Pages

sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Olipa kerran heinäkuu / Once upon a time there was a July

Heinäkuussa kuvasin paljon, oli molempien tyttöjen synttärit, käytiin kivalla tilalla ihailemassa lampaita ja syömässä hyviä puusteja, näin ystäviä, uitiin ja mies pelasti pienen tiaisen joka törmäsi ikkunaan. 
/ In July I took lot's of pictures, both girls had a birthday, we visited a nice farm and admired their sheep and ate yummy cinnamon buns, saw friends, swam and E. saved a little birdie that flew into our window. 

Otin Pepistä synttärikuvia metsässä ja pellolla. Ihana, reipas 11-vuotias! Yhtäkkiä jo niin iso, juuri siinä reunalla kun on vähän vielä lapsi mutta melkein jo teini. Jänniä aikoja. 
/ I took birthday pictures of Peppi in a forest and on a field. Lovely, brave 11-year old! Suddenly so big, right on the edge of still being a child but almost a teen. Exciting times. 

Yhtenä iltana pyöräilin lempi-pellolleni ja kuvasin. Oli parasta ja olisin voinut kuvailla vaikka kuinka kauan. 
/ On one evening I biked to my favorite field and took pictures. It was the best and I could have stayed there for ever. 

Elli puolestaan täytti 7 vuotta heinäkuun lopulla. Seitsemän!! En kestä. Katselin tietenkin vanhoja kuvia silloin ja voi apua miten nopeasti Ellistä on tullut ihan iso..iso ja ihana ja hassu ja temperamenttinen ja villi ja kiltti. 
/ Elli had her birthday at the end of July and she turned seven. Seven!! I can't handle it. Of course I looked some old pictures and oh my goodness how fast she's grown so big..big and lovely and funny and temperamental and wild and kind. 

Sain mitä kauneimman ystävän. 
/ I got the most beautiful friend. 

Herkkuja Hakolan marjatilalla. 
/ Treats at Hakolan marjatila (berryfarm). 

Niin pieni ja hentoinen ja kaunis. Oli aivan tokkurassa ja istui miehen kädellä ja sitten minun kädelläni pitkään silmät kiinni. Jonkun ajan päästä tokeni ja avasi silmät, istuskeli pitkään ja katseli meitä ja ympärilleen. Sitten, ihan yhtäkkiä, lensi pois. Ihana pieni. Toivotin paljon hyvää sille. 
/ So small and fragile and beautiful. It was all dozy and sat on E's hand and then on my hand for long with eyes closed. After a while she calmed seen and opened her eyes, sat for a long time and just watched us and around. Then, all of sudden, she flew away. Lovely little. I hoped all the best for her. 

Sain myös vanhoja työkavereita iltateelle ja herkuteltiin marengeilla, kermalla ja marjoilla. NAM. Juteltiin pimeään asti ja kesällähän pimeä tulee vasta myöhään..:) 
/ I got old coworkers for a visit and we had evening tea and feasted with meringues, cream and berries. YUM. We talked until dark and in the summer, darkness comes late..:) 

Kun palattiin Lapista, oli täällä kovat helteet, monta päivää 30 asteen tuntumassa. Yhtenä päivänä karattiin Iso-Melkuttimelle jossa oltiin koko päivä ja se oli  kyllä varsin mukavaa ja leppoisaa. Paljon syötävää ja herkkuja, teenkeitto-välineet ja teetä tietenkin, lepäilyä varjossa, lukemista ja uimista. Jopa minä uin!! Siihen oli ihanaa lopettaa yhteinen loma. 
/ When we came back from Laplan, we had a quite a heat wave here, many days around + 30 C. On one day we went to Iso-Melkutin where we stayed the whole day and it was really nice and relaxed. Lot's of food and treats, tea-making-equipment and tea of course, resting in the shadows, reading and swimming. Even I swam!! It was the perfect ending for our vacation. 

3 kommenttia :