Pages

perjantai 13. elokuuta 2010

3380 km

 Hämeenlinna-Padasjoki-Kuhmoinen-Jämsä-Korpilahti-Muurame-Jyväskylä-Suonenjoki-Kuopio-Siilinjärvi-Nurmes-Kuhmo-Suomussalmi-Kuusamo-Kemijärvi-Sodankylä-Ivalo-Inari-Utsjoki-Nuorgam-Pulmankijärvi-Polmak-Båtsfjord-Nesseby(Uuniniemi)-Vadso(Vesisaari)-Rovaniemi-Simo-Ii-Haukipudas-Oulu-Kempele-Liminka-Kärsämäki-Pyhäsalmi-Pihtipudas-Viitasaari-Äänekoski.

Näiden kaikkien kaupunkien ja kylien läpi ajettiin. Ensimmäisenä päivänä Suomussalmelle asti,missä oltiin yötä Kangasjoen Leirintäalueella. Seuraavana päivänä jatkettiin ylöspäin,Kuusamossa pysähdyttin ihanaan lankakauppaan ja halpamarkettiin ostamaan minulle sukkia (en muistanut ottaa yhtäkän paria mukaan:)). Kuusamo oli mukavan oloinen paikka,sen liepeillä olisi saanut kyllä aikaa kulumaan vaikka pari päivää. Tai enemmänkin. Kemijärvelläkin pysähdyttiin,mies kävi lääkärissä ja sen jälkeen pidettiin pieni evästauko rannalla. Illaksi ehditiin Ivaloon,missä oltiin yötä Ukonjärven lomakylässä. Upea paikka ja hieno mökki ja aamulla pihalla seisoi iso poro. Pessi olisi halunnut syödä sen ja jokaisen muunkin poron minkä näki:) Kolmantena päivänä päästiin Pulmankijärvelle. Sieltä käytiin tutkimassa vähän Norjaa ja siellä vasta kaunista olikin! Harmittaa vieläkin kun aikaa oli niin vähän. Norjassa ei muutenkaan voitu olla kauhean kauaa,sillä koirat piti jättää mökkiin. Suomi on kuulemma rabies-maa ja koirat olisi pitänyt rokottaa 120 päivää ennen matkaa..ja kahteen koiraan olisi uponnut useampi sata euroa. Huh. Mutta..seuraavalla kerralla sitten. 
Alas tultiin Rovaniemen kautta,missä oltiin yö hotellissa. Ja sitten yhtäkkiä oltiinkin jo kotona. Tuliaisetkin unohtui ostaa. 

1. Tyyni Pulmankijärvi lähtöpäivänä. / Calm lake Pulmanki on our last day there.
2. Simpukankuoria Norjassa,meren rannalla. / Seashells on the seashore in Norway.
3. Minä Kemijärvellä / Me in Kemijärvi
4. Suomenkartta täynnä nuppineuloja. Mekin jätettiin sinne yksi. / A map on Finland full of pins. We left one too. 
5. Pessi tähystelee takaikkunasta / Pessi peeks from our car window
6. Pulmankijärven mökin piha kello 00.50. Oli aika valoisaa. / Our cottages "yard" at 00.50 am. It was pretty bright. 

We drove throuhg 37 towns and villages. So many beautiful places,so little time. We even forgot to buy souvenirs.

8 kommenttia :

 1. ihana värimaailman kuvissa. itse olen syntyisin posiolta, kuusamon vierestä. en ole käynyt siellä pariin vuoteen ja unohdan aina sen ihanuuden, kymmeniä kilometreja jatkuvat erämaan. se on rauhallista, varsinkin talvella ja pimeällä.

  VastaaPoista
 2. Oi oi oii! Ihana valo ja väri..niin raikkaan näköistä.

  VastaaPoista
 3. Luen tekstin kun palaan kaupungista, mutta oli pakko kurkata kuvat kun huomasin että olet päivittänyt. Mieletön kuva sinusta, kaunis!
  Ja tuulitukka-koira <3 oih!

  VastaaPoista
 4. Voi jestas, KAUNISTA!
  Kaikki niin kaunista!

  VastaaPoista
 5. Voi,kiitos teille!! Siellä tosiaan oli kaunista,ihan henkeäsalpaavan kaunista..tuntuu vain,että nämä kuvat eivät riitä mihinkään. Mutta kai sitten edes vähän:)

  VastaaPoista
 6. wow such a pretty photo of you !
  are these numerous pins showing all the place you've been to ?!! midnight sun must be quite an experience !

  VastaaPoista
 7. Ihmettelin ensin simpukankuoria... ja sitten tajusin että olette menneet Norjaan saakka ja merelle :)

  Tykkään tuosta kuvastasi, miten valo tekee hienon kuvion hiuksiisi.

  VastaaPoista