kun se on niin lähellä) mutta aina se on jäänyt. Onneksi nyt mentiin! Ihana vanha koulu täynnä keramiikkaa ja historiaa, ai että. Päästiin katsomaan kynttilänlyhdyn syntymistä ja itsekin kokeilemaan - nimittäin kukkopillien tekemistä! Savipajalla on aina sunnuntaisin kukkopilli-työpajoja lapsille (klo 12 ja 14) ja harmittelin ääneen kun olen aina silloin töissä. Keramikko totesi vain että voidaanhan me nytkin sellaiset tehdä - aivan mahtavaa! Niin me sitten tehtiin. Peppi teki koira-kukkopillin ja Elli..hmm, no Elli teki kaikkea muuta ja lopulta minä tein Ellin kukkopillin :) Oli kyllä kivaa! Ajattelin ensi viikolla mennä käymään siellä taas uudestaan, nimittäin tekemässä itselleni mukin! Toivottavasti ehdin. 
Muuten olen ollut töissä ja melkein kaikki vapaa-aika on mennyt terassia tehden ja järjestellen kaikenmaailman romuja - tänään nimittäin pidetään tyttöjen yhteiset synttärit! Pöydällä on kasa herkkuja ja luonnonkukkia mitä poimin eilen iltakävelyllä, kakkupohja odottaa jääkaapissa ja lahjat on piilotettu eteisen kaappiin. Jos ei sada, päästään testaamaan uutta melkeinvalmista terassiakin, jee jee! Nyt kakun tekoon, ihanaa viikonloppua kaikille!

***

Hi again! Oh my how many days it has been since my last post. But I just don't seem to have enough time to sit on a computer or if I have, I don't have enough patience for that :) This week especially has been really busy - work, terrace, cleaning and all kinds of things every day. In the evening I've rather read a book and left the computer on the table. But now I had some time to come here too, with old pictures and stuff though. I had a couple free days last week and we did some neighborhood-traveling with the girls. We went to a big farm to see cute animals and play in their big playground, picked strawberries in another farm and finally visited Kyyrölän Savi (click to read more in English!) which is a pottery near use. We've supposed to visit it many times before but always forgot. So glad we went there now! It's a lovely old school full of ceramics and history, oh my. We got to see how a candle lantern was made by a ceramic and even got to try ourselves a bit - to make traditional cock whistles that is! There are cock whistle -workshops for kids on Sundays and I was bemoaning how I'm working on every Sunday. The ceramic just said that we can actually make them now - how wonderful! And so we did. Peppi made a cock whistle that was shaped as a dog and Elli..hmm,well Elli did all kinds of other things and I ended up making Elli's whistle :) But it was so fun! I think I'll go there again next week, to make a mug for myself! I hope I have time for that. 
But otherwise I've been working and almost all the free time has gone with building that terrace and organizing all kinds of stuff - as we're having Peppi's and Elli's birthday party today! There's a pile of yummies and wild flowers which I picked on my evening walk on the table, a cake bottom is waiting in the fridge and the presents are hidden in the hallway. If it won't rain, we'll get to test the almost-ready terrace too, yey! Now it's time to make that cake ready, have a lovely weekend!

8 kommenttia :

 1. Niin ihanat kuvat taas ja kesämeininki! Toi kukkatapetti <3! Tekin ootte ehtineet tehdä vaikka mitä kivaa, vaikka ootkin ollut töissä, ihanaa! Mä oon nyt lomalla, mutta tuntuu, että pitäis vähän rauhoittua, kun työviikkoina on tullut viileteltyä sinne tänne kesärientoihin. :) Sulla on joku hieno krokotiilimekko!! Hei, noissa kuvissa kun näkyy tuo Arabian lautanen, jossa vanamoita (?), niin tuota sarjaa näin Uudessakaupungissa vanhan tavaran liikkeessä, mutta en muista oliko ne just pelkkiä lautasia vai pelkkiä kuppeja. Luultavasti lautasia. Ihastuin niihin, mutta en sit ostanut, koska tais just ne kupit puuttua ja meillä on niin paljon pikkulautasia. Mutta tuli vaan mieleen, että kerro jos haluat täydennystä sun kokoelmaan, niin nappaan ens kerralla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Saija! <3
   Tapetti on tuolta savipajalta ja on kyllä upea! Ja kiitos,kroko-mekko löytyi h&m:n alesta - en voinut vastustaa :)
   Eikös kesällä pidä vähän ollakin niitä rientoja? Se on niin ihanaa kun tapahtumia ja kivoja paikkoja minne mennä ja mistä valita! Tosin mulla iskee aina vähän ahdistus kun ei millään ehdi niihin kaikkiin..:)
   Ja voi kun olet ystävällinen <3 juuri karsin meiltä pikkulautasia kun niitä löytyy niin helposti ja kaikkia ihania! Eli en usko että tarvitsen niitä lisää mutta kiitos kuitenkin! Ihanaa kesän jatkoa!

   Poista
 2. Voi mikä saviparatiisi!

  Ja tuo kukkanurkkaus, tapetti ja tuoli. Haluan istua siinä loppukesän. Tai ehkä vasta talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi,sepä juuri! Jos joskus täällä päin liikut niin pysähdypä tuolla - ja tee vaikka muki itsellesi. Minä tein tänään ja saan sen joskus pari viikon päästä..en malta odottaa! Ihana paikka. Ja etenkin tuo nurkkaus <3

   Poista
 3. Beautiful photos of pottery and flowers, thank you for sharing.

  VastaaPoista
 4. Kuvistasi tulee aina hyvälle tuulelle, ne on niin täyttä elämää! Nälkä tulee myös kun kuvaat aamupaloja, juhlatarjoiluja, iltapaloja, mansikoita ym. Ja hihii, nyt on kuvassa moneen kertaan nähtyjen varpaittesi lisäksi polvet!
  Hauskaa kesänjatkoa ja paljon iloisia retkiä.

  Lomaterkuin myös mahtavan hyvää pullaa Kankaisissa syönyt pullahiiri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos paljon!! Aivan ihanaa kuulla <3 Ja hihhii,totta - nyt pääsi muutkin osat jaloistani kuviin,varpaat onkin jo niin nähty ;)
   Kankaisten pulla on hyvää - ja kaikki ne muutkin herkut!
   Kiitos samoin sinulle, hyvää kesää ja retkiä myös!

   Poista