Pages

maanantai 1. toukokuuta 2017

Hei sitten huhtikuu / Bye then April

Voi huhtikuu mikä ihana, julma kuukausi oletkaan! Yhdessä hetkessä on iloista linnunlaulua ja lämmittävää auringonpaistetta, pieniä silmuja ja hentoja vihreitä varsia ja seuraavassa lumipyry ja myrskytuulta ja jäätäviä rakeita. Pieni maistiainen keväästä, sitten ikävä hetkellinen takatalvi. 
/ Oh April, what a lovely, cruel month you are! In one moment there's happy birdsong and warming sunshine, small leaf buds and delicate green rods and in next moment a snow blizzard and stormy winds and icy hails. A small glimpse of spring, then a nasty temporary cold spell. 

Vaan tänään alkoi toukokuu (!!!) ja säätiedotus lupaa nyt vihdoin lämpimämpää ilmaa! Ihanaa! Viileitä aamuja ja iltoja taitaa riittää silti vielä pitkään - tässä olisi muutama tumppupari paleleville sormille :) Hinta 18 e pari (sis.postikulut). Tilaus kommentilla tai sähköpostilla :) 
/ But now it's May (!!!) and the weather report finally forecasted warmer days! So lovely! However, mornings and evenings are still quite chilly - here are few mittens for freezing fingers :) They're 18 e per pair + postage if you order outside Finland. You can make an order with a comment or with email :)  

Pienin kimppu. / Tiniest bouquet. 

Lunta on satoi viime viikolla melkein joka päivä tai yö. Ja sitten muutamien tuntien päästä kaikki oli jo sulanut ja oli ihan keväistä. Ja heti seuraavana päivänä sama juttu. Kevät tosiaan tulee keikkuen!
/ It snowed almost every day or night last week. And then, after some hours it has all melted away. And same thing right next day. What a spring!

Pitkästä aikaa riisipuuroa ja pieni lintukirja, mikä lainattiin kirjastosta - Elli on hyvin kiinnostunut linnuista nyt ja on aivan onnessaan kun tunnistaa niitä :) 
/ Rice porridge and a small book of birds from library - Elli is very interested about birds now and is so happy when she recognizes some of them :) 

Ellin ihania piirustuksia / Elli's lovely drawings 💕

Lähimetsät on taas sinivuokoista täplikkäinä!  / Our nearby forests are dappled with blue wood anemones again! 

Lisää Ellin tyyppejä - en kestä! / More Elli's creatures - I can't handle them!

Tiistai-iltana n. kello 11 aikaan..ja eilen oli tästä vielä talvisempaa. Aamulla olikin aivan postikortti-maisema, paksu kerros lunta puiden oksilla ja kaikki niin pehmeää ja valkoista. Tytöt menivät heti aamupalan jälkeen tekemään lumiukkoja ulos - vappuaattona! Aikamoista :) (vaan iltaan mennessä kaikki oli jo sulanut ja lumiukot kaatuneet) 
/ On Tuesday night about 11 pm...and yesterday it was even more wintry. In the morning the view was like from an postcard, a thick layer of snow on top of trees and everything so white and soft. The girls went out straight after breakfast to make snowmen - on May Day's eve! Quite something :) (but it was all melted by evening and the snowmen felt down) 

Pensaissa jo minilehtiä! / Mini-leaves on bushes already! 

Tuo oli hyvä kirja - pohjoismaista mytologiaa nykyaikana.
/ That was a good book - Nordic mythology in modern times. 

Keskiviikkoaamuna oli aika talvista! / It was quite wintry on Wednesday morning!

Pepin koulussa sai pukeutua joka päivä erilailla viime viikolla - oli vihreät vaatteet-päivä, satu&fantasia-päivä ja niin edelleen. Perjantaina sai olla mikä vaan ja Peppi oli prinsessa. Käytiin vuokraamassa tuollainen ihana mekko ja päähine pukuvuokraamosta ja Peppi oli niin onnellinen ja ylpeä asustaan 💚 Hän oli Usvametsän prinsessa Apila (itse keksitty nimi :)) 
/ There was a dress-up-week in Peppi's school last week - green clothes-day, fantasy-day and so on. On Friday you could be what ever you wanted and Peppi was a princess. We rented that lovely dress and headpiece and she was so happy and proud of her outfit. She was Princess Clover form Misty Forest (she made that up herself :))

Ihana, pieni hetki. / A lovely small moment. 

Lauantaina illalla...huhtikuu muuttui helmikuuksi. / On Saturday evening...April changed into February. 

Lauantaina myin paljon munkkeja ja saatoin myös syödä aika monta. Nam. Samalla oli viimeinen päivä tuossa kahvilassa..tuntui oudolta ja vähän haikealtakin mutta odotan jo innolla tulevaa! 
/ On Saturday I sold lot's of doughnuts and might have eaten quite many too. Yum. It was also the last day in that café..felt weird and bit melancholic but I'm already waiting for the upcoming excitedly!  

Näin paljon skilloja jo! / So many scillas already! 

Vaihdoin vihdoin ja viimein kaikkien kukkien ruukut ja mullat ja olin niin tyytyväinen kun sain sen tehtyä - ja olen aika varma että kaikki kasvini ovat myös! Toivottavasti saan tämän peikonlehdenkin piristymään, se on ollut jo pitkään vähän surkea näky. 
/ I finally changed all my plants into new pots and molds and was so happy that I did it - and I'm pretty sure all my plants are too! I hope I can cheer this monstera too, it's been quite sad for long. 

Oman pihan ensimmäiset krookukset / First crocuses on our yard 💕

Aivan ihanaa toukokuuta ja hauskaa vappua kaikille!
/ A super lovely May and happy May Day to all of you!

6 kommenttia :

 1. I love Peppi's princess costume, how pretty! We had snow here in New Mexico, USA yesterday. It was such a surprise. It should be almost hot by now. Happy May to you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! <3 And oh, that must have been a real surprise! We hadn't had snow in about week now (yey!) but it's still cold and they've forecasted snow for next week. I really hope it comes down as rain..:)

   Poista
 2. Lumesta huolimatta näissä kuvissa paistaa kevät! Ihana kuvasarja taas! Onnea uuteen työhön ja mukavaa vapunpäivää!

  VastaaPoista
 3. Upea usvametsän prinsessa ja mitkä piirrokset! Mukavaa vappua sinne!

  VastaaPoista