Pages

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Lunta ja muistoja / Snow and memories

Kurainen,melkein keväinen sää muuttui yhdessä yössä. Nyt on taas lunta. 

Sain äidiltäni kaksi isoa pahvilaatikollista vanhoja tavaroitani (n. vuosilta 1993-96 kun olen ollut 8-11 v.). Yksi iltapäivä meni tavaroita läpi käydessä ja se oli oikeastaan mukavaa - mutta kaikkea sitä on tullutkin säästettyä! Suurin osa oli turhaa rojua ja lippulappua,mutta oli siellä aarteitakin - vanhoja kouluvihkoja ja aineita,piirustuksia ja kirjeitä,muistivihkoja ja valokuvia. Tälle aineelle nauroin ääneen,mitä juttuja onkaan 10-vuotiaan Niinan päässä ollut! Siinä olen 25-vuotias ja töissä NASA:lla ja olen muuttanut nimenikin - siksi että eräs poika ihatuisi minuun..en kestä. Pitää varmaan kuvata/kirjoittaa koko tarina tänne,se on ihan älytön. 

Chiiks = posket. En kestä!!! 

Ja okei,tämän löydön kohdalla meinasi kyllä tulla itku. Siis kertokaa että miten on mahdollista unohtaa (?!?) näin paljon rahaa kirjekuoreen ja se jonnekin lelujen ja kouluvihkojen sekamelskaan?? Aaargh. 600 markkaa oli aika iso raha silloin ja voin sanoa,että noille rahoille olisi kyllä ollut kerran jos toisenkin käyttöä..! (ja vitsit miten hienoja markat oikeasti olivat,en edes muistanut!)

Vanha värityskirjani pääsi heti käyttöön. 

Ystävänpäiväkorttien tekoa. Ja värityshommia. 

Elli laittaa nukelle "huulipunaa",se on tarkkaa hommaa ilmeestä päätellen. 

Oli outoa selata omia vanhoja tavaroita,nähdä vilaus jo kauan sitten eletyistä päivistä..tulin hieman tunteelliseksi ja surulliseksikin koska en enää muista noista vuosista mitään. Kuinka ihanaa olisikaan jos voisi säästää kaiken - kaikki tavarat ja kaikki muistot? Ikävä kyllä se ei ole mahdollista mutta toivon että tämä blogini voisi aikanaan auttaa Peppi ja Elliä muistamisessa,edes vähäsen. Se,etteivät he tule hirveästi muistamaan näistä vuosista mitään..no,se saa sydämeni särkymään. Nämä ovat ihania vuosia,ihania päiviä. Näitä ei saa unohtaa. 
Ihanaa oli tänäänkin,ystävänpäivänä. Laitan siitä kuvia myöhemmin,nyt pitää mennä nukkumaan. Hyvää uutta viikkoa kaikille!

***

The snow came back and the view changed in just one night from muddy and bit springlike to wintry and snowy. I like how the snow brings bit light but oh,I'm already waiting for spring.. So,snow on my pictures again but also treasures and finds - my mom gave me two big boxes full of my old stuff,about from when I was about 8-11 yrs,1993-96). It took me one afternoon to go them through and it was actually really nice. But oh what kind of things I had saved! Most of them was just useless junk,toys and notes but there were some treasures too - old essays and school notebooks,drawings and letters,my own notebooks and pictures. There was this one essay/story that made me laugh out loud - I wrote it when I was 10 yrs old and in the story it's year 2010 and I was 25 and working for NASA..! Well,didn't quite go as I planned/dreamed back then,haha! I think I need to try and write it here,it was so hilarious :) And yes,I was also trying to learn English on my own - chiiks is quite close - it meant to be cheeks of course :) And well,blond ment to be blood,sunny - sun,orace - orange,mandarin - tangerine. But what shocked me most was those old Finnish bills I found from one envelope! That used to be a lot of money back then and I just can't understand how I could've forgetted them?! There had been quite many times that I could've used them..(and I didn't remember how pretty our money used to be before euros. Sibelius and all!). I gave few toys and coloring books for the girls and Peppi loved to go through my old school books and notebooks. It was a weird glimpse of my past,made me even bit emotional..and sad,because I can't remember those times and years anymore. How lovely it would be if could save all - all the things and all the memories? Unfortunately that's not possible but I hope my blog will do this for Peppi and Elli someday,even a little. To think that they can't really remember these years we live now..well,it breaks my heart. These are lovely years,lovely days. These can't be forgotten. 
We had lovely time today too,on Valentine's Day. I show you pictures later,now I have to go to sleep.  Have a good new week! 


17 kommenttia :

 1. You have such lovely memories!
  And you are right: your blog is great memory for your kids!!! And even you :o)
  Have a beautiful week!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Timi! And yes,it's nice to go through my old posts and remember all the things I've/we've done :)

   Poista
 2. Wonderful post!!! Your blog and your photos are a great gift for your daughters (and for us).

  VastaaPoista
 3. Muistan kuinka päätin oppia englantia ja pyysin serkkuani opettamaan. Olin laittanut kansioon papereita ja piirtänyt juuri noin esimerkkisanoja, serkkuni tehtävä oli sitten kertoa mitä ne ovat englanniksi. Ja sanat olivat todella tarpeellisia, kuten ovi, lattia, katto jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih,ihan mahtavaa! Ja joo,mäkin mietin että miksi juuri nuo sanat..posket? Veri? Tosi tarpeellisia! Mutta niin hauskaa että en ole ainoa joka on noin harjoitellut :)

   Poista
 4. How lovely. Going through those old things from your childhood. The memories. I think your little English lessons were cute. It is nice that you have these things to share with your daughters.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Tammie! Ha,yes - I wanted to learn English so bad! I remember that I watched The Bold and The Beautiful and tried to write down some English words I heard in those episodes! :))

   Poista
 5. Riipivän ihana posti!
  Minullakin on tallella vanhoja kouluvihkoja ja päiväkirjoja, ja aivan liikuttaviahan nuo ovat. Kunpa voisikin muistaa kaiken, mutta ehkä muistamme kaiken tarpeellisen, sen hyvän ja hellän, mikä kantaa meitä elämässä eteenpäin. Niin tahdon ajatella. Ja ne hetket ja maailmat ovat meissä.
  Blogin kautta on kuitenkin suloista katsastaa ja palata tuokioihin ja muistoihin. Kuvaat niin kauniisti hetkiä tyttäriesi kanssa, joten tavattoman arvokasta tämä kaikki on. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Ja niin,toivon että tuo on totta - että muistamme kaiken tarpeellisen. Minä kyllä muistan kaikkea kummallista ja turhaakin mutta tiedän mitä tarkoitat. Nuo tavarat ja muut eivät ole enää minulle tärkeitä,mutta oli ihana kuitenkin nähdä ne ja käydä ne läpi ja muistaa..
   Tärkeintä on tämä hetki juri nyt - ja se on joskus vaikeaa muistaa. Yritän kyllä kovasti.

   Poista
 6. Oi, sain monta hymyä kasvoilleni tätä lukiessani, katsoessani. Kiitos.

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihanaa kuulla,Ilona! Kiitos sinulle <3

  VastaaPoista
 8. Minusta on aina ihanaa nähdä kaunokirjoitusta, etenkin lasten kaunokirjoitusta! Niin surullista että tämä maa on päättänyt luopua niin hienosta sivistyksestä ja aivoja kehittävästä asiasta. Minun tyttöni taisi olla viimeisiä jotka vielä kaunoa oppivat, mutta sitä taitoa ei sitten seuraava opettaja enää vaatinut ylläpidettäväksi.
  Sinun tarinan alkusi on kerrassaan liikuttava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan järkyttynyt kun kuulin ettei kaunoa enää opeteta!! Muistan kyllä että se oli vaikeaa ja kuten näkee,kaunoni ei ollut kaunista :) mutta silti,kyllä se minustakin kuuluisi oppia. En ymmärrä miksi siitä piti luopua..surullista tosiaan. Työkaverini tyttö on toisella luokalla ja he opettelivat vielä kaunoa mutta eivät kuulemma syksyllä enää jatka.
   Ja voi,minustakin tarinani oli liikuttava - ja hulvaton kaikessa koomisuudessaan! Myös muutamat kirjeet mitä löysin olivat niin ihania - niin koskettavia kaikessa yksinkertaisuudessaan ja viattomuudessaan. Voi millainen maailma olikaan silloin 90-luvulla ja voi miten ahdistavaksi se onkaan muuttunut. Jotenkin ymmärrän päivä päivältä enemmän mummoani joka aina päivitteli "että silloin kun minä olin nuori"..:)

   Poista