Pages

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Tänään oli juhlapäivä,kakkupäivä,mekkopäivä,kuuma päivä,pitsapäivä,sadepäivä,hidas päivä. Ja huomenna on Tampere-päivä,kivaa!
P.S Piti mennä käymään Cafe Europassa mutta sivujen mukaan se aukeaa vasta keskiviikkona(?),joten kivoja kahvilavinkkejä otetaan vastaan!

Today was a party day,a cake day,a dress day,a hot day,a pizza day,a rainy day,a slow day. And tomorrow we're going to do a little trip to a near city,yey!

13 kommenttia :

 1. Kaikki nuo päivät kuulostaa oikein hyvältä. Mutta miten ihmeessä olet päässyt noin lähelle varpusta?

  VastaaPoista
 2. Siellä Cafe Europassa oli kai joku vesivahinko tms. Se on kiva kahvila kyllä :) Ystäväni vie minut usein sinne, kun tulen Tampereelle.

  VastaaPoista
 3. Yksi oma suosikkikahvilani Tampereella on Amurinhelmi, takuuvarmasti hyvät kotoisen makuiset ja näköiset leivonnaiset kahvin tai teen kera. Varsinkin kesällä kiva paikka.

  Kivaa Tamperepäivää!

  t. Niini

  VastaaPoista
 4. Seems like a fine day! Love the goldstriped cups.

  VastaaPoista
 5. Suosittelisin Kahvila Runoa tai jompaakumpaa Vohvelikahvilaa. Vanha vohvelikahvila on Ojakadulla ja Runo on samaisen kadun kulmassa - löytyvät Stockan takaa. Huono puoli molemmissa on että kuumalla säällä ovat todella kuumia paikkoja kumpainenkin. Toisessa päässä kaupunkia Cafe la Famille Aleksis Kiven kadulla on myös suosikkejani. Nuo ovat tunnelmaltaan Euroopan kanssa samantyyppisiä. Amurin helmikin on mukava -ehkä enemmän suomalaisperinteinen. Jos käyt ranskalaisella torilla niin Siperian rakennuksessa on The Grillin vieressä on Tampereen jäätelötehtaan puoti, josta saa aitoon siellä leivottuun vohveliin italialaistyyppistä jäätelöä, mutta kahvilasta tuo paikka ei käy.

  VastaaPoista
 6. Tykkään kahvilasta, joka on sillan viereisellä torilla, lähellä plevnaa ja elokuvateatteria. Onkohan se juuri tuo la famille?
  Muuta hyvää kahvilaa en tampereella sitten tiedäkään, kun siellä niin harvoin tulee käytyä.
  Ihanaa reissua sinulle!

  VastaaPoista
 7. Merruli edellä antoikin jo ne vinkit, joita minäkin meinasin. Lisäisin vielä Tallipihan kahvilan, löytyy sieltä Finlaysonin alueen ja Finlaysonin kirkon takaa, Näsinpuiston vierestä. Tallipiha on muutenkin käymisen arvoinen paikka, ei vähiten ihanan suklaapuotinsa vuoksi! Oikein kivaa Tampere-päivää teille!

  VastaaPoista
 8. Tästä oli nyt suuri ilo minullekin, sillä minäkin olen huomenna Tampereella, tosin työasioissa, saa nähdä ehdinkö kahville.

  Vai oli teillä aurinkopäivä, täällä oli aikalailla sadepäivä. Mutta mukavaa Tamperetta sinulle!

  VastaaPoista
 9. Heräsi mielenkiinto tuota La Famillea kohtaan, en ole siitä kuullutkaan, enkä osaa edes vinkkejen perusteella paikantaa...niin on näköjään tullut maalaiseksi.

  Amurinhelmi on monen suosikki, mutta minä en siellä ihan viihdy. Syötävät on hyviä ja museo on ihana, mutta minusta kahvilasaleista puuttuu tunnelma.
  Tallipihan Vatruska on taas tunnelma-hinta-laatusuhteeltaan hyvä.
  Taidan olla vähän ronkeli, odotan vain että Europe taas avaa ovensa ja toivottavasti ei ole muuttunut.

  Suosittelisin vielä Gopalia, Anttilaa vastapäätä Kuninkaankadulla. Toimii kahvipaikkanakin, muttei kannata ehkä mennä ruuhkaisimpaan lounasaikaan.

  VastaaPoista
 10. Luomukauppa Lempi Aaltosenkadulla. Tammelantori siinä vieressä. Ja alkuperäinen Gopalkin.

  Minäkään en ole vakuuttunut Amurin helmestä. Se olisi meidän lähikahvilamme, mutta sieltä puuttuu oikea tunnelma niin kuin edellä Liiviakin totesi. Kulissit on kunnossa, mutta sisältö puuttuu.

  VastaaPoista
 11. Ansku: Samaa ihmettelin minäkin! Se oli pesulla tuossa lätäkössä ja menin ottamaan kuvaa eikä se pelästynyt..kokeilin kuinka lähelle se päästää ja aika lähelle päästikin:)

  Milla: Ai,voi harmi! Toivottavasti ei mitään vakavaa..seuraavalla kerralla menen kyllä sinne!

  Niini: Kiitos! Amuriin ei ehditty tänään,mutta joku toinen kerta sitten,se museo kiinnostaa ainakin kovasti!

  Sara: Thanks! They're my mothers "better" cups:)

  Merruli: Joo,Runo ja Vohvelikahvila olivat mielessä ja niissähän me sitten käytiin molemmissa. Runo oli aikamoinen pettymys,mutta Vohvelikahvila oli ihan kiva ja vohvelit oli hyviä:) Harmittaa,ettei ehditty La Familleen,unohdin sen sitten ihan..vaikuttaa käymisen arvoiselta paikalta!

  Solen: Hmm,taitaa olla se. Pitää kyllä käydä siellä seuraavalla kerralla! Kiitos sinulle:)

  Mirva: Kiitos! Tallipihakin oli mielessä,mutta viimeksi kun siellä käytiin niin kahvila oli juuri maanantaina kiinni ja se oli vähän poissa laskuista nyt..sinnekin kyllä haluan joku päivä!

  Kirjailijatar: Kiitos! Oli mukava Tampere,toivottavasti sinullakin,ja toivottavasti ehdit myös kahville:)

  Liivia: Vatruska oli joo mielessä,mutta kun se on maanantaisin kiinni niin ei käynyt. Minäkin kiinnoistuin tuosta La Famillesta ja yhä edelleen tahdon sinne Europaan:) Gopalikin pitää pitää mielessä,samoin se Amurin museo..veikkaan etten minäkään ehkä siitä kahvilasta niin välitä mutta mistäs sitä tietää. Kiitos vinkeistä Liivia!

  Anonyymi: Sekin oli mielessä,mutta ei ehditty sinne asti:) Mutta hyvä syy käydä uudestaan kun niin moni paikka jäi näkemättä.. Harmi jos kahvilassa on kulissit kunnossa mutta tunnelma puuttuu - tiedän kyllä millaista se on:(

  VastaaPoista
 12. Niin tosiaan Vatruska on maanantait kiinni, hyvä kun tiesit, niin et turhaan ovilla kolkutellut.

  Jos totta puhutaan niin Tampereelta puuttuu kahvila, jossa olisi kaikki kohdallaan. Tai ainakin kahvila minun makuun. Europekinhan on kuitenkin enemmän ehkä baari, mulle se sopii kun en ole pullien ja kakkujen perään...:) ja siellä saa ulkolaisia lehtiä luettavakseen, tai ennen sai, viime aikoina ovat pihtailleet siinäkin.

  Rento ja valoisa lukusalikahvila olisi sellainen jota kaipaisin, jossa ei kuitenkaan olisi kiellettyä juttelukaan ja jossa olisi vanhoja sohvia, niitä pitää olla!
  Mutta kahviloissa näyttää olevan kolme linjaa; joko uusvanharomanttisia virityksiä, jossa kaikenlaista hörhelöä, tai sitten leipomoketjujen tylsät ja kolisevat, tai sitten modernit virtaviivaiset kolkot, jotka yrittävät olla kansainvälisiä, ja joista puuttuu sielu sekä tunnelma.

  Täällä oli ennen sellainen ihana kuin Valo, jossa tapasin käydä. Mutta nyt sekin on remontin jälkeen entinen valo itsestään, ja kallis.

  Runossa en ole käynyt ainakaan kahteen vuoteen, paitsi mitä nyt kerran vieraideni kanssa kun välttämättä sinne halusivat. Ei se ole lempikahvilani ollut, vaikka sellainen mielikuva on ihmisille tullut kun kerran sen esittelin. Nykyään boikotoin Runoa täysin, koska siellä oltiin hyvin tylyjä ulkomaisille vierailleni, jotka olivat ylen kohteliaita.

  Vohvelikahvilalla taas on kaupungin herkullisimmat puitteet ja sijainti, mutta eivät osaa jotenkin ottaa niistä irti. Sisältähän se on kuin jonkun olohuone, johon on kasautunut kaikkea sekalaista. Enkä välitä vohveleista...


  Se Famille, katsoin netistä. Ehei, ei minua varten sekään. Kuuluu tuohon kategoriaan "hörhelöt".

  Tulipahan nyt avauduttua kahviloista, kahvilaihminen kun olen:)

  VastaaPoista
 13. Liivia: Hih,ei haittaa kahvila-avautumiset ollenkaan!
  Meillä on täällä Hämeenlinnassa sama ongelma..sellainen täydellinen kahvila puuttuu. Äsken avattu Hoffi meni kyllä heti kärkeen,vaikka kyllä sieltäkin ne sohvat puuttuu - olen nimittäin aivan samaa mieltä,vanhoja sohvia pitää olla! :)
  Pomoni entinen paikka,missä olin vuoden töissä ja pitkään asiakkaana,oli kyllä lähes täydellinen paikka. Siellä oli viininpunaiset kokolattiamatot,monta vanhaa sohvaryhmää (ja ne olivat oikeasti sellaisia hienoja vanhoja,mutta niissä kuitenkin sai istua ja olla,ei ollut mitään hienostelumeininkiä),rauhallisia nurkkauksia ja lehtiä luettavana,hyviä herkkuja,ihanat haudutetut teet jne. Ja siellä kävi todella sekalaisia asiakkaita,paljon mammoja mutta myös paljon lapsiperheitä. Ainoa ryhmä mikä puuttui oli ärsyttävät teinit ja se sopi täydellisesti. Sinne saattoi mennä lukemaan rauhassa kirjaa tai lehteä ja viipyä vaikka pari tuntia..tai mennä kaverin kanssa juoruilemaan tai sitten vain piipahtaa äkkiä.
  Kun jäin äitiyslomalle,pomoni myi paikan ja uudet omistajat tappoivat sen hengen ja tunnelmat..kokolattiamatot ja sohvaryhmät saivat kyytiä,tilalle tuli kaikuva ja kolkko muka-trendikäs paikka. Olen vieläkin vähän vihainen pomolleni,että hän meni sen myymään...

  Mutta joo,Vohvelikahvila oli ihana kun mentiin sinne heti Runon jälkeen,mutta kyllä sieltäkin jotain puuttui. En osaa tarkemmin sanoa mitä..mutta vähän vaisu se oli. En minäkään mikään vohveleiden ystävä ole,mutta se savulohivohveli oli todella hyvää! Nam.

  Ja hyvä tuo sinun jaottelusi,noin se kyllä menee. En tiedä mikä niistä on pahin,ehkä ne modernit kolkot paikat. Hyh.

  Mutta..täydellistä kahvilaa odotellessa oma sohva ja mukillinen lempiteetä
  on ihan hyvä:)

  VastaaPoista