Pages

maanantai 15. helmikuuta 2016

Sunnuntaina / On Sunday


- ei nukuttu pitkään mutta laiskoteltiin pitkään
- syötiin herkkuaamupalaa ja vähän suklaata jälkkäriksi
- käytiin metsäretkellä vanhassa vakiopaikkassa ja perillä odotti yllätys - risukot oli kaadettu,paikalle oli tuotu ulkovessa ja rakennettu laavu! Aika hienoa. 
- oli makkaraa,kuumaa teetä ja sopivasti sydämenmuotoisia vaahtokarkkeja. No,ne kyllä sulivat muodottomiksi möykyiksi mutta maistuivat juuri niin hyviltä kuin aina. Eli liian hyviltä - voisin syödä niitä vaikka kuinka paljon..!
- maisema oli harmaa ja valkoinen,lumi märkää ja jää näytti heikolta mutta kesti ohi menneitä hiihtäjiä. Ja Pandaa,jonka oli pakko mennä tarkastamaan miesten vetämät ahkiot,jos ne vaikka olisivatkin olleet viholliskoiria. Eivät olleet.  
- nuotion ääressä oli hyvä istua,tee maistui ja savu tarttui hiuksiin ja vaatteisin. 
- saatiin vielä illalla ystävä tyttönsä kanssa kylään,oli mukavaa nähdä pitkästä aikaa. Juotiin teetä ja juteltiin monen viikon kuulumiset,tytöt leikkivät innoissaan. Suunniteltiin viikonloppureissua heidän luokse,toivottavasti onnistuu!
- näin taas outoja unia - yhdessä olin kukkakaupassa ja siellä oli myynnissä isoja helmililjoja ja lupiineja ja muitakin villejä kukkasia. Kaikki olivat upeita ja isoja,tummansinisiä ja violetteja. Ja toinen uni oli taas orava-uni! Oli kesä ja oli kävelyllä täällä Aulangolla,tuossa Graniittilinnan kohdalla. Erään parkkipaikan kohdalla oli yksi puolituttuni poikaystävänsä kanssa ja he tuijottivat kuusen oksien välistä jotain. Menin sanomaan moi ja katsomaan että mitä he oikein tekevät. No,he katselivat oravaa mikä istui toisessa kuusessa ja käyttäytyi oudosti ja näytti huonovointiselta. Tuttuni sanoi että orava on syönyt jäätelöä ja se oli ilmeisesti paha juttu - jäätelö oli vaarallista niille. Ja jotenkin selvisi,että jäätelöä oli joku tahallaan syöttänyt oravalle,kuusen oksilla näkyi Vanilja-Jättiksen papereita. Oravan maha oli iso ja turvonnut ja se oli selvästi kipeä. Yrittettiin saada se kiinni ja viedä eläinlääkäriin mutta se pääsi koko ajan karkuun. Lopulta juoksin kotiin hakemaan kissan kuljetukoppaa mutta kotona mieheni pakotti minut syömään jäätelöä ja uni loppui siihen. Eli siis oravia ja jäätelöä tällä kertaa - mitäköhän ensi yönä..:) 

***

- we didn't sleep late but we were lazy for long
- we ate a yummy breakfast and bit of chocolate too for dessert
- we went for a forest trip in our old usual place and there were a surprise waiting for us - all the thicket had been cut down,there were a new outhouse and a lean-to! How great. 
- there were sausages,hot tea and quite suitably heart-shaped marshmallows. Well,they melted into a shapeless lump but tasted as good as ever. Which is too good - I could eat the whole bag of them..!
- the view was grey and white,snow was wet and ice looked thin but it supported the skiers who passed us. And Panda,who just had to go and check out the sledges the men where pulling,if they might have been some enemy-dogs. Which they weren't. 
- it was good to sit by the fire,tea tasted and the smoke get caught in the hair and clothes. 
- we also got friends over in the evening and it was so nice to see after a long time. We drank tea and talked while the girls played excitedly together. We planned a weekend trip to their place,let's hope it works out!
- I saw some weird dreams again - in one dream I was in a flower shop and there were big muscaris and lupines and other wild flowers too. All were gorgeous and big,dark blue and violet. And I saw another squirrel-dream! It was summer and I was walking near where we live. I saw a friend with her boyfriend,looking something through spruce branches and went to say hi and to find out what they were doing. Well,they were watching a squirrel which was sitting in a another spruce and acted weird and looked unwell. My friend said that the squirrel had eaten ice-cream and it was apparently a bad thing - ice-cream was dangerous for squirrels. And somehow we found out that someone had fed the squirrel with ice-cream on purpose,there were even some ice-cream papers on the branches. The squirrels belly was all big and bloated and it was clearly sick. We tried to catch it and take it to the vet but it got away all the time. Finally I ran home to get our cat transit case but at home my husband forced me to eat ice-cream and the dream ended there. So,squirrels and ice-cream - wonder what it will be this night..:) 

2 kommenttia :