Pages

maanantai 6. heinäkuuta 2020

Kaunis, kauniimpi, kesäkuu. / Pretty, prettier, June.

Kesäkuusta tulen muistamaan kuumat, tahmeat päivät, jokapäiväiset uintireissut ja jäätelöt, valoisat illat ja yöt, sen persikankultaisen valon. Lintujen laulut, lokit järven yllä. 
/ Of June, I will remember the hot sticky days, swimming and eating ice-cream every day, bright evenings and nights, that peachy golden light. Singing birds, seagulls over the lake. 

Muistan myös sunnuntai-reissun Helsinkiin. Tytöt menivät ystävällemme ja me seikkailimme pyörillä viisi tuntia ympäri Helsinkiä, rantoja pitkin. Oli aivan ihanaa, tuntui kuin olisi ollut ulkomailla. Täydellinen aurinkoinen ilma, ei liian kuuma. Iloisia ihmisiä, kimmeltävä meri, ruokakojuja ja kahvikojuja ja niin monia hienoja paikkoja mistä ei tietäisi mitään ellei olisi pyörillä sinne eksynyt. 
/ I will also remember a Sunday-trip to Helsinki. The girls went to stay with our friend and we adventured all around Helsinki by bikes for five hours. It was just wonderful, felt like we were abroad. Perfect sunny weather, not too hot. Happy people, glistening sea, food trucks and coffee trucks and so many great places that you wouldn't know nothing unless you'd found it by bike.

Juhannuksena pikkusiskoni meni naimisiin, helteisenä päivänä Tampereella. Kuvasin häät ja se oli jännittävää ja hauskaa yhtäaikaa. Häät olivat mukavat ja pienet, oli rentoa ja leppoisaa. Kuvistakin tuli hyviä ja sisko tykkäsi myös paljon :) 
/ My little sister got married on Midsummer, on a hot day in Tampere. I photographed the wedding and it was exciting and fun at the same time. The wedding was nice and small, it was cosy and relaxed. The pictures came out good too and my sister liked them a lot :) 

Tilasin jo aiemmin keväällä mekon Not Perfect Linen:iltä ja se saapui viimein kesäkuun lopussa. Olen haaveillut tästä mekosta ainakin yli vuoden, nyt päätin raaskia ostaa sen. Myin muutamia vanhoja pois (ja paljon muutakin, on ollut kirppispöytä jo pitkään) ja niillä rahoilla halusin ostaa jonkun yhden ja erityisen ihanan. Tämä se oli. 
/ I ordered a dress from Not Perfect Linen earlier this spring and it finally came at the end of June. I've dreamt of this dress at least fo over a year, now I dared to buy it. I sold some old dresses (and lot's of other stuff too, I've had a table on flea market for long) and with that money I wanted to buy one and specially lovely dress. This was it. 

Eräänä iltana kello 11. Kuuman päivän jälkeen mitä pehmein lämmin ilta, tuo taianomainen persikkainen valo ja vesi kuin linnunmaitoa. Hameeni kastui mutta kuivui pyörämatkalla kotiin, oli yhä niin lämmintä. 
/ On one evening 11 pm. After a hot day the most softest warm evening, that magical peachy light and water like silk. My skirt got wet but it dried on my way home as I biked, it was still so warm. 

Korillinen kukkia juhannukseksi. 
/ A basketful of flowers for midsummer. 

Maailman söpöin tee-auto ja herkullista jääteetä Helsingissä. 
/ The most cutest tea-truck and delicious ice tea in Helsinki. 

Laiskana sunnuntaina yllättävä vierailu kivalla maaseutukirpparilla. 
/ A surprise visit on a nice countryside flea market on a one lazy Sunday. 

Ylihintaista teetä ja kahvia ja kakkua maailman kamalimmassa kahvilassa Helsingissä. Ensimmäinen pysähdys oli Café Angelica ja huh sentään mikä paikka. Tai siis paikkahan on aivan upea, kaunis piha  kukkineen ja kalusteineen ja itse talokin niin hieno sisältä ja ulkoa. Mutta missään en ole saanut niin huonoa asiakas"palvelua" kuin tuolla. Myyjä(omistaja?) oli niin töykeä ja ilkeä että ei tosikaan, olimme oikeastaan jo tilanneet kun tajusimme tilanteen älyttömyyden. Mies kuulemma etsi koko ajan piilokameroita jostain..heh. Joo. Mutta, tulipahan koettua. Älkää te menkö ;)
/ Crazy café in Helsinki. So expensive but the worst thing was the service..never had so bad customer "service" than in there. Woah. It didn't even feel real, E. said he was searching for hidden candid cameras all the time..:)  Well, kind of an experience. The café is called café Angelica in Helsinki. Please don't visit it :) 

En kyllä ihan heti keksi parempaa kesäherkkua kuin vaniljajäätelö ja tuoreet mansikat, siihen ehkä vielä vähän suklaakastiketta. 
/ I don't think there's no better summer-treat than vanilla ice-cream and fresh strawberries, maybe with a little chocolate sauce. 

Nämä kuulaat kesäillat ovat yksiä lempiasioitani. Se valo ja lämpö ja tunne kun tekisi vain mieli valvoa koko yö, kun ei oikeastaan edes väsytä. Tuntuu että kaikki on mahdollista. 
/ These clear summer evenings are one of my favorite things. That light and warmth and the feeling that you would just want to stay up all night, when you don't even feel that tires. Feels that everything is possible. 

Tämä mekko on vaan aivan täydellinen. Olen käyttänyt sitä jo niin paljon!
/ This dress is just perfect. I've already used it so much!

Hei sitten kesäkuu, olit aivan mahtava ja pakahduttava! Ja läkähdyttävä. Tuskistelin helteissä mutta nyt kun sataa ja ulkona on hädintuskin 10 astetta lämmintä..no, se lämpö kelpaisi kovasti. Ehkä heinäkuu vielä muuttuu lämpimäksi. 
/ Bye then June, you were absolutely great and wonderful! And boiling. I was irritated by the heat but now when it's raining and there's barely 10 C out..well, I would love some heat now. Maybe July will turn warm again. 

1 kommentti :

  1. Toivotaan, että mmuuttuu. Kova, pitkäaikainen helle ei kylläkään ole minun juttu, mutta lämpöä kiitos...se kelpaisi..:)
    Kiva aina katsella näitä kuukauden kuviasi..:)

    VastaaPoista