Pages

perjantai 5. elokuuta 2016

Retkellä / On a trip

Keskiviikkona napattiin auto täyteen ystäviä ja lähdettiin retkelle! Ensin ajettiin Janakkalaan, Laurinmäen torpparimuseoon ja viihdyttiin siellä monta tuntia. Pieni mutta sympaattinen paikka! Kierrettin museoalue oppaan kanssa ja se olikin aika mukavaa. Lapsille oli pieniä tehtävärasteja siellä täällä ja he viihtyivät hyvin, me äidit ehdittiin jopa katselemaan ympärillemme ja tutkimaan nurkkia ja vanhoja esineitä. Lisäksi oli kiva kun vieressä käveli tietopankki jolta kysellä koko ajan jotain :) Ukkoskuuro yllätti ja pidettiin sadetta vanhassa hevossuojassa ja lopulta löydettiin tonttukin saunasta. Kierroksen jälkeen mentiin kahvilaan joka on hienossa vanhassa rukoushuoneessa. Herkuteltiin ihanilla kakuilla ja piirakoilla joiden mustikat oli poimittu ihan vierestä - alue on kauniin metsän reunalla ja se oli täynnä mustikoita ja puolukoita! Nam. Varsinkin pienimmät olivat ihan sormet ja suut sinisenä koko ajan :) Herkkujen jälkeen kierrettiin vielä hieno luontopolku, moikattiin lehmiä ja lampaita ja kurkattiin Laurin lähteeseen. Päätettiin jatkaa retkeilyä ja suunnattiin välipalan jälkeen Pälkäneelle Strutsitilalle. No, se oli aika suuri pettymys sillä kaikki eläimet olivat kaukana eikä niitä päässyt katsomaan läheltä - ainostaan söpöt villisian poikaset olivat ihan lähellä ja niitä kyllä ihasteltiin pitkään. Mutta muuten oli kyllä vähän tylsä reissu jota ajateltiin sitten piristää ja mentiin vielä Vehoniemen automuseoon. Jäätelöt ja hienot autot tekivät tehtävänsä ja samoin myös pussillinen herkkumunkkeja mitä ostin mukaan - kyllä ovat Vehoniemenkin munkit niin hyviä että huh! Aika lailla samalla sijalla Talli Cafèn tikkumunkkien kanssa :) 
Sellainen päivä!

***

On Wednesday we picked our friends and drove to a near village to a sharecropper's museum. It's a small but sweet place and we spent many hours there. We wandered around the museum area with a guide and it was nice. There were some small tasks for kids and they liked it and we moms could actually look around. It was also good to have a walking data-bank next to you :) A thunder storm surprised us and we went to an old horse shed for shelter and even found an elf from the sauna. After the circuit we went to a cafe and feasted with lovely cakes and pies - the blueberries in them were picked from the forest next to the area. The forest was beautiful and full of blueberries and lingonberries! Yum. Especially the littlest had their fingers and faces all blue :) We also walked a beautiful nature path, said hi to cows and sheep and took a look at Lauri's fountain. We drove to a little further to an ostrich-farm which was a disappointment as you couldn't really see the animals at all. Well, then we went to a car museum and all the beautiful old cars and yummy ice-creams cheered us up again! And also the doughnuts I bought to go - they're so good! (cant decide which were better, those we had on Monday or these..:)). 
That kind of day! 

8 kommenttia :

 1. Herkullisia kuvia!

  Tekisi mieli korottaa tuo kuvaviisikko alkaen puisesta tuopista päättyen kaurapeltoon ihan omaksi sarjakseen, hieno liukuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Ilona! Tuollaisia kuvaliukumia on ihan parasta tehdä :)

   Poista
 2. Wonderful photos the butterfly was lovely, thank you for sharing.

  VastaaPoista
 3. The very best kind of days. Gorgeous pics! I love these beautiful late summer tones.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much! Love these tones right now too <3

   Poista
 4. What a nice journey through the past… Thank you very much.

  VastaaPoista