Pages

keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Hei 2022! / Hi 2022!


Ja sitten alkoi 2022 ja pitkä tammikuu. Aloitimme vuoden nuotioretkelle, kävin ystävien kanssa Palanderin talossa, kahlasin lumimyräkässä, otin kuvia vintillä, leivoin muffinseja ja niin edelleen.  

(Tein viime tammikuussa ihan oikeaan aikaan postauksen ja siellä on paljon samoja kuvia ja juttuja kuin tässä mutta en jaksa nyt välittää siitä - kun muistellaan niin muistellaan kunnolla! :))

/ And so started 2022 and long January. We started the year with a campfire-trip, I visited Palander's house (museum) with friends, waded in a snow blizzard, took pictures in our attic, baked muffins and so on. 

( I made a post in last January in real time and there's lots of same pictures and stuff than in this post but I don't care about that now - when you reminisce, you do it probably! :))

Lumipyryssä pihan takana ryteikössä. 
/ In a snow blizzard in a thicket behind our yard. 

Lumipyryssä metsässä. 
/ In a snow blizzard in the forest. 

Tammikuussa sairastimme kaikki myös koronan. Olin pari viikkoa pois töistä, ensimmäisen reilun viikon sairastin itse ja loppuajan olin Ellin seurana. Kurkkukipua, tukkoisuutta, yleistä huonoa oloa, hengenahdistusta ja voimattomuutta. Söin paljon herkkuja joita mies toi kukkien lisäksi kaupasta (ennen kuin itse sairastui), luin, lepäilin. Ja miten ihanaa olikaan lopulta päästä hetkeksi ulos ja metsään, aurinkoon ja raikkaaseen ilmaan. 
/ We also got covid in January. I was couple weeks at home, first I was sick bit over a week and then I stayed home with Elli. Sore throats, stuffiness, just feeling bad, difficulty to breathe and weakness. I ate lots of treats which husband brought me from the market with flowers (before he got sick too), read, rested. And how wonderful it was to finally get out for a moment, into the forest and sun and fresh air. 

Ihana Palanderin talo ja ihana Runebergin kakku mitä leivoin monta kertaa koska se on niin HYVÄÄ. 
/ Lovely Palander's house and lovely Runeberg's cake which I baked many times because it's so GOOD. 

Tammikuussa tuli myös lunta. Todella, todella paljon ja melkein kaikki yhdessä yössä. Tein lumitöitä tuntikausia - mutta metsässä oli aivan taianomaista. Niin paljon lunta, niin pehmeää ja valkoista ja aivan erinäköistä. 
/ We also got snow in January. Really, really lot and almost all in one night. I ploughed for hours - but forest was absolutely magical. So much snow, so soft and white and everything looked different. 

Yksi lempikaupoistani/kirppareista on OldsCool mistä on pari muutakin kuvaa täällä. Todellinen aarreaitta - ja vaikka ei ostaisikaan mitään, se on käymisen arvoinen paikka. Niin paljon katseltavaa ja tutkittavaa, hyvää musiikkia, mukava tunnelma. 
/ One of my favorite shops/flea markets is OldsCool which I have couple other pics here too. A real treasury - and even though you wouldn't buy anything, it's worth a visit. So much to look and see, good music, nice atmosphere. 

Koronan jälkeen lumituiskussa. Tuntui että tuuli puhalsi kaikki pöpöt pois. 
/ After covid, in a snow blizzard. It felt like the wind blew all the bugs away. 

 
Tammikuu on aina ollut yksi inhokki-kuukausistani mutta tämä viime vuoden tammikuu ei ollut niin raskas - huolimatta kaikesta siitä lumesta ja talvisuudesta. Ehkä parin viikon kotona oleilu helpotti pahinta ahdistusta. Mutta olin silti iloinen kun tammikuu vihdoin loppui!
/ January has always been one of my least favorite months but this last January wasn't that heavy - despite all that snow and winter-ness. Maybe that couple weeks I stayed at home made my anxiety bit easier. But I was still happy when the month finally ended!Ei kommentteja :

Lähetä kommentti