Pages

torstai 14. syyskuuta 2017

Ja sitten - syyskuu / And then - September

Kaunis syyskuu, kohta jo puolessa välissä. Miten nopeasti päivät ja viikot taas menevätkään!
/ Beautiful September, soon half way. How quickly days and weeks go by again!

Minulla ja tytöillä on tapana kerätä metsästä (tai rannalta tai ihan mistä vaan) kädet ja taskut täyteen pieniä aarteita: lehtiä, tammenterhoja, sulkia, kiviä, kukkasia. Tässä on osa Ellin aarteista yhdeltä metsäkävelyltä - söpöjä pieniä sieniä, "ritsakeppi" ja kauniita lehtiä. Ihan parasta oli kun pihlajanmarja-oksasta löytyi vihreä toukka!
/ I and the girls have a habit of collecting little treasures from the forest (or beach or from anywhere we are) and filling our hands and pockets with them: leaves, acorns, feathers, stones, flowers. Here's part of Elli's treasures from one forest walk - cute little mushrooms, "slingshot-stick" and pretty leaves. The best was when she found a green maggot from that rowan-branch! 

Hemman herkkuja. / Yummies at Hemma

 Syyskuu on ihana. Yllätyn siitä aina - ehkä sen unohtaa pimeän talven aikana ja kevään ja kesän innossa ajattelee syksyä vain kylmänä ja märkänä ja synkkänä. On se toki sitäkin mutta myös muuta. Nyt on vielä vihreää ja melko lämmintä ja kirkkaina, sateettomina päivinä lumoavan kaunista. Silti myös vähän syksyistä - pimeneviä iltoja ja aamuja, kypsyviä omenoita, ensimmäisiä keltaisia ja punaisia lehtiä.
/ September is lovely. It surprises me every time - maybe I forget it during the dark winter and in the spring's and summers's intensity I only think autumn is cold and wet and gloomy. Sure it's those too but also something else. It's still green and quite warm now and on bright, rainless days it's just enchanting. Still also bit autumnal - darker evenings and mornings, ripening apples, first yellow and red leaves. 

Metsästä löytyy vielä vähän mustikoita ja paljon puolukoita. Ellin kommentti puolukoista: "no jaa, ihan hyviä mutta vähän kirpeitä."
/ You can still find few blueberries and lots of lingonberries in the forest. Elli's comment about lingonberries: "oh well, quite good but little tart."

Vapaapäivinä on ihanaa mennä pitkälle kävelylle metsään, kulkea uusia polkuja ristiin rastiin, hengittää raikasta ilmaa. On hiljaista eikä juuri muita kulkijoita, vain minä ja koirat. Joskus näen vilauksen oravasta, lintuja näkee ja kuulee aina. Joka kerta keltaisia lehtiä on puissa ja maassa enemmän, saniaiset ruskeampia, mustikanvarvut punaisempia. Mietin pitäisikö ostaa sienikirja, olen unohtanut jo kaiken mitä lapsena opin isän kanssa sieniretkillä.  
/ On my free days it's wonderful to go for a long walk in the forest, walk on new paths here and there, breath the fresh air. It's quiet and there's really no other walkers, just me and the dogs. Sometimes I see a glimpse of a squirrel, birds can be seen and heard always. Every time there is more yellow leaves on trees and on the ground, ferns are browner, blueberry twigs more red. I wonder if I should buy a mushroom-book, I've forgotten everything I learned as a kid, picking mushrooms with my dad. 

Syksyisenä iltana tee maistuu erityisen hyvältä, kun aurinko laskee jo ennen kahdeksaa, hämärä yllättää ja viltin alle on ihanaa käpertyä. On ollut myös hyviä kirjoja ja kutomista, jonain iltana enemmän, jonain vähemmän. 
/ On autumn evening tea tastes especially good, when the sun sets already before eight, the dusk surprises and it's lovely to curl up under a blanket. There's also been good books and knitting, more or less. 

Lähdin ostamaan maitoa ja suklaata, tulin kotiin jättimäisen krysanteemin kanssa. (mutta muistin kyllä myös maidon ja suklaan!)
/ Went to buy milk and chocolate, came home with a giant chrysanthemum. (but I did remember that milk and chocolate too!)

Tänään taas vapaata, minulla ja Ellillä. Seuraavaksi suuntaamme metsään, tällä kertaa otetaan kori mukaan kaikille aarteille. Sitten vähän kotihommia, kirppispöydän täyttämistä ja tietenkin teetä ja kutomista. Mukavaa päivää teillekin!
/ Today free day again, for me and Elli. Next we'll go to the forest, this time with a basket for all our treasures. Then some housework, filling a flea market table and of course some tea and knitting. Wishing you a nice day too!

12 kommenttia :

 1. Voi miten kauniita metsäkuvia!
  Rakastan metsää ja rakastan syksyä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! Sama täällä - joka vuosi rakastan syksyä aina vain enemmän <3

   Poista
 2. It seems to me that you took some of your photos in Fairytale Land :)

  VastaaPoista
 3. The autumn woods are my favorite too. I always feel incredibly lucky to see them. The golden leaves especially are magical. But you seem to get magical light in each one of your photos. Thank you for posting.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, same here..I think the woods are better now than in the summer and that is crazy because I love summer - but there's just something lovely with this time. The mood is different, calmer.. hard to explain! Thank you Amara!

   Poista
 4. Ihan parhaalta kuulostaa teidän vapaapäivä! Ihania aarteita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne ovatkin - ja nyt kun niitä on vähemmän kuin ennen, niitä tosiaan arvostaa erilailla ja miettii mihin sen tärkeän ajan haluaa käyttää.

   Poista
 5. I can feel the autumn vibes. Its amazing!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! Glad to hear that <3 Autumn vibes are lovely.

   Poista
 6. I love Autumn, it's my favourite season! Thank you for sharing your autumn scenario with me :)

  VastaaPoista
 7. Löysin blogisi ihan sattumalta äsken ja oli pakko tulla kommentoimaan heti! Tosi kauniita kuvia, tästä välittyy ihanasti syksyn tunnelma!

  VastaaPoista