Pages

keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Räntää ja aurinkoa samana päivänä. Tykkäsin auringosta enemmän. Ja auringonlaskukin oli taas aivan upea! Oli myös liukumäkeä ja leikkejä ja skonsseilla herkuttelua naapurissa,illalla pikainen pyrähdys keskustaan ja kirpparille ja kevään ensimmäinen tanssitunti. Ai että kun oli ihanaa! Ja laitanpa tänne vielä skonssien ohjeen,ovat niin helppoja,nopeita ja herkullisia:)

Englantilaiset skonssit,noin 8 kappaletta
4 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
50 g huoneenlämpöistä voita
1,5 dl kuohukermaa
voitelemiseen 2 rkl kuohukermaa

Nypi kuivat aineet ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kerma ja sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikinasta parin sentin paksuinen levy ja ota siitä pyöreitä kiekkoja (tai vaikka sydämen mallisia:)) pikkuleipämuotilla tai juomalasilla. Lado leivinpaperin päälle pellille ja voitele kermalla. Paista 225 °c noin 10 minuttiia tai kunnes skonssit ovat kohonneita ja kauniin värisiä. 

Ohjeen nappasin vuosi sitten Hämeen Sanomista. Itse olen laittanut vähän enemmän kermaa,ehkä n. 2dl. Ja kerran tein näitä myös kakkuvuoassa kun leivinpaperi oli loppunut,onnistuivat hyvin siinäkin:) Toivottavasti maistuu!

Sleet and sunshine on the same day. I liked the sunshine better. And the sunset was amazing again! We were gliding and playing and eating scones with our neighbours at day and in the evening I visited one flea market and went to the first dancing lesson this spring. It was so lovely! I put the recipe for scones in here,let me know if you want it in english too!

15 kommenttia :

  1. Love your necklace & the photo !
    I've just baked some scones last Sunday :) best recipe I've tried from here = http://sandrakavital.blogspot.com/2010/12/scooooones-fondants-confiture-express.html
    hey that's in French my turn to be... exotic !
    Does your recipe include cream ?
    Sunny wristwarmers that you're knitting !

    VastaaPoista
  2. ps : what kind of dance do you practise ?

    VastaaPoista
  3. Valerie: Thanks,the necklace is my neighbours':) That recipe sounds good too - and looks,yum! I have cream in my recipe,but no sugar.
    I dance reggaeton,it's so great! :)

    VastaaPoista
  4. Täällä se oli silkkaa vettä vain, koko päivän. Höh!

    Sun kuvissa on se hieno juttu, että ne sopivat aina niin täydellisesti yhteen. Soivat samassa sävellajissa, tai miten sen nyt sanoisi. Nytkin, kaunista.

    VastaaPoista
  5. Pidän kuvistasi hurjan paljon.Skonssitkin kiinnostaa,voisin kokeilla.Jotain teeleipiä tein joskus ja ohje oli tuon oloinen mutta missä lie nyt.

    VastaaPoista
  6. Silmäni tarttuivat tuohon keltaiseen lankaan. Olen etsinyt juuri tuon sävyistä. Mistä olet sen löytänyt, mitä lankaa se on?

    VastaaPoista
  7. Kysyn samaa kuin trina: ihanan keltainen lanka? Mitä se on?

    VastaaPoista
  8. Piti siis käyttää huutomerkkiä: ihanan keltainen lanka!

    VastaaPoista
  9. Kirjailijatar: Oi voi,onpa kauniisti sanottu..kiitos hurjasti!!
    Täällä sataa taas vaihteeksi lunta,hmm. Toivottavasti siellä ei enää tule räntää!

    Rimpsikaisa: Kiitos paljon! Ja kokeile ihmeessä,valmistuvat oikeasti ihan hetkessä..ja maistuivat meidän tytölle ja naapurin lapsillekin:)

    Trina: Lanka on Gjestalin Naganoa,100 % villaa. Ostin täältä Hämeenlinnasta,mutta löytyy varmasti joka puolelta,netistäkin. On oikein ihanaa!

    Hertta: Kiitos,minäkin ihastuin väriin. Vastasin Trinalle edellä.

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. This is my favourite color this winter!
    so..you dance reggetton?you know songs "lamento boliviano" and "obsesión"? I don't like very much this music but are a classic at parties with my friends, it's fun..but...shhh it's a secret ;)

    Enjoy dancing!

    VastaaPoista
  12. sorry I want delete the firt message but I can't...

    VastaaPoista
  13. Kiitos skonssiohjeesta! Ne ovat herkkuani, mutta en ole itse koskaan tehnyt. Ensi viikolla, kunhan ehdin.

    Täällä on ollu ihan läsmeänharmaa päivä, jotain märkää läiski taivaalta. Mutta kohta lähden leffaan. Se piristää aina!

    VastaaPoista
  14. Hei, kivaa, nyt tiedän millä tänään herkutellaan :)
    Onko tuo se minun keltaiseni? Jos on, niin ah ihanaa!

    Tanssiminen on ihanaa, ja vielä ihanampaa se olisi harrastuksena, muiden kanssa, mutta täällä kaupungin takana on aika huonosti sellaisia mahdollisuuksia. Tanssinkin sitten vain itsekseni :) Onneksi sinä saat nauttia tanssin hurmasta.

    VastaaPoista
  15. Anna: Thanks! And yes,I dance reggaeton. I don't like that music either,but it's good fot dancing:) I don't know those songs,or any songs really..

    Tanja: Oi,ole hyvä! Tee ihmeessä ja toivottavasti tykkäät tästä ohjeestä! Täälläkin ollut tänään juuri tuollainen päivä..voi kun pääsiskin leffaan piristykseksi!

    Solen: Juu,on sinun keltaisesi - hyvä jos tykkäät! :) Ja toivottavasti skonssit maistuivat/maistuvat!
    Sama juttu,tanssiminen on ihanaa! Harrastuksena ja muutenkin. Minäkin tanssin aina yksikseni,tunneilla kävivisin useammin jos niitä olisi..mutta tosiaan,onneksi on edes kerran viikossa.

    VastaaPoista