Pages

sunnuntai 8. lokakuuta 2017

Metsärakkaus / Forestlove

Meren rannalla mietin: merta ja rantoja rakastan eniten. Lapissa, puuttomilla tuntureilla mietin: tätä tyhjyttää rakastan eniten. Ja täällä kotona, lähimetsässä mietin: metsää rakastan eniten. 
Taitaa olla niin, että rakastan niitä kaikkia. Mutta juuri nyt - metsää eniten. 
/ By the ocean I think: I love the sea and the beaches the most. In Lapland, on those woodless fjells I think: I love this emptiness the most. And here at home, in our nearby forest I think: I love the forest most. 
I guess it is so that I love them all. But right now - the forest the most. 

Melkein jokaisena vapaapäivänä tai aamuna ennen iltavuoroa menen pitkälle kävelylle metsään. Viime viikkoina ilmat ovat olleet täydellisiä - on ollut sumua ja aurinkoa ja kokoajan muuttuva maisema. 
/ Almost every free day or morning before my evening sight I go for a long walk in the forest. Lately the weather has been perfect - there's been fog and sun and the views are changing all the time. 

Olen löytänyt paljon uusia paikkoja ja polkuja ja ollut hyvin onnellinen niistä. 
/ I've found lot's of new places and paths and been very happy about them. 

Ja monena kertana olen ottanut termarin mukaan ja juonut teetä metsässä. Tai järven rannalla. Tai keskellä sumua. 
/ And many times I've taken a thermos bottle with me and drank tea in the forest. Or by the lake. Or in the middle of fog. 

 Töissä on ihanaa mutta päivät ovat pitkiä ja jalat kipeät joten iltaisin en ole tehnyt juuri muuta kuin juonut teetä ja kutonut ja syönyt liikaa herkkuja ja lukenut kirjoja. Ja niin on hyvä. 
/ I love my job but the days are long and my feet hurt so in the evenings I haven't done anything else than just drank tea and knitted and eaten too much treats and read some books. And that's good. 

Ostin Pepille uudet saappaat ja lainaan niitä koko ajan. Ensinnäkin - täytyy kyllä ostaa ihan omat ja toiseksi - on hyvin kummallista että 9-vuotias tyttöni käyttää samankokoisia kenkiä kuin minä..!
/ I bought new wells for Peppi and I borrow them all the time. First - I really need to buy my own wells and second - it's is very strange that my 9-year old girl wears the same size shoes as me..!

Kuin unesta. 
/ Like from a dream. 

Koirat ovat tietenkin aina mukana. Panda ei tykkää yhtään kun pysähdyn kuvamaan, se haluaisi vaan mennä täysillä ja nuuhkia ja pissailla ja ylipäätään liikkua eikä kököttää jossain tylsässä varvikossa. Mutta Minniä ei haittaa, sille on oikeastaan ihan sama että liikutaanko vai ei - kaikki käy. Mutta jos pysähdytään niin silloin Minni löytää aina jotain tekemistä - kävyn, oksan tai lehden mitä voi järsiä tai vaikka kiven minkä päälle voi kiivetä ja tähyillä mahdollisia uhkia. 
/ Dogs are of coure always with me. Panda doesn't like at all when I stop to take pictures,he would just want to go full speed and sniff and pee and just move and not to sit in some boring brush. But Minni doesn't mind, it's seems to be all the same to Minni weather we move or not - everything goes. But if we stop, she always finds something to do - a pinecone, branch or a leaf to chew or maybe a rock where to climb to and observe possible threats.  

Nämä kuvat ovat parin viikon takaa ja maisema on muuttunut näistä jo paljon keltaisemmaksi ja syksyisemmäksi ja sateet ja kovat tuulet ovat tiputtaneet lehtiä maahan hurjasti. Viimeksi kävin metsässä maanantaina ja on jo vähän ikävä. Huomenna menen, ainakin hetkeksi. 
/ These pictures are from couple weeks ago and the views have changed a lot yellower and more autumnal from these and heavy rains and strong winds have dropped so many leaves to the ground. Last time I went to the forest was on Monday and now I'm already bit missing it. Tomorrow I'll go, even just for a moment. 

12 kommenttia :

 1. Ihana kuvasarja taas! Eikä aina tarvitse sitä täydellistä kirkasta valoa... Minäkin rakastan metsää ja sitä rauhallista tunnelmaa. Onneksi tänä syksynä olen ehtinyt paljon metsäilemään. Nautitaan vielä syksystä hetki!
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja niinpä, olen viime vuosina myös huomannut ettei tarvitse täydellistä kirkasta valoa, joskus huonolla ilmalla on melkein parempi valo ja tunnelma. Metsässä on kyllä ihanaa!

   Poista
 2. Hieno oodi metsälle ja vuodenajalle!

  VastaaPoista
 3. That fog makes everything more lovely.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh it really does - maybe that's why I love it so!

   Poista
 4. Upeita maisemia! Aivan ihanat kuvat. Syksy on minunkin lempivuodenaika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Olen kyllä aina pitänyt itseäni ihan kesä-ihmisenä mutta vuosi vuodelta rakastun syksyyn enemmän..siinä on niin ihana, oma tunnelmansa <3

   Poista
 5. These pictures and this forest are so lovely! How I wish I could wander them too! Thank you for sharing with us!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much! I wish that too - I'd love to have some company <3

   Poista
 6. So happy for you, that this is becoming a lovely new routine. Thank you for sharing it. 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh yes, I'm so happy too that I've "found" the forest..and I'm enjoying every bit of it, at least for now, not sure if I'll like it this much in the winter..we'll see! Thank you sweet Alicia <3

   Poista