Pages

tiistai 12. tammikuuta 2021

Marraskuu, minun kuukauteni / November, my month

Ulkona on aivan valkoista ja uusi vuosi on jo toisella viikolla mutta nyt on marraskuun aika. 
Marraskuu, kuukausi jota rakastan vuosi vuodelta enemmän. Pimeys, joka ei enää tunnukaan niin pahalta. 
/ It's all white outside and new year is already on its second week but now it's time for November. November, the month I love more year by year. Darkness, that doesn't feel that bad after all. 
 
Vanhoja muistoja kesästä kauan sitten. Löysin tytöille ostamani kasvi"prässin" (ihan lelu ja tosi pieni) ja sen välissä oli kaikkea kaunista ja haurasta, monen vuoden takaa. 
/ Old memories from a summer long ago. I found this flower-press I bough for girls (it's a toy really and really small) and it was dull of all these beautiful and delicate flower from many years ago. 
 
Ah, sumuiset kuuraiset aamut ovat parhaita aamuja! 
/ Ah foggy frosty mornings are the best mornings!

Synttäripäivänä lumisadetta ja ihanimmat Papun housut jotka tulivat juuri sopivasti postissa edellisenä päivänä. 
/ Little bit of snow on my birthday and the loveliest Papu pants that I got from the mail perfectly the day before.
 
Tekemäni muki, pieni mutta suloinen. 
/ A mug I made. Small but cute. 

Yhden harmaan päivän piristys : Kahvila Siiri. Ai että kun toivon että asuisin lähempänä, niin täydellinen kahvila kun vaan voi olla. Tuonne menisin vapaapäivänä lukemaan kirjaa ja lipittämään teetä, herkuttelemaan parhailla korvapuusteilla ja istumaan puutarhaan kauniina kesäpäivänä. 
/ One grey day needed a cheer up so it was Cafe Siiri. Oh how I wish I'd live closer, such a perfect cafe. I would go there on my free days to read and drink tea, feast with the best cinnamon buns and sit in the carden on a beautiful summer day. 

Hassu marraskuu. Päiviä ja hetkiä kun oli ihan syksyistä, kuivaa, valoisaa ja tämä metsä, ihan vihreänä. 
Ja sitten taas loputonta sadetta ja kuraa ja harmautta. Tykkään molemmista. Mieheni ei voi ymmärtää kun haluan lähteä sateella(kin) kävelylle. Eivätkä koirat, hahhah :) 
/ Funny November. Days and moments when it was all autumnal, dry, bright and this forest, all green. And then again endless rain and mud and grayness. I like both. E. can't understand when I want to go out for a walk in the rain(too). Neither does our dogs, haha :)) 

Miehen tekemä synttärikakku - oli hyvää!
/ E. made me a birthday cake - it was good!

Kukkuu! Kävin Tampereella moikkaamassa pikkusiskoa, oli mukava päivä. Käveltiin paljon, puhuttiin paljon ja syötiin paljon :) 
/ Hi! I went to Tampere one day to see my little sister, it was a nice day. We walked a lot, talked a lot and ate a lot :) 

Kahvila Siirin herkkuja. 
/ Treats from Cafe Siiri. 

Hullu kulho-nainen. Kuinka monta kulhoa on tarpeeksi? Tai liikaa? Aion kyllä tehdä vielä lisää :))
/ Crazy bowl-lady. How many bowls is enough? Or too much? I am going to make more though :))

Kahvila Runo Tampereella. Niin kaunis paikka ja rakennus vaan palvelu näköjään aina huonoa. Harmi juttu. 
/ Cafe Runo in Tampere. Such a beautiful place and building but service seems to be bad always. Shame. 
 
Kesän viimeinen kukka, jäätyneenä eräänä sumuisena, upeana aamuna. Oli uskomattoman kaunista. Marraskuusta on vielä lisää kuvia, laitan nekin tänne koska no, marraskuuta ei voi jättää välistä vaikka kuinka olisi jo uusi vuosi ja siitäkin kaikkea näytettävää!

 / The last flower of the summer, frozen on a one foggy, gorgeous morning. It was unbelievable beautiful. I still have more pictures from November, I'll put them here also because well, I can't skip November, no matter if it's new year and all the new things to show too!

 

6 kommenttia :

 1. Upeita marraskuun kuvia!
  Rakastan syksyä ja tuulta ja sadetta. Silloin joskus, kun asuimme kerrostalossa, nauroin, että ihmiset varmasti katsoivat, kun mitä "kurjempi" oli ilma sitä varmemmin minä lähdin lenkille..:))
  Rakastan myös tätä hetkeä, kun luonto on vakoisen pumpulin peitossa....ja nytkin tuulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, just pari päivää sitten lähdin kävelylle kun oli kunnon lumimyräkkä - se oli mahtavaa!

   Poista