Pages

torstai 30. kesäkuuta 2011

Käytiin linnassa / In a castle

Ja siellä oli hienoa. Lapsi oli Linnassa ensimmäistä kertaa ja koska minunkin edellisestä käynnistäni oli ainakin 10 vuotta,se oli yhtä jännää molemmille. Heitettiin kolikko toivomuskaivoon,kurkittiin vanhoista ampuma-aukoista,ihmeteltiin hienoja huoneita,mentiin salakäytäviä,kuunneltiin kaikua Kuninkaan salissa ja tutkittiin näyttelyitä. Ostin itselleni kauniin pupukortin (kuva jostain keskiaikaisesta taulusta) ja lapselle avaimenperän,missä on pieni tykki. Ehdotin kyllä muita,mutta se oli paras:) Sitten torilta lisää herkkuja ja kesän ensimmäiset mansikkasmoothiet välipalaksi. Nam. 

It was beautiful. P. was there for the first time and because it was at least 10 years since my last visit,it was really exciting to both of us. We threw a coin in to a wishing well,peeked in and out of old loopholes,marveled at wonderful rooms,went through secret passages,listened how it echoed in the King's hall and visited few exhibitions. I bought a beautiful bunny-card for myself (picture is from an medieval painting) and a keychain with a cannon on it for P. I suggested some others,but that one was the best:) Then we bought some strawberries and peas from the market square and had our first strawberry-smoothies of the summer. Yum.

5 kommenttia :

 1. Kävin toukokuussa oppilaiden kanssa retkellä samassa Hämeen linnassa, ja olin jotenkin pettynyt. Minusta siitä oli sliipattu rosoisuus pois, liian kliiniseksi entisöity. Kauniin kortin sieltä ostin minäkin:)

  VastaaPoista
 2. Olen ollut Hämeen linnassa viimeksi ihan pienenä tyttönä. Silloin se oli ainakin tosi jännittävä paikka...

  VastaaPoista
 3. Tuo kortti on tosi kaunis. Minä olen ollut Hämeen linnassa joskus tosi pikkuisena tyttönä, pitäisi mennä käymään, kun kuitenkin huristelemme Hämeenlinnan ohi autolla monta kertaa vuodessa. Ei vaan jalka irtoa kaasulta.

  VastaaPoista
 4. MInäkin olen käynyt Hämeen linnassa pienenä tyttönä. Muistan vakuuttuneeni paikasta silloin. Pitäisikin mennä sinne joskus.

  VastaaPoista
 5. Liivia: Joo,tiedän mitä tarkoitat..linna olisi saanut olla vielä enemmän linnamaisempi. Mutta ehkä kaikissa kohdissa se ei ole ollut mahdollista,linnassa ennen ollut vankila pilasi aika monet vanhat rakenteet,tai näin ainakin olen ymmärtänyt. Kortit oli hienoja:)

  Merja: Pienenä se olikin jännä paikka,ei ehkä nyt enää..mutta mielenkiintoinen kuitenkin!

  Kirjailijatar: Niin,minä sentään asun melkein vastapäätä ja edellisestä käynnistä oli ainakin 10 vuotta:) Mutta nyt oli hyvä aika mennä lapsen kanssa. Malttakaa joskus laskea kaasua! :)

  Jonna: Tulkaa ihmeessä käymään! Lapsesi tykkäisivät varmasti,ja kyllä se aika vakuuttava oli minustakin,yhä edelleen. Sai mielikuvituksen laukkaamaan.

  VastaaPoista