Pages

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Matkalla / On a trip

Hei taas! Tultiin muutama tunti sitten kotiin ja nyt on auto tyhjennetty,pesukone pyörimässä ja höyryävä teemukillinen kädessä. Takana 3800 kilometriä ja saman verran uusia ihania muistoja ja kokemuksia - oli mahtava reissu! Kuviakin on aivan älyttömästi joten matkapostauksia tulossa paljon, tässä ensimmäiset sekalaiset :)
/ Hi again! We came home few hours ago and now the camper van is empty, washing machine is on and I have a hot mug of tea in my hand. 3800 kilometers and same amount of lovely new memories and experiences - we had a wonderful trip! There's loads of pictures too so there will be many travel-posts, here's the first miscellaneous :) 
  
Hullut Kajaanin linnassa. 
/ Crazies in Kajaani's castle.

Lättyjä Kajaanin torilla. 
/ Thin pancakes on the market square of Kajaani. 

Ensimmäisenä päivänä ajettiin Iisalmeen ja vietettiin yö satamassa. Auringonlasku oli upea.
/ On first day we drove to Iisalmi and spent the night at the harbor. The sunset was gorgeous. 

Kaunispään huipulla oli hurja tuuli, upeat maisemat ja aivan mielettömän hyvät munkit. 
/ There were harsh wind, gorgeous views and amazingly delicious doughtnus on top of Kaunispää (= Beaty Head).

Me Kaunispäällä. 
/ Us on top of Kaunispää. 

Pysähdyttiin lähellä Inaria eräälle P-paikalle ja saatiin poro-kaveri! Se oli niin ihana! Haisteli ja maisteli tyttöjen kenkiä, pureskeli vähän auton kylkeä ja mutusti leipää. Yksi parhaimmista hetkistä koko reissussa. 
/ We stopped near Inari to a parking space and got a reindeer friend! It was so lovely! It tasted girls' shoes, chewed a bit of campers van and ate some bread. One of the best moments in our trip. 

Näitä oli Jäämeren rannat täynnä. Panda tuli vähän väliä ravunsaksi suussa vastaan :) 
/ The shores of Arctic Ocean were full of these. Once in a while Panda walked to me with a crab-claw in his mouth :) 

Naavuono, Norja. Pysähdyttiin pitkän nousun jälkeen tälle hengästyttävän upealle paikalla kävelemään ja ottamaan kuvia.  
/ Kvænangen, Norway. Stopped by in this breathtaking place in to walk a bit and take pictures after a long rise. 10 kommenttia :

 1. Hei, olette olleet synnyinmaakunnassani Kainuussa. :) Kajaanissa asuimme neljä vuotta opiskellessamme. Sinne on toisinaan ikävä. Jos ette käyneet Pekka Heikkisen konditoriassa Kajaanissa, niin seuraavalla kerralla sitten. Siellä on todella hyvää leipää ja riisipiirakoita.

  Lapin ja Norjan kuvat ovat upeita. Minullakin on haave päästä joskus, kun lapset ovat isompia, käymään Lapissa ja Norjassa. Matkan pituus on pieni rajoitin.

  Mukavaa ja antoisaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kainuussa oli kaunista - jo itse sana on minusta niin kaunis <3 Ja hitsit, emme kyllä käyneet! Pitää pistää muistiin jos sinne päin vielä joskus eksymme.
   Ja kiitos taas kovasti! Matkan pituus on kyllä aina paha - täältä etelästä kun kestää niin kovin kauan ajaa jo Lappiin, saati sitten Norjaan. Aika kova oli tämäkin rutistus ja muutama pitkä ajopäivä mutta mahtavaa oli silti. Toivottavasti pääsette reissuun!

   Poista
  2. Nyt vasta huomasin, että olittekin tulleet jo kotiin ja toivottelin edellisessä kommentissa teille hyvää matkaa edelleen. ;) Se on tämä lapsiperheen arki ja väsymys. ;) Me olemme kotoisin vielä hieman pohjoisempaa kuin Kajaani ja pihoillamme kävelivät porot. :D

   Poista
  3. Hehhee, ei sitä mitään! Samanlainen pää täälläkin :) Ja oi, mäkin haluan poroja pihalle! <3

   Poista
 2. Thank you so much for sharing these experiences aud all this beauty. Since I was a kid, I've been wanting to go to Scandinavia, see the Artic sea .. Somehow, this dream starts becoming true.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you! And oh, how lovely to hear that - I really hope your dream comes true! There's just something special in Lapland and those northern places..<3

   Poista
 3. Ihania kuvia, kiitos! Täydellinen kärpässieni ja ihmeellisen kesy poro... Tuli taas into pohjoiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi! Poro oli aivan ihmeellisen ihana <3

   Poista
 4. Greatly captured really <3 the moose <3 or deer?:D

  VastaaPoista