Pages

torstai 12. elokuuta 2010

Olo on nuutunut,väsynyt,veltto,tylsistynyt,kärttyinen ja jotenkin kovin epätodellinen. En yhtään tykkää olla kotona,melkein kaikki ärsyttää. Täällä on niin paljon liikaa kaikkea - ihmisiä,tavaroita,autoja,taloja,melua,ääniä. 
Ei yhtäkään ihanasti solisevaa tunturipuroa tai vapaana juoksentelvia poroja. 
En olisi kyllä uskonut sanovani näin,mutta kaipaan takaisin Lappiin. Niin paljon että ei tosikaan. Tarviiko edes sanoa,että reissumme oli aivan ihana? No,oli se! Lähes täydellinen,vain miehen ikävä flunssa ja liian lyhyt aika harmittivat. Sanonkin siis heti: jos joskus lähdet Lappiin ja ajat sinne Suomen läpi,varaa aikaa ainakin kaksi viikkoa,yksi ei riitä mihinkään. Nähtiin kyllä paljon upeita paikkoja mutta niin paljon jäi myös näkemättä. Sitä ei tajuakaan kuinka iso maa Suomi on. 
Ja kaunis. Varsinkin vyötäröstä ylöspäin:)

Kuvat ovat sikin sokin sieltä täältä / Pictures from all around

1. Ensimmäinen ilta Pulmankijärvellä. Kalaverkot ilta-auringossa./ First evening on lake Pulmanki. Some fishnets on the beach of our cottage. 
2. Iltatee Pulmankijärven mökissä. Kaapeissa oli ihania,vanhoja astioita,niistä kelpasi herkutella./Evening tea. There were lovely old dishes in the cottage.
3. Tupasvillaa tunturilla. Ja ihan kaikkialla. Piti kerätä sitä mukaankin,mutta näköjään unohdin. / Eriophorum vaginatum on a fjeld. And everywhere else too. 
4. Varjoja. Olen kerrankin pidempi kuin mies. / Shadows. For once I'm taller than E:) 
5. Lähellä Nuorgamia,matkalla Pulmankijärvelle. Niin ihana paikka ja upeat maisemat että ei voinut muuta kuin pomppia! / Near Nuorgam,on our way to lake Pulmanki. It was so lovely place and the views were so amazing that all I could do was jump!
6. Matkan ensimmäisenä iltana jäätiin yöksi Suomussalmen kupeeseen kivaan mökkiin. Tyynyllä odotti aivan täydellinen matkalukeminen Lapin reissulle! / We stayed the first night of our trip near Suomussalmi in a nice little cottage. A perfect book for a trip in Lapland was waiting on a pillow : The Year Of The Rabbit by Arto Paasilinna. 

I feel tired,confused,lazy,bit bad-tempered and somehow unreal. I don't like to be at home,almost everything is annoying me. There is too much everything - people,cars,belongings,houses,buildings,noise. 
Not a single lovely stream coming from a fjeld or reindeers running freely. 
I thought I never say this but I already miss Lapland so very much. Wish I could go back there right away. Do I even have to say that our trip was absolutely wonderful? Well,it was! Almost perfect,if only my parter would'nt been sick and if we had had more time. So I must say right away: if you ever visit Finland (and Lapland) by car,take at least two weeks for it. We saw lot's of beautiful places,but we hadn't had time to see all the places we wanted. You don't even realize how big contry Finlad is until you drive through it. And beautiful too.

10 kommenttia :

 1. Kyllä se siitä, aina loman jälkeen on kenkkuolo! Ihania tupasvilloja ja ihana riemuloikka :D

  VastaaPoista
 2. Voi miten huikean kauniita kuvia! Lappi-ikävä iski ja kovaa näiden kuvien jälkeen.

  Kivaa kun olet taas täällä :)

  VastaaPoista
 3. Lappiin on päästävä joskus. Piste.

  Luin joskus Paasilinnoja hurjat määrät. Ne vanhat on hyviä, mutta uudemmat ihan kökköjä.

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, olet tullut takaisin!!!!
  Ja niin kauniita kuvia.

  Olen käynyt Lapissa vain talvella, ois niin kiva päästä sinne joskus kesän valossa.
  Toivottavasti saadaan nähdä vielä lisää kuvia matkaltanne!

  VastaaPoista
 5. It all looks so beautiful ! I can understand it is very hard for you to get back to your routine in the city.
  I hope that at least your partner has fully recovered by now...
  Most of time I feel a bit the same when I come home and I'm overwhelmed by a sudden less pleasant reality.
  I'm sure I'd love Lapland ! We can't afford 2 weeks there from here in Western Europe yet, but our little New Year city break might take us to your country this year (also on the list are Oslo & Vienna)
  take care xo
  nb : how cosy this photo with the blue kettle feels :)

  VastaaPoista
 6. lappi on ihana. joskus on reissattu ihan tappiin saakkaa, niin pitkälle kun ylös vaan pääsee ja siellä oli kaunista!!

  VastaaPoista
 7. Niin kauniita kuvia! Tuo teekuppikuva erityisen symppis.

  Minä haikailen käsivarteen. Kun joskus pääsisi sinne. Yllästä pohjoisempana en ole ollut, ja se tuntuu jotenkin nololta, olen sentään pohjoisen tyttöjä.

  VastaaPoista
 8. Mielettömän kaunista, tupasvilloja ihastelin minäkin!

  Olen käynyt Lapissa ainoastaan lumi-aikaan (okei no yhden kerran kesällä Posiolla, mutten ollut kovin Lappi-maisemissa), mutta teimme aikaisemmin kesällä päätöksen, että pian täytyy kokea myös kesä-Lappi.

  VastaaPoista
 9. Lapissa en ole käynyt mutta samanlainen olo on ollut Alpeilta palattuani.Kaikkea on liikaa palatessa.

  VastaaPoista
 10. Outi: Kiitos:) Ja joo,kyllä tämä tästä,nyt on jo ehkä vähän parempi..

  Malla: Voi,kiito sinulle! On kivaa olla täällä,mutta mieluusti olisin noihin maisemiin kyllä jäänyt:)

  Jonna: Lappiin siis! En voi muuta kuin suositella. Ja joo,miehellä on vino pino Paasilinnoja ja sanoo samaa,että uudet ihan kökköjä. Tuo taisi olla ensimmäisesi,elokuvan olen kyllä nähnyt..mutta pitää kyllä lukea lisää!

  Celia: Voi,kiitos! Olet ihana:) Toivottavasti pääset Lappiin joskus kesällä,oli niin upeaa! Minä en taas ole ollut siellä koskaan aikaisemmin,talvellakin nuo maisemat ovat varmaan kauniita.

  Valerie: Well,it's getting bit easier but I still feel bad beeing here. And my partner is still sick:( But luckily much better than on our trip. And oh,are you really coming in Finlad?! Wow,that's great! I really wish you can visit Lapland too,but ofcourse I understand the lack of time.. I would LOVE to visit France sometimes,it's been my dream for years:)

  Mirka: Joo,mekin mentiin niin ylös kun päästiin..siellä on kyllä kaunista,niin erilaista kuin täällä!

  Merja: Kiitos! Käsivarressa olisi kyllä hienoa käydä..ja joka puolella! Suomi on kyllä pullollaan mielenkiintoisia paikkoja.

  Minja: Voi,kiitos! :) Minä en tosiaan ole ollut koskaan ennen Lapissa,kesä-Lappi oli ainakin upea! Suosittelen!

  Piilomaja: No uskon. Ikävä tunne,tekisi mieli vaan lähteä takaisin..

  VastaaPoista