Pages

lauantai 14. elokuuta 2010

Rakastuin / I fell in love1. Poro tunturilla,kuva miehen ottama. / Reindeer on a fjeld,picture by E. 
2. Kalaverkkoja Pulmankijärven mökin seinällä. / Fishnets on our cottages wall in lake Pulmanki.
3. Ivalon lähellä majotuimme Ukonjärven lomakylään kivaan mökkiin,minkä terassilta oli vain muutama hassu askel järveen..maisemat olivat upeat! Ja tottakai miehen piti mennä heti kalaan:) / We stayed one night by lake Ukonjärvi (near Ivalo) in a nice cottage. Its terrace was only a few steps away from the lake..the views were amazing! And of course my partner had to go fishing right away:) 
4. Saman järven rannalla. Vesi oli aivan uskomattoman kirkasta joka puolella! / By the same lake. The water was unbelievably clear all over there!
5. Miehen kengät kivellä. / His shoes on a rock. 
6. Minä rannassa. / Me on the beach.
7. Auringon viimeiset säteet osuivat kivasti Suomussalmen mökin ikkunaan. / Last sunbeams on our cottages window in Suomussalmi.

Rakastuin vanhoihin punamullattuihin taloihin,hylättyihin piha-piireihin,notkahtaneisiin aittoihin,suurin soihin,tyyniin suolampiin,viivasuoriin teihin,jokimaisemiin,vapaana vaeltaviin poroihin,jäkälään,tupasvillaan,kanerviin,puuttomiin tuntureihin,ystävällisiin ihmisiin,letkeään puheeseen,pieniin tunturikoivuihin,poronkäristykseen,kotitekoiseen puolukkahilloon,kaasulieteen,upeisiin koskiin ja puroihin,puhtaaseen ilmaan,kirkkaisiin vesiin,hiekkarantoihin,hiljaisuuteen,
kiireettömyyteen,meren tuoksuun,pieniin satamiin,siloisiin rantakiviin,simpukoihin,nousuveteen,kallioihin,lampaisiin,pieniin kyliin..kaikkeen. 

I fell in love with old houses painted on red ochre,abandoned yards,barns bent down,big swamps,calm swamp ponds,long and straight roads,river views,freely wandering reindeers,linchens,heathers,treeles fjelds,friendly people,laid back talk,little birches,chopped reindeer meat,homemade lingonberryj-jam,gas cooker,wonderful rapids and streams,clean air,clear waters,sand beaches,silence,leisurely,the smell of an ocean,little harbours,smooth stones on beaches,seashells,rising tide,great rocks,sheeps,little villages...everything.

8 kommenttia :

 1. Aivan ihanan tunnelmallisia kuvia ja niin kauniit värit! Ymmärrän, että rakastuit.

  VastaaPoista
 2. En ole ehtinyt kommentoida, mutta lukenut olen jokaisen suurella hartaudella. En voisi kuin ihmetellä, jos ET olisi rakastunut. Minäkin haluan tuonne, kokea jotain samanlaista mitä te. Joku kummallinen Lapin kaipuu iski, vaikka en ole ikinä siellä käynyt. Nyt tuntuu, että miksi ihmeessä en ole!?

  Kaunis kuva sinusta tuolla aiemmassa postissa. Ja kuva, missä on koivujen välissä verkot kuivumassa tarttui myös muistiini. Siinä on ihanaa rauhaa. Kuva, missä on aamupalapöytä ja höyryävät kupit ja se toinen, missä on sininen kahvipannu, saavat minulla sen kaipuun suurimmilleen.

  VastaaPoista
 3. Ei tarvitse matkustaa maailman ääriin, että voi nähdä jotain ihmeellistä ja kokea suurta.

  VastaaPoista
 4. so much beauty !
  i was not there in person but even though your photos i feel my heart filled with something bigger, something happy !

  ps : hey, these are my husband's shoes !!! no kidding !

  VastaaPoista
 5. Kiitos näistä upeista Lapin kuvista. Ahmin kaikki kerralla, kun en ole ehtinyt koneen ääreen aikaisemmin. Aivan upeita. Tuli niin ikävä Lappiin, jossa en ole käynyt moneen kesään. Se avaruus, hiljaisuus, värit...oioi. Teillä oli varmaan tosi ihanaa.

  VastaaPoista
 6. Oi näitä kuvia, salpaavat hengen kauneudellaan.
  Kiitos Niina!

  Mietin juuri vasta kuinka kauan matkasimme Lappiin, vaikka se onkin Suomessa, niin kyllä aika monen tunnin takana ( siis jos lähtee täältä etelästä ) .

  VastaaPoista
 7. oihh,lappi kuume kasvaa kasvamistaan. en ole käynyt kuin 1 kerran ja talvella. kesällä tahtoisin kovin mennä. ehkäpä tulevaisuudessa. kuvat ovat niin kiehtovan kauniita

  VastaaPoista
 8. Sunells: Voi,kiitos! Ei kyllä voinut olla rakastumatta.

  Solen: Minäkään en ollut koskaan aikaisemmin käynyt Lapissa ja totta puhuen nytkin jokin vähän epäilytti..että höh kun mennään vaan Lappiin. Mutta eihän se ollutkaan mikään "vaan",ei tosiaan! Rakastuin ihan tosissaan. Ja varmasti rakastuisit sinäkin! Toivon kovasti,että pääset sinne joskus! Ja kiitos! Ne ovat minunkin lempparikuviani.

  Jonna: Tuo on kyllä niin totta! Ja tämä reissu sen todisti jos mikään.

  Valerie: Thank you! So lovely to hear that:) And oh,what a coincidence with those shoes,so funny!

  Kirjailijatar: Ole hyvä ja kiitos itsellesi!

  Celia: Voi,kiitos itsellsi! Olet ihana!

  Anonyymi: Kiitos! Toivottavasti pääset Lappiin kesälläkin,oli ihanaa!

  VastaaPoista