Pages

torstai 20. elokuuta 2015

Nämä päivät / These days


Herätään vähän kiukkuisina ja ihan liian väsyneinä ja hitaina mutta viimestään ulkona herätään. Pyyhitään aamukasteet pyörien päältä,vedetään sormikkaat käteen ja poljetaan sumuun. Se kiertelee hienosti ympärillä ja nouseva aurinko saa sen hohtamaan. Kun pilli puhaltaa koulun pihalla,lähden takaisin kotiin,kierrän rannan kautta. Ensin on vain valkoinen tyhjyys,sitten laituri,sitten hitaasti ohi lipuva vene,sitten linnan sumea siluetti. Ja yhtäkkiä aurinko tulee esiin ja muutamassa hetkessä sumu katoaa metsän taakse. Tulee kuuma,takki on liikaa. Vielä näkyy siellä täällä hohtavia seittejä,mutta muuten aamun taika on jo hävinnyt.
En ole koskaan ollut aamuihminen eikä minusta sellaista varmaan ikinä tulekaan mutta nämä aamut ovat olleen aika upeita. Ei ole yhtään harmittanut olla aikaisin liikeellä.
 Päiviin on mahtunut myös kaikenlaisten asioiden hoitamista,kauppareissuja,leikkimistä,lukemista,järjestelyä,välipaloja koulun jälkeen,ehkä muutama yllätys-jäätelö,ystäviä ja viimeiset polskimiset uima-altaassa ennen sen tyhjentämistä. Ja vauva-piileoita! Voitin tuon kilpipiilean melkein tasan vuosi sitten Susannan arvonnassa ja nyt se on jo noin iso ja tehnyt monta uutta pientä alkua! Pitäisköhän munkin pistää piilea-arvonta pystyyn..? :)

***

We wake up bit cranky and way too tired and slow but when we get outside,we finally really wake up. We wipe off the morning dew from our bikes,put on gloves and pedal into the fog. It circles nicely around us and the rising sun makes it shine. When the whistle blows on the school yard,I leave back home,through the beach route. First there's only white emptiness,then a dock,then a boat slowly gliding by,then a blurry sihouette of a castle. And suddenly the sun comes out and in a few moments the fog vanishes behind the forest. It becomes hot,jacket is too much. There are still some glowing sprider webs here and there but otherwise the magic of the morning has already gone.
I've never been a morning person and I don't think I ever will be,but these mornings has been quite amazing. Had'nt felt bad at all to be out and about so early.
There's also been all kind's of errands,market trips,playing,reading,organizing,after-school snacks,maybe few surprise ice-creams,friends and last splashing on our small pool before we emptied it. And baby-pileas! I won that pilea from Susanna's lottery almost exactly one year ago and now it's already that big and has made so many new ones! Maybe I should have a pilea lottery too..? :)

10 kommenttia :

 1. Juu, arvontaa vaan! Haluaa oman pilean! :)
  Ihania ovat nämä loppukesän aamut! Hymyssä suin töihin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii,no katsotaan jos saan sellaisen aikaiseksi:) Ja juu,on kyllä ollut ihana elokuu <3

   Poista
 2. The idea is actually the same!
  I was so surprised!
  In fact, I have long thought, but did not say it!

  _______________________________________
  fifa-munzen and FIFA Münzen

  VastaaPoista
 3. Huikean kauniit sumukuvat, erityisesti nuo veneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti Rakastan sumua ja olenkin nyt ollut aivan onnessani melkein joka aamu!

   Poista
 4. loving your blog and your beautiful photos!

  VastaaPoista
 5. Things look good to eat, the baby is very cute
  ______________________________________________
  I'll give you recommend a game: FIFA Münzen

  VastaaPoista
 6. Your blog is always so inspiring! Thank you for those warm and thoughtful photos :)

  VastaaPoista