Pages

torstai 17. elokuuta 2017

Tanska - viimeiset / Denmark - the last ones

Laitoin tähän viimeiseen postaukseen kaikki jäljelle jääneet lempikuvani ja niitä tulikin sitten aika paljon - 67..hups! :))  
/ I put all the remaining favorite pictures in this last post and there are quite many of them, 67 actually..oops! :))

Tanskassa oli ihanaa syödä - joka puolella oli hyvää ruokaa - ja käydä ruokakaupoissa. Sellaiset valikoimat tännekin, kiitos!
/ It was lovely to eat in Denmark - there was good food everywhere - and go to grocery stores. That kind of selections over here too, please!

Läpikulkumatkalla. Olisin voinut jäädä mihin tahansa kylään tai kaupunkiin asumaan - tällaiseen kauniiseen vanhaan kivitaloon kaupungin keskustaan tai vanhaan maalaistaloon tai olkikattoiseen hobitti-taloon tai pieneen tiilitaloon kylätien varteen. Ihan mihin vain. 
/ Driving through cities. I could've stayed and live in any village or town we saw - in this kind of beautiful old townhouse or in an old farm house or in one of those thatched roofed hobbit-house or in a small brick house by a quiet village road. Anything.  

Etsimme simpukoita ja kauniita kiviä jokaisella rannalla. Rantoja oli paljon, niin myös löydettyjä aarteita.
/ We searched for seashells and beautiful stones in every beach. There were many beaches, so were many found treasures too. 

Murut Den Gamle By:ssä, juuri lähdössä, pieni pussillinen karkkia mukana. 
/ Sweeties in Den Gamle By, just leaving with a small bag of candy with them. 

Pienimmässäkin kaupungissa oli monta ihanaa sisustus/kippo/kukka/herkku-kauppaa - tämä taisi olla Aarhusissa, eräällä sisäpihalla. 
/ There were many lovely decoration/cup/flower/delicacy-shops even in the smallest town. I think this was in Aarhus, in one inner court. 

Päätimme mennä katsomaan Rubjerg Knuden majakkaa huonosta säästä huolimatta. Vettä satoi vähän kun lähdimme autolta kävelemään majakalle mutta sade ja tuuli yltyivät melkein heti ja tuolla korkealla dyynien päällä vettä tuli vaakasuoraan. Paikka oli kyllä hieno, kaikessa karuudessaan. Meri ja eroosio ovat muuttaneet paikan aivan erilaiseksi kuin mitä se oli vuonna 1900 kun majakka rakennettiin -  ja muuttavat koko ajan; 10-15 vuoden päästä majakka sortuu mereen. Aikamoista..!
Noh, palasimme takasin autolle ja olimme a i v a n litimärkiä, alusvaatteita myöten. Ja taskussa muka-suojassa ollut puhelimeni kastui tietenkin ja meni rikki. Olin siis puolet reissusta ilman puhelinta ja kotonakin yli viikon. Kyllä harmitti - mutta toisaalta se oli ihanan vapauttavaa ja sen jälkeen olen tuijotellut puhelinta paljon vähemmän. (ja onneksi vain näyttö oli mennyt rikki ja kaikki kuvat olivat säästyneet!)
/ We decided to visit Rubjerg Knude Lighthouse despite the bad weather. It was raining a bit when we left the car and started walking to the lighthouse but the rain and wind got stronger almost right away and up there on the dynes the rain came horizontally. The place was great though, in all its barrenness. The sea and the erosion have changed the place all different than it was in 1900 when the lighthouse was built - and they keep changing it all the time; in 10-15 years the lighthouse will collapse into the sea. That's quite something..!
Well, we came back to the car and were c o m p l e t e l y soggy, all up to our underwear. And my phone which was in my pocket supposedly-safe got wet of course and broke. So I spend half of our trip without a phone and over a week here at home too. It was irritating but on the other hand it was lovely liberating and after that I've been staring at my phone much less. (and luckily only the screen was broken and all my pictures were safe!)

Tyttöjen viimeinen aamu-uinti, istuin laiturilla ja nautin ja painoin sen hetken, tuoksut, värit ja äänet mieleeni. Siellä ne ovat tallessa aina. 
/ Girl's last morning swim, I sat on the dock and I memorized that moment, smells, colors and sounds in my mind. They are there safe always. 

Løgstør ja satama täynnä kissoja. 
/ Løgstør and a harbor full of cats. 

Kyllä vaan ne kuvat on aina parhaita missä en poseeraa :)
/ Oh yes, those pictures where I don't pose are always the best :) 

Uskomattoman tyyni meri ja Juutinrauman silta kaukaisuudessa. 
/ Amazingly calm sea and Öresundsbron far in the background. 

Kööpenhamina, sen kadut, sateellakin niin ihanat ja elävät ja värikkäät. Yksi reissun parhaimmista päivistä oli toiseksi viimeinen päivämme Kööpenhaminassa kun vuokrasimme laatikkopöyrät ja ajelimme ympäri keskustaa aivan koko päivän. Se oli parasta!! Elli oli minun kyydissäni, Peppi ja koirat miehen. Kaikki oli niin helppoa - koirat istuivat (ja nukkuivat!) kyydissä kuin vanhat tekijät, pyöriä oli kevyt polkea, liikenteessä oli hurjista ruuhkista huolimatta helppoa ajaa ja pyöräteitä tosiaan oli joka puolella. Pyöräillessä näki niin paljon enemmän ja tunsi itsensä hetkeksi melkein paikalliseksi..:) 
/ Copenhagen, its streets, so lovely and lively and colorful even in the rain. One of the best days on our trip was second-to-last in Copenhagen when we rented cargo-bikes and drove around the center all day. It was the best!! Elli was on my bike, Peppi and the dogs on E's. Everything was so easy - dogs sat (and slept!) in the "box" like they've always been on a bike ride, bikes were light to ride, it was easy to drive in the traffic despite crazy traffic jams and there really were cycleways everywhere. 
You saw so much more on bike and felt almost like a local for a moment..:) 

Ihanat lehmät Riben Viikinkikeskuksessa. Keskus oli lievä pettymys, liian kallis eikä siellä sitten oikein ollut mitään - onneksi sentään vähän eläimiä :) 
/ Lovely cows in Ribe's Viking Center. The center was a bit disappointment, too expensive and there wasn't much to see or do - luckily some animals to pet at least :) 
  
Kaikki ei tietenkään ollut täydellistä - älkää missään nimessä luulko niin! Tässä ikävien asioiden lista: Ruotsin läpi ajaessa tuli molempiin suuntiin hurjan pitkä ajopäivä jolloin kaikkia väsytti ja kiukututti, se kastunut ja hajonnut puhelin, nukkumaanmeno-taistelut, ahtaus (automme on tosi hyvän kokoinen mutta silti tulee niitä hetkiä kun tila vain loppuu kesken), kaikki se hiekka mikä kulkeutui vaatteissa ja tassuissa ja jaloissa autoon sisälle ja siellä joka paikkaan, turhat (edestakaisin) ajamiset, hajonnut porras ja pieni kolari missä onneksi ketään ei sattunut, vain toisen asuntoauton sivupeili hajosi (minä ajoin silloin, myönnetään!). 
/ Everything wasn't nearly perfect - I hope you don't think that way! Here are the list of stupid things : driving through Sweden the drive-day was too long in both ways and everyone was tired and cranky, my phone that got wet and broke, going-to-sleep-battles, tightness (our car is a really good sized but still there are those moments when you just don't have enough space), all that sand that came in to our car in clothes and paws and feet and were everywhere, unnecessary (back and fort) driving, broken step and a little car "crash" where luckily no-one didn't hurt, only other camper van's side mirror broke (I was driving then, I admit!). 

Løgstør (missä oli paljon kissoja satamassa) tunnetaan myös simpukka-kaupunkina - eikä suotta. Ranta oli t ä y n n ä simpukoita!! 
/ Løgstør (where were lot's of cats in the harbor) is also known as the city of shells - and I definitely understand why. The beach was f u l l of shells!!

Yksi lempikuvani reissusta. Värit ja rosoisuus ja polkupyörä jotenkin vain ovat niin tanskalaisia. 
/ One of my favorite pictures from our trip. The colors and the roughness and the bike are somehow just so very Danish. 

Söpö kissa Ribessä. Kissoja oli paljon joka puolella!
/ Cute cat in Ribe. There were lot's of cats everywhere!

Ylväs Panda Løkkenissa. 
/ Noble Panda in Løkken. 

Møns Klint oli myös yksi lempipaikoistani reissulla. Koko päivä oli kaunis ja lämmin, leirintäalue missä oltiin oli todella kiva ja siellä oleva lämmitetty uima-allas oli kovassa käytössä :) Illalla lähdettiin Møns Klintille ja koko kävely halki peltojen ja lehtipuumetsien oli ihana - puhumattakaan itse kallioista. Kalkkikiveä oli joka puolella ja tytöt huomasivat pian että sillä on kiva piirtää esimerkiksi omiin jalkoihin, mihinkäs muualle :) No, kiviin myös. 
/ Møns Klint was also one of my favorite places on our trip. The whole day was beautiful and warm, the campsite where we stayed was really nice and the warmed pool in there were in good use :) In the evening we walked to Møns Klint and the whole walk through fields and leafy tree forests were lovely - not to mention the cliffs. There were limestones everywhere and girls noticed soon that it could be used for drawing, for example on your own legs, where else :) Well, also on rocks. 

Løkken 💜

Minnistä parasta oli juosta ja riehua kaikilla hiekkarannoilla, kaivaa ja syödä hiekkaa ja ehkä vähän rapuja, juosta välillä mereen ja sitten takaisin hiekalle, kiusata Pandaa, murista kaikille epäilyttäville ohikulkijoille ja äänille, haistella uusia hajuja, haukkua kissoille ja olla pyörän kyydissä koska siinä näki paikkoja ilman että piti kävellä itse ja pystyi välillä nukkumaankin hetken ja kaikki ihmiset vain hymyilivät. 
/ Things Minni liked the most: to run and be crazy on every beach, dig and eat sand and maybe taste some crabs too, run to the sea and then back to the sand, tease Panda, growl to every suspicious bypassers and sounds, sniff new smells, bark to cats and be on the bike box because you could see places without walking yourself and you could even sleep at times and all the people just smiled. 

Tämä oli aika hieno kukka/sisustuskauppa Lemvigissä. 
/ This was quite nice flower/decoration shop in Lemvig. 

Nämä hanhet olivat ihan parhaita Den Gamle By:ssä! Käppäilivät ympäri aluetta, kaakattivat ihmisille ja koirille ja olivat vain jotenkin niin mahtavia. 
/ The geese were the best in Den Gamle By! They just walked around the area, cackled to people and dogs and just were so wonderful. 

Tuon harmaan mukin ostin alla näkyvästä super-kirpputorista. 
/ I bought that grey mug from that super-flea market you can see below.

Ruusut!! Niitä oli aivan kaikkialla ja toinen toistaan kauniimpia. 
/ Roses!! You could see them literally everywhere and everyone was truly beautiful. 

Iltakävelyllä. Takana pieni jyrkänne ja sen alla hiekkaranta ja loputon meri, edessä peltoja ja pikkukyliä silmänkantamattomiin. 
/ On evening walk. Behind us a small cliff and under it a beach and endless sea, in front of us fields and little villages so far you could see. 

Den Gamle By:ssä päivysti myös ainakin yksi erittäin pätevä kukko ja muutamia kanoja. 
/ There was also at least one quite effective rooster on call in Den Gamle By and also few chickens. 

Miten kirkasta vettä siellä olikaan..!
/ How bright the water was there..!

Minni Ellin sylissä 💙
/ Minni in Elli's lap 💙

Tummia pilviä Kööpenhaminassa. Aika nopeasti tämän kuvan ottamisen jälkeen kastuimme..:) 
/ Dark clouds in Copenhagen. Quite quickly after this picture was taken we got wet..:) 

Ihania asioita Kööpenhaminassa (ja muuallakin Tanskassa!) - nuo upeat kukat talojen seinustoilla ja konditorioiden näyteikkunat! 
/ Lovely things in Copenhagen (and in other places in Denmark too!) - those gorgeous flowers in front of almost every house and the shop windows of cake shops! 
  
Hei Aarhusista! Se oli kiva kaupunki. 
/ Hi from Aarhus! It was a nice city. 

Iltapalaa rannalla, tai siis autossa mutta auto oli rannalla :) 
/ Evening snack on the beach, I mean in the car but the car was on the beach :) 

Ja tähän on hyvä lopettaa - tyyneen mereen Kööpenhaminassa, viimeiseen iltaan Tanskassa. 
Kiitos ihana Tanska, toivottavasti näemme pian uudestaan 💙
/ And this is a good picture to end - calm sea in Copenhagen, last evening in Denmark. 
Thank you lovely Denmark, I hope we'll meet soon again 💙

8 kommenttia :

 1. And thank You, I have enjoyed my country throgh your eyes and linse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Great to hear that - I hope you liked my "version" :)

   Poista
 2. Thank you for sharing your holiday with us! I've really enjoyed your beautiful photos.

  VastaaPoista
 3. Thank you for sharing your pictures and thoughts with us.

  VastaaPoista
 4. So lovely. Thank you - I am glad there were 67 pictures!

  VastaaPoista
 5. We've been in Denmark, too last week! it's a wonderful country!!!

  VastaaPoista