Pages

tiistai 25. tammikuuta 2011

Sekalaisia / Miscellaneous

  Olen saanut kaikenlaisia tunnustuksia aina silloin tällöin,viimeksi Millalta ja Mainalta. Kiitos kovasti teille kaikille! Tässä niihin liittyen sekalaisia asioita minusta:

- haaveilen joka päivä muutosta. Maalle,tai ainakin vähän syrjempään. Pieneen puiseen taloon,missä olisi pönttöuuneja ja vanha leivinuuni,narisevat lautalattiat ja pihasauna.
- olisi ihanaa,jos koko omaisuus mahtuisi yhteen matkalaukkuun. Se on kyllä minun kohdallani mahdotonta,olen liian hamsteri. 
- mutta vaikka olen hamsteri,inhoan kuitenkin liikaa tavaraa ja sitä,miten niistä tulee liian tärkeitä. Ahdistavaa. 
- tällä hetkellä voisin syödä pelkkiä jälkiuunileipiä juustolla,tai sitten yrttisiä uunipottuja ja -porkkanoita tsatsikilla. Ja tobleronea jälkkäriksi,tietysti:)
- tänään on kuitenkin soppapäivä. Tein eilen mitä-kaapista-löytyy-soppaa ja tuli hyvää. Mutta sen kanssa voi syödä jälkiuunileipää! 
- haluaisin osata virkata,mutta en millään malttaisi opetella sitä. 
- mummoni osasi povata korteista. Minua harmittaa aivan valtavasti ettei hän ikinä ehtinyt opettaa sitä minulle - minä oli liian nuori ja hän liian vanha. Mutta muistan aina kuinka mummola siivottiin,pöydälle laitettiin uusi liina ja kuinka minun piti olla hiljaa ja kiltisti keittiössä sillä välin kun meille tuli vieraita,joille mummo sitten ennusti. Sitä mukaa kun mummo vanheni,nämä vierailut vähenivät ja lopulta loppuivat kokonaan. Kortit laitettiin vihreään kaappiin talteen ja aina välillä sain katsella niitä,jos olin oikein varovainen. Sain kortit mummoni kuoleman jälkeen ja aina välillä otan ne esiin ja katselen niitä niin kuin lapsena. Tänään viimeksi. 
- meidän piti antaa lapselle mummoni nimi,mutta ei hän sitten ollutkaan yhtään sen nimen näköinen eikä oloinen. 
- minulla ja lapsella on sama toinen nimi. 
- haluaisimme kissan ja kolmannen koiran. Ehkä sitten joskus jos (kun?) pääsemme muuttamaan..
- kävin ensimmäisen luokan pienessä kyläkoulussa Rengossa,missä oli yhteensä vain 18 oppilasta. Se oli ihanaa! Asuimme siellä kaksi vuotta ja ne olivat ehkäpä lapsuuteni parhaimmat vuodet.
Sellaista haluan meidänkin lapselle. Ja olisi aivan mahtavaa,jos hän pääsisi kyläkouluun..vaan onkohan sellaisia enää kauaa? Pistää niin vihaksi kun kaikki pienet koulut lakkautetaan ja oppilaat tungetaan yhteen isoon kouluun. Se ei voi olla hyväksi kenelläkään. 
- opin ajamaan ilman apupyöriä vasta kun olin ensimmäisellä luokalla. Miehen mielestä se on hassua ja outoa,mutta olen ollut aina vähän hidas oppimaan..:)
- tykkään hiusteni omasta väristä ja siitä,että niitä ei tarvitse enää värjätä. Vaan takatukka alkaa olemaan jo vähän liian ysäri,apua.
- joskus kun saan vähän rahaa sivuun,aioin käydä peittämässä yhden tatuoinneistani. Onneksi se on pieni. Vaan vielä pitäisi keksiä sopiva kuva sen tilalle,sellainen millä on jotain merkitystä ja mitä ei koskaan tarvitse peittää.
- aamulla oli sähköt poikki kun heräsin. Johtuu varmaan lumesta,sitä kun oli satanut taas paljon yöllä. Kohta menen lumitöihin,mutta en kyllä tiedä minne saan sen kaiken lumen tungettua. On kaunista ja tykkään lumesta,mutta alan pikkuhiljaa jo kyllästymään..
- kuvassa oleva kello on isotätini vanha ja haluaisin ottaa sen käyttöön,mutta hihna on liian iso eikä sitä saa pienennettyä. Mutta olisi kyllä mukavaa pitää rannekelloa. 
- tämä oli kivaa ja voisin jatkaa vaikka kuinka kauan,mutta lopetan nyt tähän lauluun. Mukavaa päivää kaikille!
  
I've had all kinds of blog awards every now and then,last ones came from Milla and Maina. Thank you all so much! Here's some miscellaneous things about me:

- I dream about moving everyday. To the country side or at least outside urban area. Into a little wooden house with a fireplace or two,an old baking oven,squeaky wooden floors and a sauna at the yard.
- It would be wonderful if all of your possessions could fit into a suitcase. But it's impossible to me,because I'm such a hamster.
- but although I'm a hamster,I don't like when there's too much stuff and how things became so important to us.
- at the moment,I would like to eat only rye bread with cheese,or herb seasoned potatoes&carrots baked in the oven with tsatsiki. And some chocolate for dessert,of course.
- today is a soup-day though. I made what-I-can-find-from-our-cabinets-soup yesterday and it was good. But I can eat rye bread with it!
 - I would love to know how to crochet,but I'm too impatient to learn it.
- my grandmother use to foretell from cards and I'm so sad she didn't have time to teach it to me - I was too young and she was too old. But I'll always remember how she cleaned the house,put a new tablecloth on the table and how I had to be in the kitchen and act properly while she foretold to our guests. But as she got older,these visits decreased and finally stopped entirely. My grandmother put her cards into a green cabinet and sometimes I was allowed to look them,but very carefully. I got those cards after my grandmother died and every once in a while I look them,just like when I was a child. 
- we planned to give my grandmothers name to P. but she didn't look or felt like that name at all. 
- me and P. have the same second name. 
- we would love to have a cat and a third dog. Maybe then if (when?) we move..
- I went (how do you say it in english?) my first grade in a little village school,which had only 18 students. It was lovely! We lived in that little village for two years and they were probably the best years of my childhood. I would love to have that for P. too. And it would be so great if she could go in a village school too...but I wonder if there will be any left when she's in a school-age? I'm so angry because all the little schools are been closed and all the students are been squeezed into one big school. It can't be good to anyone.
- I learned to ride a bike without training wheels just when I was on first grade. E. thinks it's weird and funny but I've always been a bit slow to learn..:)
- I like the natural colour of my hair and that I don't have to dye them anymore. But I'm beginning to have a bit too 90's mullet..!
- when I get some extra money,I'll cover up one of my tattoos. Luckily it's small. Now I only have to find a good picture for it,something with a meaning and which I won't need to cover up ever. 
- it had been snowing again at night and maybe because of that we didn't have electricity in the morning. I'm going to go ploughing soon,just don't know where to put all that snow. It's beautiful and I like snow,but I'm beginning to get bit frustrated..
- that watch on the picture used to belong to my great-aunt and I would like to wear it,but the strap is too big for me and it cannot be shortened. But it would be nice to wear a watch. 
- this was nice and I could go on for ever,but now I'm going to end this with this song. Have a nice day!

21 kommenttia :

 1. Näitä oli ihana lukea. Mummojen vanhat tavarat on ihan aarteita. Jos sellaisia saa käsiinsä on pakko olla hamsteri. Ja nyt tekee ihan hirveästi mieli jälkiuunileipää, pihasaunaa ja lautalattiaa. Onneks ainakin jälkiuunileipää saa lähikaupasta.

  VastaaPoista
 2. Tuo kauhtunut korttiläjä on suloinen ja kaunis,
  juuri sellainen,jonka takana on jokin tarina,
  ja oli kiva kun jaoit sen kanssamme.

  Minäkin kävin aika pienessä koulussa ala-asteeni.Ensimmäisellä luokalla meitä oli seitsemän oppilasta,ja mitä ihanin opettajatar,lämmin ja tavattoman taitava.Muistoja joilla on kultaiset reunukset.

  Sellaisesta samantapaisesta haaveilen omille lapsillenikin,ja harmittelen samaa kuin sinäkin.

  Olemme jo jonkin aikaa suunnitelleet muuttoa minun synnyinseuduilleni,mutta sitten mietin,onko se enää ollenkaan sama.

  Kumminkin,katulampun valossa,haaveita maalle
  -aivan niin kuin blogini nimi kuuluu.
  Iloista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Olipa mukavaa luettavaa. Tsemppiä lumitöihin, niitä riittää tänä talvena!

  VastaaPoista
 4. Ihania juttuja, osa ihan uusia minulle! Ja tosi kaunis kello, harmi ettei sitä voi lyhentää.

  Tuosta koulujutusta olisi kyllä aika monta juttua sanottavaksi..mutta ehken nyt kuitenkaan jaksa... sanon vain, että asioilla on monta puolta :)

  VastaaPoista
 5. Oo! Minäkin kävin pientä kyläkoulua, mutta kävin sitä koko ala-asteen. Maksimissaan n.24 oppilasta koko koulussa ja luokallani oli 3 oppilasta. Koulu sijaitsi pienellä syrjäkylällä ja järven rannalla :) Olen iloinen, että olen saanut käydä sellaista koulua! Se oli ainakin paras koulu ikinä. Isäni oli käynyt lapsena samaa koulua. Koulua ei ole ollut enää ainakaan kymmeneen vuoteen. Ei ollut lapsia enää kylällä kuin muutama hassu.

  Alkoi tehdä mieli jälkiuunileipää...

  VastaaPoista
 6. Olen ollut pienellä kyläkoululla sijaisena yhden kevään.Yhdysluokka,3. ja 4. yhdessä,olikohan miulla 12 oppilasta.Ihana paikka,ihanat lapset jotka oli oikeasti lapsia ja remusivat välitunnit koulun metsikössä ja leikkivät piilosta.Seuraava sijaisuus oli isossa koulussa vaikkakin pikkupaikkakunnalla.Saman ikäisiä lapsia mutta ihan eri kuviot.Ripsiväriä ja opettajille naaljailua.Välimatkaa n. 20km mutta ihan eri maailmat.
  Miulla taitaa olla samaa kynsilakkaa,pitäisikin laittaa,unohtunut koko lakkailu syksyn jälkeen.
  Ja vanha rannekellokin on,kirppislöytö ja aivan ihana mutta koneisto on rikki eikä kuulemma voi korjata.Käytän joskus sitä rannekoruna.

  VastaaPoista
 7. Oli tosi kiva lukea näitä, mukavia asioita. Olisi hienoa, jos osaisi povata korteista. Meillä oli ihan tuollaiset samanlaiset pelikortit muuten, tuli lapsuus mieleen. Rannekellon hankin pari vuotta sitten ja tykkään kovasti, enää en osaisi olla ilman.

  VastaaPoista
 8. you have a real talent to tell stories, to describe things & to tell people about yourself.
  this is a blend of both wisdom & sensitivity and i love it. some of these i could have written myself, like about the small schools, the " i was too young she was too old", the veggies & tatziki...
  i have squeaky wooden floors in my sitting room... you're welcome :)
  seriously i really enjoyed getting to know you better.

  VastaaPoista
 9. kiva oli tosiaan lukea sekalaisia kivoja juttuja :) minäkin olen käynyt kyläkoulua ja meidän luokalla oli 6 oppilasta,1-2 luokkalaiset samassa ryhmässä ja 3-6 samassa..ja vielä tuo sama koulu tuossa on pystyssä,mutta kuinkakohan kauan,voih.
  -saia

  VastaaPoista
 10. Renko on jotenkin viehättävä paikkakunta, eräs sukulaisperhe asuu sillä suunnalla. :)

  VastaaPoista
 11. Kiitos näistä, tulin hyvälle tuulelle! Tykkään lueskella juttuja mummuista, joten erityiskiitos niistä :-)

  Join muuten vasta tänään loppuun viimeiset kirsikkarooibokset, voi jee miten hyvää se oli!

  VastaaPoista
 12. Minäkin tykkäsin lukea näitä!

  Ja kaikki kannatukseni pikkukouluille!

  VastaaPoista
 13. Iina: Kiva kuulla:) Ja olen samaa mieltä että mummotavaroiden kohdalla pitääkin olla hamsteri!

  Ryppymekko: Oi,ole hyvä:) Ja kiitos itsellesi! Meidänkin koulussa meitä oli vain seitsemän ensimmäisellä luokalla,hassu sattuma! Sen ajan muistoilla on todellakin kultaiset reunukset..niihin on ihana palata.
  Ja toivottavasti pääsemme molemmat joskus muuttamaan maalle!

  Merruli: Kiitos! Lumitöitä on periaatteessa ihan kiva tehdä,mutta piha alkaa käymään jo aika ahtaaksi..ja kun joka päivä joutuu tekemään niin ei se sitten ole enää niin kivaa:)

  Outi: Hih,kiitos! Kelloon voisi vaihtaa hihnan mutta mikään ei ole mielestäni yhtä hieno kuin tuo alkuperäinen..olen liian ronkeli:)
  Ja niin,kouluasiassa on varmasti monta puolta,en sitä tarkoittanutkaan että pikkukoulut olisivat kaikille oikea ratkaisu..mutta en vain oikein osaa nähdä hirveästi hyvää missään jättikouluissakaan.

  Milla: Oi,sinä onnekas! Uskon että se oli paras koulu,missä olet ollut..minä kävin kyläkoulua vain vuoden,mutta se tuntuu pidemmältä ajalta..ehkä siksi kun siellä oli niin ihanaa. Vaan kuten voi arvata,sitäkään koulua ei ole ollut enää pitkään pitkään aikaan. Surullista:(

  Rimpsukaisa: Juuri tuota tarkoitan!! Minäkin leikin metsässä ja nimenomaan leikin - 10 tikkua laudalla,peiliä,hippaa,piilosta..ihan kaikkea mahdollista. Sitä haluaisin niin kovasti meidänkin tytölle..en mitään meikkejä enkä kännyköitä enkä sellaista ärsyttävää räkänokka-asennetta mikä jo niin monilla lapsilla tuntuu nykyään olevan. No okei,ei se nyt pelkästään koulusta ole kiinni mutta sillä on tosi iso vaikutus kuitenkin..
  Laitoin pitkästä aikaa tuota kynsilakkaa,näyttää kivalta. Laita siis sinäkin ihmeessä:) Ja tuo minun kelloni kyllä toimisi,ei vain pysy kädessä..

  Kirjailijatar: Kiva kuulla:) Sitä minäkin olen monesti miettinyt,että miten hienoa se olisi jos ihan oikeasti osaisi povata..mutta sitten tulen aina vähän surulliseksi kun tajuan että en ikinä tule oppimaan sitä..

  Valerie: Oh..thank you so much! I can't tell stories or anything in english as good as I can tell them in finnish..and some of these thing were really hard to translate,beacause I wanted them to sound right if you know what I mean? But good to hear that I wasn't a bad translator:) And also,nice to hear that we have some similateries!
  I'm a bit jealous of your squeaky wooden floors..thank's for the invitation though,how wonderful it would be if I could come to visit you sometime? :) I feel the same way too - it would be really nice to get to know you better!
  p.s I had a dream where I drove to France to meet you..:D! And in my dream France was situated somewhere near Poland! So funny!

  Anonyymi: Oi,mukavaa kuulla! Meidän koulussa oli samanlainen järjestys..1-2 luokat oli yhdessä luokassa ja loput toisessa. Toivottavasti teidän koulunne pysyy vielä kauan pystyssä!

  Vanija: Minäkin pidän siitä,vaikka kaikki täällä aina nauravat kun sanon että olen asunut joskus Rengossa..se kun on "niin maalla" ilmeisesti:)

  Maijja: Ole hyvä! Kiva kuulla,että tulit hyvälle tuulelle:) Mummot on parhaita minustakin! Sinunkin supermummostasi on ollut ihanaa lukea:)
  Minulla on vielä paria laatua kaapissa,se greetings from england taisi olla suosikkini! Ja hyvä että tykkäsit niistäkin!

  VastaaPoista
 14. Minja: Kiva kuulla:) Ja hyvä,pikkukoulut on parhaita!

  VastaaPoista
 15. Pelikorttikuva on aivan todella ihastuttava. Ja näitä juttuja oli kiinnostava lukea, pelikorteista ja muista. Minäkin olen ollut kaksi ekaa luokkaa aika pienessä koulussa ja sieltä on kivoja muistoja. Mutta sekin pieni koulu on nyt jo lakkautettu.

  Minulla on ihan samanlaisia tunteita tavaran suhteen: olisi vapauttavaa omistaa vain kaikista välttämättömin, mutta toisaalta sitä jatkuvasti kerää ympärilleen kauniita asioita.

  Kannustan virkkaamisen opetteluun, se on ihan helppoa, minusta ehkä yksinkertaisempaa kuin neulominen! Sinulta ei taatusti menisi kauaa sen oppimiseen.

  VastaaPoista
 16. Ihana posti! Minusta on niin hauskaa ja mielenkiintoista lukea tälläisiä muistoja ja tarinoita.
  Mummosi on varmasti ollut ihan mahtava tyyppi. Harmi, että et ehtinyt tutustua häneen enemmän. Onneksi on kuitenkin muistot ja tuollaiset hienot esineet.

  p.s. minäkin haaveilen niistä lautalattioista :)

  VastaaPoista
 17. then I can't even imagine how incredible your writings sound in Finnish ! because your English is perfect & poetic.
  I fear you'll have to drive a little longer south-west than Poland (my ancestors' country and probably the next winter short-break for us) though !! but be assured you'll be warmly welcome <3
  (sorry we missed this time, how silly was it !)

  VastaaPoista
 18. Hei,

  Minäkin olen käynyt kyläkoulua, tosin koko ala-asteeni. 1-3 luokilla meitä oli vain 2. Sitten vaihtelevasti jopa 4. 1 ja 2 luokkalaiset yhdessä ja 3-6. Hienoja aikoja! siellä sai olla lapsi. Joka välitunti kaikki, siis ihan kaikki, leikki yhdessä. Oltiin purtsua, viiriryöstöä, väriä, peiliä, kirkonrottaa ja monia muita! Pojat ja tytöt oli keskenään, eikä se ollut mikään ihmetys. Ja ne ruuat siellä, nam:P Ja kaunis rakennus, metsät.. Ja kaikki se loppuu tulevana kesänä. Se koulu ei enään aukaise oviaan syksyllä:( se on sääli! Sille paikkakunnalle olisi tulijoita, nuoria perheitä, mutta kunta ei halua heidän muuttavan ns. maalle. Eikä rakenna sinne tai myy tontteja. Typerää. Kyläkoulut olisi monelle kunnalle valttikortti, jos niitä osattaisiin "mainostaa" oikein. Nyt kaikki lopetettu tai lopetus päätös annettu.

  Tästä aiheesta voisin puhua pitkään. Monet kerrat puhunutkin!:) mutta tämä on nyt tätä aikaa ja lakkauttamisia kadutaan vielä!

  -Tessa-

  ps. en olisi IKINÄ saanut lukihäiriööni niin hyvää opetusta ja kannustusta kuin tuolla!

  pps. ja tiedä ettei kyläkoulut sovi kaikkille. Eräs vanha koulukaveri on oikeasti katkera vanhemmilleen kun on joutunut käymään pikku "juntti" koulua. Ei siinä minusta mitään junttia ole.

  NYT LOPPU.

  VastaaPoista
 19. Maija: Kiitos sinulle! Mukavaa kuulla,että muillakin on pikkukoulu-kokemuksia:)
  Ja hmm,minäkin olen siinä uskossa että virkkaaminen on helpompaa kuin kutominen..en vaan millään malttaisi opetella. Jos tänä keväänä viimein..

  Solen: Kiitos! Ja totta,mummoni on varmaan ollut mielenkiintoinen ihminen..pitää varmaan isältä udella hänestä enemmän:)

  Valerie: Hmm..really? Is my english that good? Because I don't think that way mysel..it's so hard to find the right words&expressions..and I feel I can't get the english text ever so good as the finnish text. Hmm. But thanks!!
  My dream was really funny! I took P. with me and we drove about three hours (through Estonia,Latvia etc) and then we were at France:) But how exciting that you have ancestors in Poland!

  Tessa: Voi,onpa ihanaa,että olet ollut noin ihanassa koulussa! Ja heti perään ihan kamalaa,että se pitää lopettaa..:( Kovin väärin minusta.
  Minäkin muistan juuri ne leikit..kaikki tosiaan leikkivät välitunneilla ja se oli hauskaa! Sellaista kun saisikin omalle tytölle..

  VastaaPoista
 20. Hello Dear, are you really visiting this web
  page daily, if so after that you will without doubt take nice experience.


  Also visit my web page ... xxx games

  VastaaPoista
 21. I know this web page offers quality based articles and additional material, is
  there any other site which provides these information in quality?  Check out my site :: get more youtube Subscribers tool

  VastaaPoista