Pages

sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Lokakuu. Ilmassa uusi kirpeys ja syksyn tuoksu. Yöllä oli jo pakkasta ja eilen illalla tuli kylmä ilman tumppuja ja liian ohuessa takissa. Olen juonut litroittain teetä,kietoutunut villaan,lukenut tylsää kirjaa,ollut töissä,syönyt liikaa leivoksia ja käynyt nopeasti kirpparilla. Samalla matkalla pysähdyin tutkimaan divarin ikkunaa ja sain seurakseni mukavan vanhan miehen. Juttelimme pitkään kartoista ja kissoista. Hänellä on kaksi kissaa - Ludvig XIV eli Aurinkokuningas ja Lenin,sekä paljon karttoja,joista hän lupasi antaa minulle yhden,ihan noin vain,ystävällisyyttään. Hän vie sen kuulemma yhdelle kirpparille,mistä voin hakea sen myöhemmin. Ihan hassua! Menen ensi viikolla käymään siellä,saa nähdä onko kartta odottamassa vai ei. Ei haittaa vaikkei olisikaan,tuli niin hyvä mieli meidän kummallisesta keskustelustamme ja siitä,että maailmassa on vielä ystävällisiäkin ihmisiä:) 
Leppoisaa lokakuuta kaikille! 

P.S Tämän illan vielä voi osallistua arvontaan!


October. Air feels crisper and smells like autumn. There were already below zero temperatures at night and it was cold without mittens and in a too thin jacket on last evening. I've been drinking litres of tea,wrapped myself in wool,read a boring book,been at work,eaten too many pastries and visited one flea market quickly. I stopped by to check out one antiquarian bookstores' window on my way home and one nice old man came to talk me. We talked about maps and cats. He has two cats - Ludvig XIV (the Sun King) and Lenin,and lot's of maps,of which he promised to give me one,just like that. He said he's going to take it to a one flea market where I can get it later. That was and still is so funny! I'm going to visit that flea market on next week,we'll see if the map is there or not. But I don't mind if it's not,because I just felt so good after our weird and  conversation and because there's still some friendly people left in this world:) 
I wish a cosy October to all of you!


P.S This is the last evening that you can take part in my lottery!

8 kommenttia :

 1. Ihanan kuuloinen sattuma, tuo keskustelu! Minä jostain syystä ajaudun usein tuommoisiin kummallisiin keskustelutilanteisiin, ehkä vaan olen niin puhelias... Ennen muuttoa uuteen kotiin ajattelin että täällä en kyllä yhtään tutustu naapureihin etten vaan joudu mukaan mihinkään naapuritoimintaan, mutta nyt tunnen jo ainakin viisi, ja ollaan asuttu täällä vasta vähän yli kuukausi...

  Jäin miettimään miksi luet tylsää kirjaa. Mulla on niin monta mielenkiintoista odottamassa, ettei millään malttaisi lukea tämän hetkistä loppuun vaikka se hyvä onkin!

  Ihana tuo kuva tytöstäsi kipittelemässä lehtien seassa!

  VastaaPoista
 2. Mirva: Minäkin ajaudun usein kummiin keskusteluihin kaikenlaisten tyyppien kanssa,mutta tämä tyyppi ole kerrankin mukava ja ystävällinen (ja täysjärkinen:)) ja keskustelumme oli niin hassu:) Ja minulle tuli heti sellainen tunne,että minun pitäisi päästä asumaan kaupungin keskustaan..vaikka samalla kaipaan jonnekin syrjään,maaseudulle. Hmm.
  Minä en ole jutellut läheskään kaikkien naapureidemme kanssa vaikka ollaan asuttu täällä jo yli kolme kuukautta eikä naapureita ole paljoa. Hups. Mutta ei vaan kiinnosta.. Kiva kuitenkin että sitä olet tutustunut siellä!
  Ja joo,en lue sitä kirjaa enää,eilen illalla en vain jaksanut vaihtaa uuteen. Tänään aloitan jonkun uuden ja toivottavasti paremman:)

  VastaaPoista
 3. näissä sinun kuvissasi on lämmin meininki, ihania pikku yksityiskohtia, kauniita värejä ja elämäniloa. kerrassaan ihastuttavaa visiteerata täällä:)

  VastaaPoista
 4. Siis miten mulla on mennyt teidän muuttonne ohi?

  VastaaPoista
 5. Blanc: Voi kiitos,onpa ihanaa kuulla:)

  Merja: Öm,ei me olla minnekään muutettu..:)

  VastaaPoista
 6. Ajelin viikonloppuna junalla ja näin ikkunasta alimman kuvan maiseman. Yhtäkkiä sinä kävit mielessä, kun katselin linnaa! Olisiko sinulla ollut ennenkin täällä kuva siitä? Ja nyt tuo kuva, hassua :) En tunne kaupunkia ja olen linnan nähnyt ehkä 4 kertaa ja sekin junan ikkunasta.. :)

  VastaaPoista
 7. Oh it's seems you have spent busy weekend, entertaining and interesting.
  Really seems to very cold there

  VastaaPoista
 8. Milla: Ai,hassua:) Ja juu,on ollut ihan samantyylinen kuva joskus aikasemmin,ja pari muutakin kuvaa mutta eri paikasta. Olet sitten mennyt meidänkin talon ohi,asutaan ihan sen vanhan rautatiesillan "vieressä":)


  Anna: Yep,it was busy but nice! And yes,it's really cold,brrr..I'm not ready for winter yet! :(

  VastaaPoista