Pages

sunnuntai 25. heinäkuuta 2010


Eilen tassuttelin villasukissa,tänään ohut mekkokin on tuntunut olevan liikaa. Ilma on paksua ja nihkeää. Viime yönä ukkonen herätti meidät ja pelästytti toisen koiran saunaan piiloon,ehkä niin käy tänäänkin. Toivottavasti,vaikka eilen pelottikin. 
Lapsi on ollut kumman kiukkuinen,mies väsynyt ja minä nuutunut. Haluaisin viileyden takaisin,mukillisen teetä ja tummaa suklaata. Haluaisin kaikkea muutakin,mutta en saa mitään aikaiseksi. Syytän säätä.
Ja vaikka kaipaankin viileää,en halua sanoa kesälle vielä hyvästejä. Vilja kuitenkin kypsyy kovaa vauhtia ja kohta on jo elokuu. Fidasta löytämäni langatkin ovat ihan syksyn sävyisiä. Ja ihan kuin tuulessa olisi jo aavistus syksyä...

Sunnuntailaulu. Nuutuneeseen oloon ja suklaan kaipuuseen. 

I walked in woolen stockings yesterday,but today even a thin dress feels too much. Air is heavy and damp. Last night a thunder woke us up and scared our dog Nelli so much that she went hiding in sauna. Maybe a thunder will came today too,hopefully,althoug it was a bit scary yesterday. 
I've been feeling bit numb and tired,so has my parter. And our girl has been strangely snappy. I would like to have the coolness back,a mugful of tea and some dark chocolate. I would like to have lots of other things too,but I can't get anything done. I blame this weather. 
And although I miss the coolness,I don't want to say goodbyes to summer yet. However,corn is growing fast and August is almost here. And some yarns I found from a flea market have all the colours of the autumn. And it feels like there's a hunch of autumn in the wind too...

Sundaysong. To help the numbness and longings for chocolate.

6 kommenttia :

 1. Meillä oli vielä aamullakin ihanan viileää ja nukuin viime yön paremmin kuin pitkään aikaan..Kerttukin malttoi nukkua yhdeksään saakka :) Mutta nyt on kyllä taas niin läkähdyttävän kuuma, että plääääääpläääää. Ihania lankoja!

  VastaaPoista
 2. Tänä aamuna oli meilläkin viileää, villasukat jalassa olen haahuillut koko päivän. Minäkään en haluaisi syksyn vielä tulevan, vaikka tuntuu, että se on ihan nurkan takana, vähän hirvittää.
  Tänä kesänä ei ole edes kunnon ukkosta ollut, vaikka on kumminkin niin hikisiä kelejä pitänyt, että luulisi ukkosenkin kasautuvan. Aina se on päästänyt rajuilman jossain muualla. Tulisi joskus tännekin, minä rakastan ukkosia ja myrskyjä :)

  Tämän päivän kuvasarja on suloisen kaunis. Miten oletkin saanut noin kauniisti ikuistettua viljan vihreän.

  VastaaPoista
 3. Kauniit kuvat, ihana sarja!

  Nyt on kyllä ollut muutamina öinä kovin syksyinen tunnelma. Vähän jo hirvitti, sinnekö se kesä meni.. Mutta nyt taas tuntuu, että ei se minnekään mennyt, onneksi :)

  Meilläkin on ollut muutamat tosi kovat ukkoset. En oikeastaan pelkää ukkosta, mutta nyt vähän kyllä hirvitti, kun tuntui ihan päällä jyskävän ja paukkuvan.

  VastaaPoista
 4. Todella kauniit kuvat, kaikki kolme, varsinkin kaksi alimmaista. Kyllä vilja on kaunista, kun siihen paistaa valo.

  En minäkään saa mitään aikaiseksi tässä painostavassa nihkeydessä. Ihan mahdottoman painostava ilma. On väsynyt, nuutunut, kurja ja väsynyt olo koko ajan. Mutten minäkään halua kesän silti loppuvan, ei ihan vielä.

  VastaaPoista
 5. Oi kuinka kaipaankaan viileyttä! Eilinen päivä oli kyllä kamala, en olisi millään jaksanut tehdä mitään kuumuuden ja kosteuden takia. Ilmeisesti se kuumuuden ja kosteuden yhteisvaikutus oli eilen 37 astetta, tai näin ainakin kuulin. Mutta sunnuntailaulu oli ihana :)

  VastaaPoista
 6. Outi: Kiitos! Joo,nyt on taas niin kuuma että apua. Nukkuminen on nihkeää,E:kin siirtyi taas alakertaan:) Tänään onneksi tuulee ja kovaa!

  Solen: Kiitos:) Ei kai se syksy nyt ihan vielä tule..en ole minäkään nimittäin valmis! Vaikka rutisenkin kuumasta,en halua kylmää:) Nyt on ollut taas niin kuuma että pakko sielä on kohta ukkostaa..

  Malla: Kiitos paljon! Totta,nyt ei ole taas syksystä tietoakaan:) Mutta kovaa ukkosta kaipaan tänne,raikastamaan ilmaa. Vaikka pelkäänkin:)

  Kirjailijatar: Voi,kiitos:) Vilja on kaunista,voisin kuvata sitä vaikka kuinka paljon.
  Samat sanat,täysin. Olo on kaikkea tuota,mitään en saa aikaan mutta en silti halua että tämä loppuu!

  Liisa: Hyvä jos tykkäsit laulusta:) Ja voi jestas..nyt tuntuu kyllä siltä että olisi 37 astetta,ilma on niin kosteaa. Huh.

  VastaaPoista