Pages

maanantai 8. elokuuta 2011

Tampere

..oli aurinkoinen ja tuulinen. Ja kaunis ja ruma. Ja ystävällinen ja töykeä. Petyin kovasti Runoon,mutta ihastuin rankalaiseen toriin ja sen tanssiviin myyjiin (ja noihin laseihin,mitä en raaskinut ostaa). Kauppahalli oli hieno myös,ja ne kaikki pienet pilkahdukset vanhasta uuden keskellä. Vohvelikahvilakin oli kiva,mentiin sinne suoraan Runosta ja savulohivohveli pelasti päivän. Nam. Moni mielenkiintoinen paikka jäi näkemättä,mutta onpahan hyvä syy mennä pian uudestaan. Nyt mies napsii tuliais-oliiveja ja koti tuoksuu santelipuu-saippualta.

..was sunny and windy. And beautiful and ugly. And friendly and rude. I was really disappointed on one café,but I fell in love with the french market (which was visiting there) and its dancing sellers. The hall was great too,and all those little glimpses of old in the middle of new. Waffle café was nice too - smoked salmon waffle saved our day. Yum. We didn't have enough time to see all those interesting places we wanted but now we have a good reason to go back soon. Now E. is eating his souvenir-olives and our house smells like sandalwood-soap. 

9 kommenttia :

 1. Voi ei, en kestä Peppi-monsteria :) ihana! <3

  VastaaPoista
 2. Se oli aivan pöhkö! Ehkä sen takia meitä katsottiinkin niin paheksuvasti tuolla Runossa..:) Mutta jostain syystä sen piti pitää suuta auki joka kuvassa ja suun piti tietenkin olla täynnä pullaa:D Monsteri tosiaan..

  VastaaPoista
 3. Voi harmi, että Runo ei päässyt näyttämään parastaan, kun sitä suosittelemaan menin. No, paikat muuttuu ja niiden tunnelma myös ja paikalla olevat ihmiset vaikuttavat. Tarkemmin kun mietin, en ole kyseisessä kahvilassa kyllä lasten kanssa koskaan ollutkaan.

  VastaaPoista
 4. Täytyy myöntää, että vaikka tykkään Runosta, sinne tulee harvemmin mentyä ellei nimenomaisesti ole sopinut tapaavansa jotakuta siellä. Vohvelikahvila on ihana, ja Tallipihan kahvila, samoin tietysti se Europa joka on ehdoton suosikkini, harmi että se oli suljettu!

  Tuota kakkoskuvan parveketta muistelen (hatarasti) katselleeni myös päivä tai pari sitten, ihanat talot!

  En ole hirveästi koskaan kiinnittänyt täällä huomiota töykeyteen, mutta käydessäni Oulussa pari viikkoa sitten tajusin, että ilmapiiri siellä on aivan toisenlainen. Sen jälkeen olen kyllä ajatellut monesti, miten täällä näkyy kaupunkikuvassa ja kahviloissa ihmisten osalta lähinnä kiire ja oma hyvä.

  VastaaPoista
 5. Voihan töykeys.
  Ikävää, että se näyttäytyi sinullekin.
  Tampereella ei ikävä kyllä kohteliaisuus ja ystävällisyys ole ole itsestäänselvyys. Oikeasti minusta tuntuu aina muualla Suomessa käydessä, että kaikkialla osataan käyttäytyä paremmin.

  Minun tekee mieli lisää noita marokkolaisia kuppeja. Ostin kaksi, ja viini maistuu niistä ihanalle. 5 e/kpl. Ei minusta ihan paha käsintehdyksi. Maksaisi paljon enemmän lähteä hakemaan niitä Ranskasta tai Marokosta.
  Ja lisäksi niiden myyjien kanssa oli kiva jutella, heidän mielestään suomalaiset ovat paatunutta korttikansaa, eivät osaa maksaa käteisellä.

  VastaaPoista
 6. Harmi, että Runo ei ollut kiva. Olen siellä yhden kerran käynyt. Ei oikein jäänyt mitään muistikuvaa, ei huono eikä hyvä, kai... Mutta tylsää, jos on katsottu paheksuvasti, se on minusta vihonviimeistä.

  Kiva kuitenkin että sait monta muuta mukavaa kokemusta.
  Tuonne torille hinkuan minäkin :)

  VastaaPoista
 7. Höh, tylsää, että Runo oli pettymys. Kyllähän se Tampereen kahviloista on sellainen, jota helposti itsekin suosittelisin, vaikka se omalta osaltani kuuluukin enemmän edelliseen elämään. Voi olla niin pienestä kiinni, milloin joku paikka jättää tympeän maun suuhun... Jos tulette Tamperelle toistekin, niin kivoja paikkoja ovat esim. Kahvisalonki (vähän kitch, mutta ihana palvelu ja superhyvät pullat kohtuuhinnalla) ja Valo (kalliihko mutta tunnelmallinen, kesällä kiva terassi sisäpihalla, sunnuntaisin hyvä brunssi).

  Itse jahkaan ja jahkaan noita kuppeja. Mieli tekis, mutta kaapit pursuaa astioita... Ehkä pitää mennä vielä viikonloppuna hipelöimään niitä.

  VastaaPoista
 8. Merruli: Voi,älä huoli! Olisin mennyt sinne varmaan ilman suosittelujasi. Ja totta tuo,että kaikki vaikuttaa kaikkeen..nyt meni näin. Reissu oli muuten oikein onnistunut.

  Mirva: Olin vähän ihmeissäni kyllä muutamissa paikoissa kun myyjät olivat aika tylyjä..ja vielä kun itse olen myyjä,niin se tuntui vieläkin kummallisemmalta. Yritän aina olla ystävällinen kaikille,niillekin joilla on äänekkäitä lapsia:) Mutta niin,olkoot. Menenn Europaan tai Vatruskaan seuraavalla kerralla:)

  Liivia: Niin no,ei sille voi mitään. Kyllä sitä tosiaan muuallakin ollaan töykeitä,mutta se riippuu niin hetkestä ja paikasta ja muusta..vähän kyllä harmitti,mutta tiedänpähän mennä muualla seuraavalla kerralla:)
  Ja joo,eivät siihen nähden olleetkaan kalliita,minun kukkarolleni vain sillä hetkellä:) Nyt tietenkin harmittaa ihan hirveästi etten ostanut.. Myyjät olivat todella mukavia! Luin aamulla Aamulehden nettisivuilta tästä patonki-hässäkästä ja sieltä niitä kommentteja. Voi voi..onneksi joka kojulla tilanne ei ollut sellainen!

  Solen: Se tosiaan on aika ikävää..ja muutenkin tunsimme olomme siellä kovin ei-tervetulleiksi. Mutta niin kuin sanoin,ei se reissua pilannut,kivaa oli:)

  Sohvi: Niinpä,se on pienestä kiinni. On minullakin välillä kahvilalla huonoja hetkiä ja harmittaa jos päästän sen näkymään asiakkaille..ei se heidän vikansa ole. Tai jos on,niin silloinhan sitä ei ainakaan saa näyttää:)
  Pitää pitää mielessä tuo Kahvisalonkikin ja Valosta Liivia mainitsikin aiemmin. Mene ihmeessä hipelöimään,minua niin harmittaa että en raaskinut ostaa niitä:(

  VastaaPoista
 9. Minä ostin rautayrttisaippuaa samalta torilta viikko sitten :)

  VastaaPoista