Pages

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Käytiin / We went

Kaiken epäonnen ja muun tyhmyyden keskellä kerrankin jotain hyvää - meillä on nyt oma asuntoauto! Tai no,äitini ja hänen miehensä ostivat sen mutta saamme käyttää sitä ja maksamme sen siis heille pikkuhiljaa takaisin. Silti - kivaa! Auto on vanha (mikä ei siis haittaa ollenkaan) ja siinä on jonkin verran laittamista mutta onneksi mies osaa korjata ne. Tehtiin heti pieni testi-reissu viikolla - ensimmäinen yö oltiin ihan vain 20 kilometrin päässä kotoa vanhalla leirintäalueella. Mies meni tyttöjen kanssa edeltä,minä perässä kun pääsin töistä. Testattiin että akku ym toimivat ja kaikki sujui hyvin. Aamulla käytiin äkkiä vielä kotona ja sitten lähdettiin Kotkaan. Mukavan oloinen kaupunki ja leirintäalue merenrannalla oli hieno. Tytöt leikkivät rannalla ja jopa uivat vähän (vesi oli niin kylmää,hyrr!) ja illalla käveltiin yksi lähellä menevistä luontopoluista. Kyllä oli upeita paikkoja ja maisemia..kaikki ne kalliot ja lohkareet ja rannat! Seuraavana aamuna mentiin vielä hetkeksi rannalle,oli ihanan leppoisaa. Tytöt leikkivät ja minä nautin hiljaisesta rannasta ja auringosta ja merestä. Sieltä mentiin Porvooseen,missä piti olla pidempäänkin mutta oli pakko jatkaa matkaa ennen ukkosta. Ehdin kuitenkin Brungbergin tehtaanmyymälään (pakkohan siellä oli käydä!) ja napattiin vielä jätskit kun käveltiin takaisin autolle. Kotimatka olikin aikamoinen,oli kova ukonilma ja tuuli ja satoi kaatamalla. Ja niin,ei hyvää ilman pahaa - auto tietenkin hajosi. Ei pahasti,päästiin kyllä kotiin asti, mutta ensi viikoksi suunniteltu asuntoauto reissu kyllä peruuntuu. Harmittaa,mutta toisaalta hyvä että auto hajosi nyt eikä ensi viikolla ties missä. 
Mutta niin,kotiin päästiin ja perjantaina juhlittiinkin sitten tyttöjen synttäreitä. Oli ihanat juhlat,laitan niistä kuvia heti kun ehdin. Viikonlopun olin töissä ja vaikka meillä ei sitä asuntoautoa nyt olekaan,lähdemme huomenna jonnekin päin Suomea! Saa nähdä minne päädytään:)

***

We've had lot's of bad luck and other stupid things lately but for once there is something good - we have our own camper van now! Well okay,my mother and her husband bought it,but we can use it and we'll pay it to them little by little. Still - nice! The van is old (which we don't mind at all) and it has some work to do but luckily E. knows how to fix them. We made a little test-trip right away on this week - we stayed the first night only 20 kilometres away from our home in an old campsite. E. went earlier with the girls and I went after when I got from work. We tested that the batteries etc worked and everyhting went well. We stopped at our home in the morning and then we left to Kotka. It was a nice town and the campsite by the seashore was great. Girls played on the beach and even swam a bit (the water was so cold,brrr!) and we went for a walk on a nature track in the evening. The places and the views were amazing..all those rocks and boulders and beaches! Next morning we went to the beach again for a little while. Girls played and I enjoyed the quiet beach and the sun and the sea. From there we went to Porvoo,where we were supposed to stay a bit longer but we had to continue before the thunder. I managed to buy some chocolate though (of course I had to have time for that!) and we also got some ice cream while walking back to the car. The way home was quite something,there was a thunderstorm with harsh wind and torrential rain. And yes,nothing good comes without something bad - the camper van broke. Of course. We managed to drive home so it wasn't really bad but still bad enough - we planned a camper van trip for next week but now we can't go. We're all really upset,but on the other hand it's good that it broke here now than on next week who knows where. 
But yes,we made it till home and on Friday we had a birthday party for both Elli and Peppi. It was lovely and I'll put some pictures here as soon as I have time. I was working on weekend and even though the camper van is broken,we are leaving to somewhere in Finland tomorrow! Let's see where we'll end up:)

6 kommenttia :

 1. Asuntoautoretket kuulostaa ihanalta, toivottavasti vika on korjattavissa.
  Myöhästyneet onnittelut tyttärille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu,on korjattavissa mutta kyllä siinä hetki menee..:/

   Poista
 2. Hei ihanat kuvat kesä-Suomesta! Mikä paikka tuo vesiputouspaikka on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vesiputous oli Kotkassa yhdessä puistossa,tosi hieno paikka!

   Poista
 3. Onpa teillä kivoja mahdollisuuksia katsella maailmaa!Tsemppiä korjauksiin ja onnea kesäpäiviin
  .Kuvia odotellen

  VastaaPoista