Pages

maanantai 13. syyskuuta 2010

Syksyn sävel


Ulkona on ihana ilma. Lämmin ja kostea ja utuinen. Vaikka kävelylle ei kaatosateessa päästykään,käytiin nopeasti puistossa ja saatiin naapurit kylään. Syötiin banaanikakku loppuun,puhuttiin monen viikon kuulumiset ja lapset saivat seuraa toisistaan. Oli mukavaa. Myöhemmin,lapsen nukkuessa kävin ravistamassa luumupuut melkein tyhjiksi ja tein luumuhilloa. Hassua,kirpeän makeaa hilloa. Varmaan aika ihanaa vaniljajäätelön kanssa..:)
Syksy tuntuu olevan pidemmällä kuin viimevuonna samaan aikaan,lehtiä on maassa paljon enemmän ja maisemakin on muuttanut väriään hurjan nopeasti. Tykkään. Toivottavasti tämä vaihe kestää pitkään. 
Ja niin,muutama pari ranteenlämmittimiä olisi kaupan. Vähän hassunkurisia pötkylöitähän nuo ovat,mutta jos käsiä paleltaa niin viidellä eurolla (+ postikulut) lähtisi pari lämmittämään.

I love this weather right now - it's  warm,humid and a bit foggy. And although we couldn't go for a walk in a pouring rain,we had a little play moment in a park and after that our neighbours came to visit us. Our kids played together while we ate the rest of the banana cake and talked about grown-up-things. It was nice.
Later,when our girl took her afternoon nap,I made some plum jam and now I can't wait to taste it with vanilla ice-cream...yum:)
There's already lot's of leaves in the ground and the landscape has changed its colours fastly. I like it so much and I hope it stays like this for long. 
And here's a couple pairs of wristwormers I made. They're quite funny and bumpy,but if your hands are cold,I can send you a pair for five euros (+ postage).

21 kommenttia :

 1. symppiksiä nuo lämmittimisesi, raidalliset ovat tosi kivat.

  saisipa banaanikakkua tai mitä vaan herkkua, mulla mekonmahtumisrupeamaa vielä viikko. ens viikolla mulle kaikki herkut!

  VastaaPoista
 2. Minä voisin ottaa nuo toiset vasemmalta, jos ovat vielä vapaana! Siis nuo harmaat.

  Banaanikakkua pitäisi tehdä täälläkin, se on niin herkkua! Juurikin sillä sinun reseptilläsi :)

  VastaaPoista
 3. Liivia: Kiitos,symppikisiä hyvinkin:)
  Ja voi,mulla ei varmaan riittäisi itsekurin herkkulakkoon,olen sellainen sokerihiiri ettei tosikaan! Mutta onneksi sinulla ei ole kuin ensi viikkoon enää!

  Malla: Kivaa! Laitatko mulle mailissa osoitteesi (muruinen@luukku.com) niin laitan sulle pienen paketin tulemaan:) Ja toi banaanikakku on niiiin hyvää,hyvä että sinäkin tykkäsit!

  VastaaPoista
 4. Voih, Malla kerkesi harmaat varaamaan:/ Kai sitä pitää vaan puikot ottaa käteen ja alottaa aivan itse tekemään.. jotenkin villasukat houkuttelee nyt enemmän:) pitkästä aikaa!

  Toivon myös, että nämä värit pysyy pitkään! niin kaunista!

  -Tessa-

  VastaaPoista
 5. Viisi on kyllä liian vähän. Johan sinulta on mennyt se lankaan. Minä tahtoisin, ostaisin. Mitkä vain, jos jäljellä vielä jotkut. Olen huono valitsemaan paljosta. Raidallisten viereiset ehkä?

  VastaaPoista
 6. Tessa: Jos haluat,voin tehdä sinulle tuollaiset harmaat. Lankaa löytyy vielä ja aikaakin on:) Tosin hetki menisi,sillä nyt on säärystimet kesken..mutta ilmoita jos haluat!

  Joola: Niin,en viitsi hirveästi pyytää kun eivät niin kovin täydellisiä,vaan tuollaisia muotopuolia. Ja siis mielummin liian vähän kuin liian paljon,ainakin näin ostajan näkökulmasta:) Eikä noihin niin hirveästi lankaa mene,yksi kerä riittää jo pitkälle.
  Ja tällä hetkellä vain nuo harmaat on siis menossa Mallalle..mutta otatko sitten nuo siniharmaat? Laitahan mailia muruinen@luukku.com niin laitan pakettia sinulle päin:)

  VastaaPoista
 7. Minäkin tahtoisin, ja minustakin viisi on aivan liian vähän, mutta juuri nyt minulla ei ole sitäkään. Nuo valkoiset näyttää aivan ihanilta, ja raidalliset kanssa, toivottavasti laitat tuommoisia myyntiin joskus toistekin, ja toivottavasti minulla on silloin rahaa.

  Aivan upeat kuvat taas, silmä ei tiedä mihin keskittyä, haluaisi katsoa kaikkia yhtäaikaa.

  VastaaPoista
 8. Heh, hauska ranteenlämmitinperhe! Noihinhan vois ommella silmät ja pitää nukketeatteria...

  Minustakin tuntuu, että syksy on erityisen pitkällä. Tuntuu jotenkin... Intensiivisemmältä? Johtuu ehkä lämpimästä kesästä. En muista, milloin viimeksi olis satanut näin kaatamalla.

  VastaaPoista
 9. yum the plums look so good !
  i love handmade and would definitely buy a pair of wrist warmers if you ship abroad...

  VastaaPoista
 10. Mä oikein ilahduin kun lehtiä sateli maahan tänä aamuna. Hyvältä nyt tuntuu tämä syksy.

  Ranteenlämmitinperhe! Söpöltä näyttää!

  Ja luumut!Kuinka ne onkaan noin hienoja.

  VastaaPoista
 11. Mimmi: Voi,kiitos paljon! Kyllä varmasti laitan näitä toisekin myyntiin,ehkä silloin saat itsellesi parin:)

  Sohvi: Joo,perhe tosiaan! Ja totta,inteevisemmältä tuntuu,se on hyvä sana. Kunhan ei vielä pitkään aikaan muutu kovin inteeviseksi talveksi niin ei hätää:)

  Valerie: Mmm,and they taste so good too! And ofcourse I ship abroad! Postage will be about 1,5 euros to France,I asked it at the post-office today. Those grey ones are already sold and I guess that gray&blue pair is taken too,but white&striped pairs are free..But I can make you a pair in some other colour too if you want to! Send me some e-mail to muruinen@luukku.com:)

  Isoinpapu: Kiitos:) Pitää varmaan tehdä niille lisää sisaruksia kohta:) Ja joo,lehdet maassa on ihania! Ja luumut suussa myös.

  VastaaPoista
 12. Voi herranjestas mitä kirjoitusvirheitä! Tuokin,inteevisemmältä?? ja inteevinen talvi...No,ehkä tulin ymmärretyksi:)

  VastaaPoista
 13. Heippa. Täällä ekaa kertaa käymässä. Sulla on kiva blogi. Jatkan tutustumista ja palaan pian!

  VastaaPoista
 14. Voi, tekisitkö?:) olet kultainen! aloitin metsänvihreät eilen, mutta niistä tuli liian pienet:( jotenkin en nyt saa vaan itseä niskasta kiinni, kaikki muut neulomiset kiinnostaa enemmän. Laitan sinulle sähköpostia:)

  -Tessa-

  VastaaPoista
 15. Nonna: Heippa vaan! Kiva kuulla,palaa pian:)

  Tessa: Teen oikein mielelläni! Eli harmaat siis? Käyn kurkkaamassa mailini:)

  VastaaPoista
 16. voi ihania! Jaksatko vielä kutoa? Itse en osaa yhtään ja kolme tyttöäni toivoisivat kaikki lämmittimiä... Vieläkö niitä saa?

  VastaaPoista
 17. vieläkö raidalliset ovat vapaana? Ja jos tekisit, tahtoisin samanlaisella, pidemmällä varrella myös mustat.

  Susanna

  VastaaPoista
 18. Pipovinossa: Tottakai jaksan! Hetki kyllä menee,nyt on pari jo jonossa,mutta jos niillä ei ole kova kiire niin teen mielelläni:) Laitatko vaikka minulle mailia (muruinen@luukku.com) että minkä värisiä ja kokoisia niiden pitäisi olla.

  Susanna: Ovat vapaana,ostatko ne? Voin tehdä myös mustat,mutta niissä menee hetki. Mutta raidalliset saat vaikka heti:) Laita sinäkin mailia muruinen@luukku.com!

  VastaaPoista
 19. btw : i eat my (recently) homemade plum marmelade with some vanilla greek style yoghurt and it delicious too (just an idea !)

  VastaaPoista
 20. Ihanan syksyisiä kuvia! Ja muutenkin kiva blogi - olen ensi kertaa kyläilemässä =)

  VastaaPoista
 21. Valerie: Ym,thanks for the tip! I've got some turkish yoghurt,maybe I should try it..

  Sort of pink: Kiitos paljon! Tule toki toistekin:)

  VastaaPoista